Trenutno čitaš
Retrogradni Pluton će nas natjerati da izađemo iz zone komfora

Retrogradni Pluton će nas natjerati da izađemo iz zone komfora

retrogradni pluton 2024

Retrogradni Pluton traje od 2. maja do 11. oktobra 2024. i predstavlja vrijeme u kojem se uvjeravamo da smo na pravom putu i da radimo promjene koje su potrebne.

Svake godine Pluton započinje svoju retrogradnost (traje 5-6 mjeseci) koja podstiče obnovu, regeneraciju i ponovno rođenje.

Ultra magazin

Pluton se smatra transformativnom i evokativnom planetom. To znači da retrogradnost služi kao vrijeme u kojem odbacujemo prošlost otpuštajući emocije koje su nam opterećivale ramena. Tokom ove retrogradnosti, mogli bismo oprostiti i zaboraviti, dati ljudima drugu šansu ili napustiti uvjerenja koja nam više ne služe. Introspekcija nas potencijalno može voditi ka priznavanju naših skrivenih želja i moći.

Imajte na umu: suprotno popularnom vjerovanju, retrogradnost nije nužno loš tranzit. Oni imaju za cilj da nam daju jasnoću i uvid. Kako planeta usporava, možemo donositi odluke i prosudbe koje su korisne za našu sadašnjost i budućnost. Možemo ispraviti prošlost tako što ćemo ponovo pogledati stvari. Retrogradni Pluton radi ovo drugo.

Pošto je Pluton spoljna i generacijska planeta (što znači da ostaje u znaku dugo vremena), njegova retrogradnost se dešava nekoliko meseci godišnje.

Plutonovo prisustvo u Vodoliji nas ohrabruje da pogledamo naš odnos s tehnologijom i kako ona utiče na naše potrošačke navike – slično kao što nas je vrijeme iste planete u Jarcu natjeralo da uvidimo da su veliki biznisi i društvene strukture nužno u fluktuaciji. Dok se Pluton vraća iz Vodolije u Jarca, mi ćemo razmišljati o efektu kapitalizma na nas i društvo u cjelini.

Retrogradnost će nam omogućiti da pogledamo u sebe i istražujemo kako želimo da postupimo u svim aspektima našeg života – proteklih nekoliko mjeseci pomoglo nam je da zasadimo sjeme kako bismo trebali evoluirati. Ali možda smo se opirali. Ovo je neophodno vrijeme da se shvati da se stvari moraju raspasti da bi se ponovo sastavile kako treba da budu. Postaćemo svoje pravo ja i intimno se povezati s drugima. Iscjeljivanje traume u ovom trenutku može biti pristupačnije, jer ćemo biti nježniji i lakše upravljati samim sobom, a da ne budemo samozatajni.

Ultra magazin

Retrogradni Pluton predstavlja priliku da se preispitaju trenuci od prošle godine. Pluton je prvi put ušao u Vodoliju 23. marta 2023.  Možemo se osvrnuti na događaje koji su se manifestovali tokom ove vremenske linije kako bismo dublje razumjeli situacije i odnose.

Znajući da nam retrogradni periodi mogu biti od pomoći, trebali bismo raširenih ruku prigrliti Plutonov retrogradni hod. Stari problemi mogu ponovo isplivati na površinu; umjesto da bježimo od njih, trebali bismo trčati prema njima. Ne samo da ćemo imati mogućnost da radimo na njima, već će nam to omogućiti da popravimo ove situacije. Takođe, retrogradnost će nam omogućiti da zatvorimo stvari koje nas opterećuju u mislima i srcima. Imamo moć da poboljšamo svoje živote. Moramo biti voljni da se upustimo u novi način razmišljanja i oslonimo se na promjene – bez obzira koliko zastrašujuće može biti izlazak iz naših zona udobnosti.

Evo kako će retrogradni Pluton uticati na tvoj znak i podznak…

Ovan

Ovaj kosmički događaj testiraće vaša prijateljstva. Ovnovi bi moglio otkriti da se ljudi s kojima su bili bliski povlače od njih. Ali, nemojte se uzrujavati, jer će vam to dati uspon da radite više kako biste preuzeli značajnije obaveze prema onima koje volite. Retrogradni Pluton počinje u vašoj 11. kući ideala zajednice i društvenih nastojanja, što vam omogućuje da preispitate svoje nade o tome kakav bi svijet oko vas mogao biti i kakav bi trebao biti.

Možda obrađujete činjenicu da se ne slažu svi s vašim planovima, ali takođe se osjećate motivisani i inspirisani životima, koji će vaše ideje dugoročno poboljšati. Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu 10. kuću autoriteta i karijere 1. septembra, mogli biste se suočiti s borbama za moć, kao i emocionalno sukobljenim pobjedama i porazima. Pomirite se s onim što niste mogli promijeniti, dok prihvatate sve što još možete.

Bik

Bikovi, pripremite se za neke pomake u poslu. Vi biste mogli vidjeti kako će vaša karijera krenuti u “novom smjeru” ili materijalno promijeniti prioritete. Sve dok Bikovi mogu prihvatiti novo i napustiti svoje stare načine postojanja, imaće veliki napredak u svom profesionalnom životu. Retrogradni Pluton počinje u vašoj 10. kući autoriteta, karijere i moći, što bi moglo dovesti u pitanje neke od profesionalnih planova, koje ste iznijeli i omogućiti vam da dublje shvatite što želite postići.

Možda ćete vidjeti manje uspjeha u očima javnosti, ali više uspjeha koji se razvija za vas na unutrašnjem i ličnom nivou. Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu devetu kuću filozofije i obrazovanja 1. septembra, mogli biste se suočiti s određenim idejama i perspektivama, koje predstavljaju ono što ste bili u prošlosti. Dok odustanete od određenih stajališta, možda ćete konačno naučiti nešto što ste godinama pokušavali shvatiti.

Blizanci

Izađite iz svoje zone komfora, Blizanci! Pronalaženje aktivnosti koja govori vašem srcu će vam omogućiti da promijenite vašu filozofiju i krenete naprijed u pravom smjeru. Takođe bi mogli razmisliti o putovanju ili kursu usavršavanja znanja i vještina, kako bi probudili svoj duh. Retrogradni Pluton počinje u vašoj devetoj kući filozofije, mudrosti i avanture, što vas navodi da dodatno obradite neke od velikih ideja i glavnih perspektiva, koje ste prihvatili u posljednje vrijeme.

Možda ćete vidjeti kako produbljujete svoju predanost određenim ideologijama, utiskujući ih duboko u svoju dušu. Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu osmu kuću ulaganja i zajedničkih resursa 1. septembra, mogli biste se suočiti s određenim dugovima koji ostaju neplaćeni i emocionalnim vezanostima, koje i dalje ostaju netaknute. Dok prihvatate posljednje mjesece Plutona u ovoj mračnoj kući, možda ćete konačno spaliti i posljednju preostalu vezu koju imate s nečim od čega ste se spremni zauvijek rastati.

Rak

Rakovi osjećaćete se intuitivnije u mjesecima koji dolaze, i vaši predosjećaji bi mogli dovesti do značajnog emocionalnog napretka, kao i sposobnosti predviđanja. Predlažemo da ovo vrijeme iskoristite za učenje i vjerovanje svojim najdubljim osjećajima, što će vam u konačnici pomoći da izbjegnete kompleksne situacije. Retrogradni Pluton počinje u vašoj 8. kući intimnosti, smrti i ponovnog rođenja, što će vam pomoći da ponovo procijenite neke od obveza koje ste preuzeli u nedavnoj prošlosti.

Možda produbljujete svoju odluku da se s nečim rastanete ili dodatno ojačate svoje ulaganje. Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu sedmu kuću partnerstva 1. septembra, stari obrasci i dinamika odnosa mogu se ponovno pojaviti, dajući vam priliku da ovim situacijama pristupite s novom perspektivom. Dok ova retrogradnost završi, možda ćete zauvijek napustiti određene veze, jer ste konačno došli do kraja ovog puta i naučili sve što možete od njih.

