Trenutno čitaš
Mjesečni horoskop za maj poznate astrologinje Susan Miller

Mjesečni horoskop za maj poznate astrologinje Susan Miller

mjesečni horoskop za maj 2024

Mjesečni horoskop za maj donosi neke od najljepših i najznačajnijih aspekata u godini. Još od januara mnoge planete putuju u grupama istog znaka. Udružujući se zajedno, planete su u stanju da daju jednu, jasnu izjavu koja će vam pokazati gdje leži dobrota i gdje biste trebali usmjeriti svoju energiju kako biste mogli pristupiti njihovim darovima.

U maju će pet planeta biti u Biku, tako da gdje god da imate Bika na karti, na to će vam biti skrenuta pažnja.

Freepik

Dok je prošli mjesec donio retrogradno i haotično pomračenje Merkura, maj je prilično opušten. Kosmička aktivnost počinje u četvrtak, 2. maja, kada Pluton, planeta transformacije, ide retrogradno u nezavisnoj Vodoliji. Ovaj period svakog od nas poziva da nedavna lična razmišljanja sprovedemo u djelo.

Mladi mjesec u znaku Bika 7. maja pomaže nam da se uzemljimo i usidrimo u plodniju, bogatiju i senzualniju stvarnost, posebno zbog činjenice da Jupiter, planeta sreće, provodi svojih posljednjih 25 dana u Biku. Ovo će vam pomoći da jasno vidite kako možete iskoristiti sve mogućnosti koje će vam novi mjesec donijeti. Mlad mjesec će veličanstveno stići sa svojim partnerima Suncem i Venerom, planetom ljepote, milosti i ljubavi, koja će preuzeti vodstvo kao gospodarica ceremonija.

Planeta komunikacija Merkur ulazi u Bika, 15. maja, pomjerajući fokus na održavanje granica u vezama. Ovaj tranzit ne stvara stres, već vas osnažuje da izrazite i ispunite svoje potrebe, podstičući zdrave granice o ličnom prostoru i željama.

Društvena sezona Blizanaca počinje u ponedeljak, 20. maja, kada Sunce prelazi u znak blizanaca. Ovo označava period zabave i koketne energije, savršeno za slavljenje prijatelja Blizanaca, odlazak na prve spojeve, revitalizaciju dugotrajnih veza ili jednostavno uživanje u opuštanju sa svojim najbližim prijateljima . Energija je lagana i zabavna, koju zaslužujete nakon kosmičkog stresa koji je donio april.

Jedan od omiljenih dana biće najsrećniji dan u godini, 18. maj, kada će se Sunce poravnati sa Jupiterom, u Biku.

Freepik

Pun mjesec u Strijelcu, 23. maja, obećava snažno vrijeme manifestacije. Mnogi mogu dobiti značajne vijesti ili vidjeti kulminaciju prošlih napora. Iako ovaj period može biti stresan, relativno je blag u poređenju sa nedavnim nebeskim događajima poput pomračenja ili retrogradnog Merkura. Istog dana slatka Venera ulazi u Blizance, pojačavajući društvenu i harizmatičnu energiju u zraku. Ovaj tranzit donosi koketnu i zabavnu atmosferu, što ga čini odličnim vremenom za romantične avanture i zabavu s prijateljima. Jupiter će preuzeti vodstvo tokom punog mjeseca i biće u konjunkciji sa Venerom, još jedan aspekt sa pet zvjezdica, koji je za neke poseban za romantiku, a za druge će donijeti novac ili druge blagoslove.

Mjesec završava sretnim Jupiterom, planetom obilja, koji 25. maja ulazi u harizmatične Blizance. Ovaj tranzit proširuje koketnu i zabavnu energiju sezone, osiguravajući da mjesec završi sa prilikama za rast, smijeh i uživanje. Sve što Jupiter dotakne raste, pa bilo da širite svoj posao ili gradite vezu, uživajte u pozitivnim vibracijama.

Blizanci će biti okrunjeni nebeskim favoritom i uživati u svojoj Smaragdnoj godini od 25. maja 2024. do 9. juna 2025. Svako će imati nešto veliko za proslaviti, jer će Jupiter, planeta sreće, ući u novi dio vaše karte i izliti svoju sreću u to područje.

Sve u svemu, maj je mjesec kao stvoren za zabavu.

Ovan

Bez obzira šta očekujete da će se desiti u ovom mjesecu maju, iznenadiće vas time što će biti još bolje. Ovo će za vas biti izuzetno važan finansijski mjesec, jer čini se da ovaj mjesec možete završiti znatno bogatiji.

ovan
Freepik

Mladi mjesec u Biku 7. maja biće važan za vas jer će podstaknuti vaš finansijski uspjeh. Možda ćete dobiti velikodušnu povišicu, ponudu za novi posao ili ako ste samozaposleni, kupci ili klijenti će vam doći na vrata, željni da dobiju vašu robu ili usluge – možda ćete morati unajmiti pomoć kako biste držali korak s zahtjevima.

Mars, vaš vladar, upravo je ušao u Ovna kako bi ostao do 8. juna. Ova konkurentska prednost jednom u dvije godine staviće vas na čelo parade u gotovo svim oblastima vašeg života.

Ako trebate potpisati ugovor ovaj mjesec, učinite to vrlo blizu najsretnijeg dana u godini, kada Sunce i Jupiter udružuju snage, 18. maja. Dodajući ovom sjajnom mjesecu maju još dobre energije, Mars, vaša planeta čuvar, cijeli će mjesec provesti u Ovnu, što je privilegija koju ste morali čekati dvije godine.

Mars će napustiti Ovna 8. juna, ali u međuvremenu imate sedmice onoga što svi žele – vrhunsku kontrolu nad svim akcijama i događajima. Mars će vas naučiti da se ističete kao zvijezda kakva jeste i da se izuzetno dobro takmičite u bilo kojoj areni. Bićete najbolji, energični, samopouzdani i hrabri. Čak i u ljubavnim stvarima, odavaćete lijepu sliku o sebi, uz šarm i harizmu koja će biti neodoljiva.

Putovanja bi mogla biti na dnevnom redu i prije ili za vrijeme punog mjeseca, 23. maja, jer će mjesec biti u jet-set znaku Strijelca, koji je prijateljski vatreni znak. Uz dobar novac koji pristiže, čini se da ćete moći  priuštiti nova uzbudljiva putovanja.

Možda ćete sklopiti međunarodni poslovni dogovor, jer će se Venera pridružiti Jupiteru u posljednjim danima Bika u ovoj dekadi, što je još jedan siguran znak da ste pravi magnet za novac u maju. Čini se da slavite trijumf u karijeri i da konačno uživate u plodovima svog rada i uspjeha.

Drugi način na koji novac može pronaći put do vašeg bankovnog računa je ako odlučite prodati nekretninu, nakit, namještaj, neke stvari ili nešto treće, ili vam se može javiti vijest da je sudska nagodba išla u vašu korist. Industrija medija, emitovanja i izdavaštva će zasjati za vas, kao i sve aktivnosti koje preduzmete u vezi ovih tema. Nešto vam važno dolazi do zaključka ili konačnog odgovora i trebali biste biti oduševljeni kada prođete kroz ovo razdoblje.

Još jedan monumentalni događaj dogodiće se ovog mjeseca – 25. maja – kada Jupiter pređe u Blizance, kako bi tu ostao godinu dana, a ovo je prvi put u više od decenije da ćete ugostiti Jupitera u svom komunikacijskom sektoru. Blizanci su vazdušni znak koji će podržati vaš element vatrenog znaka. U idućih 12 mjeseci moraćete često napuštati svoj dom i češće ići na putovanja, sastanke, odmore i otvoriti se novim mjestima i ljudima.

Blizanci su znak pisanja, pa ako ste zainteresovani za poboljšanje svog talenta za pisanje ili govor – bez obzira koju vrstu komunikacije želite poboljšati – Jupiter u Blizancima će se pobrinuti da dobijete obuku, iskustvo i prilike, koje imate žudeći pokazati svoje vještine.

Možda biste željeli pohađati kurseve kreativnog pisanja, oglašavanja, javnog nastupa, medija, kodiranja, razvoja igara ili aplikacija ili web dizajna. Ako se prijavite za kurs, vidjećete ogroman napredak u nadolazećoj godini. Započnite odmah i ubrzo ćete naplatiti paprenu cijenu za svoje rastuće talente. Kao još jedan bonus, Jupiter u Blizancima najavljuje sreću od vašeg brata, sestre ili rođaka u nadolazećoj godini, u svim različitim mogućim manifestacijama.

Bik

Rođendanski mjesec savršeno vam prija. Rijetko ste vidjeli toliko nebeskih tijela, kako se redaju u znaku Bika da vam požele najbolju godinu koja je pred vama. Imate Sunce i mladi mjesec 7. maja, zajedno s Venerom (vaša planeta čuvar), Uranom i Jupiterom, svi u Biku – to je pet nebeskih tijela, koja predstavljaju polovinu Sunčevog sistema. Nalazite se na rijetkom mjestu u vremenu gdje se toliko vaših želja može ostvariti ovog mjeseca i u mjesecima koji dolaze. Ruku na srce, maj će biti vaš omiljeni mjesec u godini.

Bik
Freepik

Merkur je prošlog mjeseca bio retrogradan, ali u maju ćete se brzo kretati naprijed. Započnite svoje najveće akcije nakon mladog mjeseca u Biku, 7. maja, jedne od najboljih koje smo vidjeli godinama. Ovaj mladi mjesec staviće vaše interese u centar pažnje, ispred drugih, stoga provedite vrijeme razmišljajući o tome šta bi vas usrećilo.

U sljedećih 12 mjeseci odredite prioritete svojih snova i počnite raditi na njihovom ostvarenju odmah nakon mladog mjeseca, 7. maja. Pred vama će biti korisni mjeseci, dovoljno snažni da vam promijene život na bolje. Mladi mjesec ima dug doseg, a to je dobra vijest kada imate rođendanski mladi mjesec poput ovog koji je sladak kao šećer.

Više vas neće sputavati ni teška pomračenja koja smo imali u Biku i Škorpiji, kakve ste morali pretrpjeti od kraja 2021. do 2022. i 2023. Možda ste se osjećali gurnutima i povučenima zbog tih pomračenja jer je Uran, planeta svih stvari neočekivanih, kružila na pogrešnom mjestu u krivo vrijeme za vas. To je sada gotovo, zato je vrijeme za progres, sreću i radost!

Bićete uvjerljiva virtualna fabrika ideja 13. maja, na dan kada se Sunce spoji s Uranom u Biku. Neobično razmišljanje koristiće vam u karijeri. Uran je planeta koja upravlja vašom karijerom, tako da bi se uzbudljive vijesti mogle ostvariti ovog dana. U vrijeme ovog aspekta, Mars će popunjavati vaš povjerljivi sektor, tako da biste mogli biti uključeni u tajne razgovore, profesionalni razgovor za posao ili planirati važnu konkurentsku strategiju za vašu kompaniju.

Venera (ljubav, luksuz, novac) će se sastati sa srećnim Jupiterom u Biku tokom punog mjeseca 23. maja. Dobro, da bolje ne može.

Najsretniji dan u godini događa se 18. maja kada će se Jupiter susresti sa Suncem u Biku. Iskoristite ovaj dan da pokušate ostvariti nešto što dugo želite postići ili da osigurate da će stvari ići kako želite. Neki primjeri kako možete iskoristiti najsretniji dan, bili bi da odete na prvi ljubavni sastanak, zakažete razgovor za posao, zatražite unapređenje ili se vjenčate (tokom vikenda od 18. do 19. maja).

Vjerojatno ćete se baviti finansijskim upravljanjem ili pregovaranjem ili prilagođavanjem svog portfolija i štednje unutar pet dana od punog mjeseca 23. maja u Strijelcu. Možda ćete dobiti vrijedan dar, poput nakita, poklon kartice ili nešto gotovine, kao pomalo zakašnjeli rođendanski poklon.

Ovaj puni mjesec 23. maja biće savršeno sladak, radostan i očaravajući. Čini se da je to takođe povezano s vašim poslom, jer Pluton, koji je nedavno u vašem prestižnom sektoru karijere u desetoj kući, biće prijateljski raspoložen prema ovom punom mjesecu. Ako pregovarate o novom bonusu, paketu pogodnosti ili o tome kako će se izračunavati provizije ili tantijemi, ovo bi bilo idealno vrijeme da to završite i potpišete.

Još jedan veliki dan doći će 25. maja kada će Jupiter napustiti Bika. Bez suza na vašem jastuku jer sav posao koji ste učinili da podignete svoj položaj u svojoj industriji tokom proteklih 12 mjeseci, sada će postati zreo za žetvu i ubiraćete plodove. Ulazite u jednu od najuspješnijih poslovnih i finansijskih godina u više od deceniju. Imate toliko toga za proslaviti!

