Ultra Ukusno

Probaj Naan indijski hljeb bez kvasca

Naan je indijski “pljosnati” hljeb koji se peče u vreloj “tandoor” peći. Obzirom da nemamo “tandoor” peć možemo da koristimo tavu.  Pečeni naan obično se premazuje rastopljenim puterom. Nije ga teško napraviti, a i ne trebaju ti nikakvi egzotični sastojci. Ovaj recept je toliko jednostavan da smo sigurni da ćeš ga stalno praviti.
Foto: jocooks.com

Sastojci

  • 150 g glatkog brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • so
  • 180 g jogurta

Priprema

Pomiješati sve sastojke. Vodi računa da je tijesto mekano i da ne dodaješ previše brašna dok mijesiš. Tijesto treba da odstoji otprilike 15 minuta. Oblikuj ovalne pogačice debljne pola centimetra, a može i tanje. Peći na lagano nauljenoj tavi, koju si prethodno ugrijala na visokoj temperaturi. Ispeci obe strane, premaži puterom i bijelim lukom (ako želiš).

Posuti začinima po želji i uživati!

Slični članci

Jednostavne lazanje sa špinatom

Ultra magazin

Petominutni doručak sa pesto umakom!

Ultra magazin

Pripremi tjesteninu po omiljenom receptu Giorgia Armania

Ultra magazin