Ultra magazin

Lav

Pripremite se, Lavovi. Retrogradni Pluton će iznijeti puno intenzivnih elemenata u odnosima, uključujući borbu za moć i ljubomoru. Do kraja retrogradnog Plutona, vjerojatno ćete se naći u procjeni želite li ili ne nositi te lične veze sa sobom u budućnosti. Retrogradni Pluton počinje u vašoj sedmoj kući partnerstva, što bi moglo iznijeti duboko ukorijenjena pitanja i dinamiku koja sačinjava prirodu vaših odnosa jedan na jedan. To bi moglo uzrokovati da svoje odnose vidite drugačije, naročito ako su se u nedavnoj prošlosti dogodile velike promjene.

Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu šestu kuću posla i zdravlja 1. septembra, mogao bi uskrsnuti probleme u vašem svakodnevnom životu, kao i zdravstvene brige koje tek treba u potpunosti riješiti. Možda ćete konačno ostaviti određene životne navike u prošlosti nakon što ova retrogradnost završi.

Djevica

Jesu li vibracije negativne na vašem radnom mjestu, Djevice? Predlažemo da iskoristite ovo ključno vrijeme da stanete na zemlju i suočite se s onima koji su se željeli takmičiti s vama profesionalno. Dok radite s drugima, budite transparentniji i povjerljiviji. Retrogradni Pluton počinje u vašoj šestoj kući posla i dnevne rutine, što bi vam moglo omogućiti da obradite određene promjene koje ste nedavno napravili u svom životnom stilu.

Možda shvatate da određene navike rade za vas ili čak protiv vas, omogućujući vam da preusmjerite svoje napore. Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu petu kuću radosti i stvaranja 1. septembra, mogao bi uskrsnuti određene kreativne napore, koji tek trebaju biti u potpunosti realizovani, dajući vam priliku da svoj izraz dovedete do kraja. Dok ova retrogradnost završi, možda ćete pokazati svijetu na čemu ste radili i pomiriti se s onim što nije ispalo onako kako ste se nadali.

Vaga

Oslonite se na druge kako biste pronašli tu kreativnu iskru. Umjesto da gledate prema unutra, predlažemo da tražite motivaciju prema van, uključujući pronalaženje muze koja vas nadahnjuje i izaziva vašu strast. Retrogradni Pluton počinje u vašoj petoj kući ljubavi i izražavanja, što bi moglo obasjati svjetlo na vaše romantične veze, vaše želje i način na koji se odlučite zabaviti. To bi moglo uzrokovati da se povučete iz određenih hobija ili zaljubljenosti, dajući vam vremena da shvatite šta je to što vas toliko privlači.

Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu četvrtu kuću porodice i kućanskih obaveza 1. septembra, to bi moglo dovesti do neriješenih problema u vašem privatnom životu, uzrokujući da ove situacije dođu do vrhunca. Možda se selite, prihvatate novu vezu s članom porodice ili se mirite s vrstom porodičnog života kakav ste oduvijek željeli.

Pročitaj
venera u blizancima

Škorpija

Odvojite malo vremena za porodicu tokom ove sezone. Ako ste se u posljednje vrijeme nosili s upornim porodičnim problemima, predlažemo da iskoristite ovo vrijeme za izliječenje prošlih trauma i rana. To će od vas zahtijevati da priznate svoju ulogu u složenoj porodičnoj situaciji dok rješavate stvari s drugima. Retrogradni Pluton počinje u vašoj četvrtoj kući doma i porodice, tjerajući vas da obradite i interno probavite neke od nedavnih promjena koje su se dogodile u vašem životu.

Možda sijete novo sjeme i shvatate šta treba poboljšanje u načinu na koji njegujete ono što se događa iza zatvorenih vrata. Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu treću kuću komunikacije i dnevnih interakcija 1. septembra, mogao bi iznijeti neriješena pitanja u načinu na koji obrađujete i razmjenjujete informacije, posebno s prijateljima, braćom i sestrama, rođacima i komšijama. Možda ćete napokon progovoriti za sebe, izraziti svoje mišljenje ili voditi razgovor, koji će jednom zauvijek okončati situaciju.

Ultra magazin

Strijelac

Pažljivo birajte riječi, Strijelčevi. Kad se izrazite, to može djelovati kao “preoštro ili grubo”, pa predlažemo da napravite korak unazad i pronađete prave riječi kako biste se mogli povezati sa svojim voljenima. Retrogradni Pluton počinje u vašoj trećoj kući komunikacije i dnevnih interakcija, što vas tjera da obradite neke riječi koje ste razmijenili, kao i teme koje ste proučavali. Možda ćete imati trenutke uvida koji će produbiti vašu duhovnu i intelektualnu inteligenciju.

Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu drugu kuću novca i materijalnih dobara 1. septembra, to bi moglo dovesti do neriješenih finansijskih pitanja, posebno kada je riječ o potrošnji i štednji. Možda ćete se pomiriti s činjenicom da nije broj na vašem tekućem računu ono što čini vašu vlastitu vrijednost, već ono čemu ste odabrali dati prioritet i vrijednosti.

Jarac

Ovo je vrijeme traženja finansijskih savjeta i otkrivanja ​​novih načina ulaganja. Možda ćete otkriti da zbog čega bi trebali slušati savjete, kako bi povećali mogućnosti za zaradu. Retrogradni Pluton počinje u vašoj drugoj kući novca i materijalnih dobara, što bi moglo demistifikovati određene finansijske ciljeve i navesti vas da razmislite o tome što je to što cijenite. Možda odustajete od previše trošenja ili previše štedljivosti, što vas tjera da preispitate način na koji vidite svoj novac.

Nakon što Pluton ponovno uđe u Jarca i u vašu prvu kuću 1. septembra, mogao bi uskrsnuti osobu kakva ste nekoć bili, pogotovo ako ste napravili mnogo koraka prema ostavljanju prošlosti iza sebe. Osoba kakva ste bili uvijek će biti dio vas, ali ona ne diktira vašu budućnost. Dok se mirite s prošlošću, takođe ćete postati svjesni osobe koja ste postali i osjećati ponos na tu osobu.

Vodolija

Dolazi velika promjena, Vodolije. Dok je ovaj znak obično namijenjen razvoju i transformaciji u skladu s vremenom, napominjemo da bi mogli otkriti da imate puno toga na tanjiru dok gledate u prošlost kako bi osigurali sadašnjost i budućnost. Retrogradni Pluton počinje u Vodoliji vašoj prvoj kući sebe što podstiče duboko razdoblje introspekcije o tome ko ste, šta predstavljate i koje su vam namjere. Možda shvatate uticaj koji imate, koji vas vodi da preusmjerite svoje napore i način na koji svojom prisutnošću utičete na druge.

Nakon što Pluton ponovno uđe u Jarca i u vašu 12. kuću duhovnosti 1. septembra, dodatno će produbiti ovu introspekciju i otkriti dijelove vas za koje možda niste bili svjesni da postoje. Mogao bi pokrenuti zaboravljena sjećanja, izbjegnute istine i nezacijeljene rane koje sadrže snagu u sebi. Međutim, budući da 12. kuća takođe predstavlja završetke i rastanke, možda ćete jednom zauvijek iza sebe ostaviti nezdrave i samosabotirajuće situacije.

Ribe

Sanjajte veliike snove, Ribe. Tokom ove sezone možete doživjeti snove koji su “vrlo moćni”. Predlažemo da svako jutro vodite dnevnik snova kako bi pratili noćne vizije, koje će imati značenje jer će dokazati da rasvjetljavaju stvari koje ste stavljali u drugi plan. Retrogradni Pluton počinje u vašoj 12. kući duhovnosti i podsvjesnih istina. Tokom tog vremena, vaša se psihička svijest mogla proširiti do zapanjujućih razina, donoseći neotuđive istine koje su bile jednostavno zamagljene umjetnom stvarnošću.

Možda ćete se napokon osjećati dovoljno hrabrima, da istražite određene nezacijeljene rane, zbog čega ćete naučiti više o sebi i onome što ste sposobni preživjeti. Nakon što Pluton ponovno uđe u vašu 11. kuću zajednice, nade i snova 1. septembra, možda ćete dovršiti određene timske projekte i dati posljednji pomak svojim revolucionarnim ciljevima. Naporno ste radili kako biste svijet učinili boljim mjestom, a dok je Pluton retrogradan, možda vidite sve načine na koje ste inspirisali i uzdigli druge.

Pročitaj mjesečni horoskop za maj.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum