Trenutno čitaš
Brzinski kremasti umak, koji će postati omiljeni dodatak mnogim jelima

Brzinski kremasti umak, koji će postati omiljeni dodatak mnogim jelima

Umak s mladim lukom posluži uz zdravi ili manje zdravi snack ili uz glavno jelo. Izvrsno se slaže sa sjeckanim povrćem, čipsom i tortiljama, začinjenom i prženom hranom, a ako ga namažeš na krekere, dobićeš najbrže kanapee. Ako slučajno ne pojedeš sve odjednom, čuvaj ga prekrivenog u frižideru.

Getty Images

Sastojci za kremasti umak sa mladim lukom:

  • 400 g kiselog vrhnja ili čvrstog jogurta
  • 5 glavica mladog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 čajna kašika bijelog luka u prahu
  • 1 čajna kašika suvog peršuna
  • 1 mladi luk, nasjeckan (za ukras, po želji)
  • so i biber

Priprema je brza i jednostavna:

Pročitaj
pistacije

Pomiješaj sve sastojke. Dodaj so i biber i dobro promiješaj. Prekrij i ostavi u frižider do posluživanja. Prije posluživanja po želji ukrasi nasjeckanim mladim lukom.

Uživaj u ovom jedinstvenom namazu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum