Trenutno čitaš
Neodoljive posne korpice sa jagodama savršen su proljetni desert!

Neodoljive posne korpice sa jagodama savršen su proljetni desert!

Ove očaravajuće voćne poslastice nisu šala. Roze kremasti centar je savršen balans slatkih jagoda i kokosove kreme, tako da podsjeća na zaleđeni jogurt.

Gusta tekstura postiže se zahvaljujući kokosovom ulju i svilenom tofuu. Obogaćene orašastom korom, koja ima dašak tropskog ukusa koji dolazi od makadamija ili brazilskih oraha, ove mini korpice su savršenstvo u kojem mogu uživati vegani, kao i oni koji to nisu.

Sastojci

Kora:

  • 1 šolja badema
  • 2/3 šolje makadamija ili brazilskih oraha
  • ½ šolje listića kokosa
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašika soli
korpice
Foto: myrecipes.com

Fil:

  • 1 ½ šolja jagoda
  • 4 kašike kokosovog ulja
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašika ekstrakta od vanilije
  • 115 grama svilenog tofua

Dekoracija:

  • Biljno vrhnje za šlag
  • Isječene jagode

Postupak:

Samljeti sastojke u blenderu ili sjeckalici, da se sjedine. Ravnomjerno podijeliti smjesu u 12 kalupa za mafine, pritisnuti dno i strane, te formirati korpice. Ostaviti u zamrzivač.

U blenderu pomiješati sastojke za fil, da se smjesa fino sjedini. Ravnomjerno rasporediti smjesu sa jagodama u pripremljene korpice. Vratiti u zamrzivač i ostaviti 2 sata. Nakon 2 sata, čuvati u frižideru do serviranja.

Pročitaj

Prije serviranja, po želji ukrasiti slatkim vrhnjem i jagodama. Pusti mašti na volju i uživaj u ovoj ukusnoj poslastici!

Izvor: myrecipes.com

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum