Trenutno čitaš
Spremni smo za treću sezonu britanske krimi serije “Dolina sreće”

Spremni smo za treću sezonu britanske krimi serije “Dolina sreće”

L'Occitane
L'Occitane

Treća i posljednja sezona BBC-jeve kriminalističke serije Dolina sreće (Happy Valley) na Pickbox NOW stiže 18. marta.  Serija je osvojila nagradu BAFTA za najbolju dramsku seriju, a uskoro stižu nove epizode za sve ljubitelje napetih britanskih serija. Prve dvije sezone dostupne su već sada na Pickbox NOW!

Nakon fenomenalne prve i druge sezone u trećoj sezoni Catherine Cawood (Sarah Lancashire) otkriva ostatke žrtve gangsterskog ubistva. Ovo otkriće pokreće nesretan niz događaja koji je dovode do Tommyja, oca njenog unuka Ryana i silovatelja njene pokojne kćerke.

Govoreći o uspjehu prve i druge sezone te nadolazeće nove sezone, kreatorka serije Sally Wainwright rekla je za Radio Times: “Priča prolazi kroz sve tri sezone: u prvoj sezoni Catherine i Tommy susreli su se licem u lice ispred Ryanove škole, a u drugoj gotovo su se licem u lice našli u krematorijumu. U trećoj sezoni postoji vrlo veliki obračun licem u lice, vrsta katarzičnog obračuna koji su ljudi čekali. Prilično je dramatično.”

Recenzije medija bile su izuzetno pozitivne, a serija je dobila stopostotne ocjene kritičara na Rotten Tomatoesu. U septembru 2019. The Guardian je seriju uvrstio na 11. mjesto svog popisa 100 najboljih TV serija 21. vijeka nazvavši je “korektivom klišejiziranih i često muških policijskih serija” i onom koja “pulsira dirljivom realnošću”. Gerard O’Donovan iz The Telegrapha nazvao je “složenom, uzbudljivom i briljantno napisanom serijom s briljantnom glumom”.

Treća sezona ujedno je i posljednja, a kritike ne mogu biti pozitivnije.  Lucy Mangan, koja piše za The Guardian, nazvala je posljednju epizodu treće sezone “brutalnom, nježnom, smiješnom, uvjerljivom i srceparajućom”; Anita Singh, koja je recenzirala za The Daily Telegraph, ocijenila je epizodu s 5/5 zvjezdica i zaključila: “Serija zvuči tako mračno na sa svojim pričama o drogama, silovanjima i ubistvima. Ali u srži priče je ljubav koju Cawood gaji prema svojoj porodici.”

Pročitaj

U trećoj sezoni, osim fantastične Sare Lancashire, glumačkoj postavi pridružuju se Ishia Bennison kao Joyce, Shane Zaza kao Shafiq, Chord Melodic kao Sledge i Mete Dursun kao Gorkem. Tu su i neka nova glumačka osvježenja, Oliver Huntingdon (The Rising), Jack Bandeira (Sex Education), Alec Secareanu (God’s Own Country) i Anthony Flanagan (Gentleman Jack).

Fenomenalnu treću i posljednju sezonu britanske kriminalističke serije Dolina sreće gledaj na Pickbox NOW od 18. marta!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum