Uslovi korištenja

Uslovi korištenja Ultra magazina

Dobrodošli na Ultra magazin. Svim čitaocima pružamo korištenje sadržaja koji su podložni niže navedenim Uslovima korištenja, a koji se primjenjuju na sve sadržaje www.ultra.ba.  Zadržavamo pravo izmjene uslova korištenja u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

Korištenjem bilo kojeg dijela Ultra magazine, kao i svih njegovih dijelova i podstranica, koje su u vlasništu Play Team-a, smatra se da su korisnici/ce upoznati/te sa svim navedenim uslovima i svim rizicima koji nastaju korištenjem ove web stranice, kao i da prihvataju korištenje sadržaja ovog lifestyle portala isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Lifestyle magazine ultra.ba polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava web platforme ultra.ba i podložno je tužbi. Ultra magazin zadržava pravo mijenjanja i uklanjanja sadržaja, bez prethodne najave. Takođe, za bilo kakvo prenošenje sadržaja na treća lica i druge online platforme, autor i urednik je dužan da potpiše Ultra magazin, te linkuje vijest na web platformi, koja prenosi sadržaj objavljen na www.ultra.ba

Linkovi na druge web stranice

Ultra magazin se sastoji od vlastitih autorskih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca, kao i linkove na druge web stranice. Sve sadržaje čitaoci/čitateljke koriste na vlastitu odgovornost i Ultra magazin se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem sadržaja lifestyle portala. Poslovni odnos između posjetilaca portala i oglašivača na i van web stranice www.ultra.ba isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetilaca i oglašivača. Ultra magazin ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Ultra magazin poštuje privatnost svojih korisnika/ca i posjetilaca online magazina i Ultra web shopa. Podatke iz procesa registracije za Newsletter, kao i ostale podatke o korisnicima Ultra magazin i Play Team neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom.

Ultra magazin može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja magazina i web shopa (isključivo podaci o računaru i podaci o pružaocu pristupa Internetu). Ove podatke Ultra magazin koristi kako bi došao do informacija kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje, odnosno dodatno ih usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Ultra magazin se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika/ca, osim u slučaju teškog kršenja pravila ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Mogućnosti izmjene sadržaja

Ultra magazin zadržava pravo promjene, privremenog ili trajnog ukidanja bilo kojeg sadržaja bez obaveze prethodne najave.

Pravila komentarisanja

Komentari objavljeni na Ultra magazinu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno i stavovi redakcije, tako da Ultra magazin ne snosi odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Izmjene uslova korištenja

Ultra magazin zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja u bilo kojem trenutku i neće biti odgovoran za moguće posljedice nastale iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj web stranici.

Politika privatnosti

Ultra magazin koristi „kolačiće“ – male tekstualne datoteke koje kreira veb-sajt i koje sadrže podatke. Oni se čuvaju na računaru posjetioca kako bi korisniku obezbijedili pristup različitim funkcijama. Kolačiće koristimo da bismo saznali više o interakciji korisnika sa našim sadržajem i da bi nam pomogli da poboljšamo doživljaj posjetiocima našeg veb-sajta.

Posjetioci koriste funkciju dijeljenja da bi naš sajt i sadržaj preporučili na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter. Kolačići čuvaju informacije o tome kako posjetioci koriste funkciju dijeljenja – mada ne na individualnom nivou.

Za neke od funkcija na našem veb-sajtu koristimo izvore trećih lica, na primjer, kada posjetiš stranicu koja sadrži video-snimke ili veze sa YouTube-om. Ovi video-snimci ili veze (i sav drugi sadržaj preuzet od trećih lica) mogu da sadrže kolačiće trećih lica, pa ćeš možda morati da na veb-sajtovima tih trećih lica pročitaš njihovu politiku o upotrebi kolačića. Ultra magazin koristi Google Analytics, Facebook pixel, kao i DotMetrics koji koristi kolačiće. Na nivou agregacije, kolačići čuvaju informacije o tome kako posjetioci koriste veb-sajt, uključujući broj prikazanih stranica, o tome odakle je posjetilac i o broju posjeta, kako bi se veb-sajt poboljšao i obezbijedio dobro korisničko iskustvo.

Međutim, možeš da odlučiš da odbiješ ili blokiraš kolačiće koje postavljaju veb-sajtovi bilo kog trećeg lica tako što ćeš promijeniti podešavanja u svom pretraživaču – više detalja naći ćeš u odjeljku „Help“ svog pretraživača. Imaj u vidu da većina pretraživača automatski prihvata kolačiće, pa ako ne želiš da se kolačići koriste, moraš da ih aktivno obrišeš ili blokiraš.

Za informacije o korišćenju kolačića na pretraživačima mobilnih telefona i za detalje o tome kako da odbiješ ili obrišeš takve kolačiće, konsultuj priručnik za svoj mobilni telefon. Ne zaboravi da ćeš, ako odbiješ korišćenje kolačića, i dalje moći da posjećuješ Ultra magazin, ali da neke od funkcija možda neće pravilno funkcionisati.

Uslovi korišćenja

Korišćenjem bilo kog dijela Ultra magazina i svih njegovih dijelova automatski prihvataš sva pravila korišćenja. Ultra magazin zadržava pravo promjene izgleda, sadržaja i pravila korišćenja, kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio veb-sajta, bez obaveze prethodne najave.

Ultra magazin sadrži vlastite sadržaje, sadržaje partnera i oglašivača, i linkove na spoljne stranice. Sve sadržaje koje objavljuje Ultra magazin koristiš na vlastitu odgovornost i veb-sajt se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Ultra magazin polaže autorska prava na sav vlastiti sadržaj i vizuelna rješenja. Neovlašteno korištenje našeg sadržaja bez prethodne dozvole smatra se kršenjem autorskih prava, te se isti na druge internetske medije mogu prenositi samo uz naznaku Ultra magazina kao izvora.

Ukoliko smatraš da je Ultra magazin povrijedio tvoja autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja prigovora.