Blizanci

Dugo ste vremena ozbiljno radili, ali možda ste u zadnje vrijeme bili frustrirani, jer ste se pitali zašto do sada još niste vidjeli rezultate koje ste očekivali, rezultate koji bi bili srazmjerni sa trudom i radom. I u javnom i u privatnom životu sve ste radili kako treba, ali čini se da stvari nisu sjedale na svoje mjesto. Ne još, ali vrlo ste blizu da doživite proboj i napredak.

Blizanci
Freepik

25. maja Jupiter, planeta sreće, ući će u Blizance po prvi put nakon 12 godina i ostaće u Blizancima do 9. juna 2025. Za to vrijeme, s vama kao nebeskim miljenikom, Jupiter će vas obasuti nagradama i prilikama. Kako budete ulazili u maj, još uvijek nećete imati pojma da je Jupiter na putu prema vama i da ste na pragu tako izvanredne godine koja je pred vama.

Za sada, vratimo se na početak maja da vidimo šta se događa. Saturn je trenutno u vašem profesionalnom sektoru (deseta kuća), a kao glavni narednik zodijaka, Saturnu je jako stalo do usavršavanja vaših vještina u karijeri i do vašeg napredovanja. Doduše, Saturn ima čudan način da pokaže da mu je stalo do vas, ali on to čini.

Ugostiti Saturna u svom najprestižnijem profesionalnom sektoru nije lako – vaša deseta kuća stavlja vas u žižu javnosti, tako da je pritisak na vama, ali vi ste dorasli zadatku, ne brinite. Planete u ovim kućama imaju izuzetno snažan efekat. Međutim, ako možete odgovoriti na izazove Saturna, napredak će se materijalizovati za vas kao što je obećao Jupiter.

Ako se posvetite Saturnovim zahtjevima, bićete na potpuno novom mjestu u svojoj karijeri kada završite Saturnovu turneju. To neće biti sva slava u karijeri, ali uz malo truda vjerojatno ćete vidjeti prilično povećanu platu u to vrijeme zahvaljujući položaju Jupitera.

Ulazite u svoju Smaragdnu godinu. Narednih 12 mjeseci biće ispunjeni aktivnostima, putovanjima i mnogim ponudama za ispunjenje nekih od vaših najvećih želja.

Pokrenuće se stvari uz dolazak mladog mjeseca u Biku 7. maja. Čini se da su ljudi na visokom nivou primijetili su vaš trud i impresionisani su. Vaše se ime spominje na sastancima iza kulisa i čini se da važne osobe imaju planove iskoristiti vaše talente za nadolazeći projekat.

Najsretniji dan u godini biće kada se moćno Sunce i sretni Jupiter sretnu u konjunkciji 18. maja u ovom istom području vaše karte. Možda ćete čuti šta se događa iza kulisa do 20. maja ili bi vijesti koje se sada spremaju mogle izaći u javnost za nekoliko sedmica. Budite uvjereni da drugi zagovaraju vašu dobrobit i uskoro ćete saznati cijelu priču.

Možda ćete naći partnera na poslu ili u privatnom životu u blizini nevjerojatno prijateljskog punog mjeseca 23. maja u Strijelcu. Profesionalno, jedan primjer udruživanja snaga s drugom osobom, mogao bi biti da počnete sarađivati ​​sa nekim partnerom za pisanje ili, ako ste samozaposleni, agentom, publicistom ili novim klijentom, kako biste proizveli obostrano korisnu unakrsnu promociju.

U ljubavi biste se mogli zaručiti ili vjenčati, a ako ste već vjenčani, vaš partner možda ima uzbudljive vijesti za podijeliti. Ovo je blistav mjesec za vas, dragi Blizanci.

Rak

S mnoštvom energetskih planeta u vašoj kući prijateljstva, dijelom vaše karte koji takođe pokriva vaše najdublje nade i želje, ovaj bi se mjesec mogao pokazati kao prekretnica. Možda ćete vidjeti ostvaren san koji vam je srcu drag. Prijatelji su ključ većine vaše sreće i oni će vam dirnuti srce neočekivanim gestama ljubaznosti i podrške. Tokom maja će ovaj poseban dar svemira punog ljubavi dosegnuti puno cvjetanje. Rijetko ste ikada vidjeli tako snažan izliv podrške jednog ili više prijatelja kao u maju.

Rak
Freepik

Najsretniji dan u godini premostiće dva dana 17. i 18. maja što sugeriše da ćete na dnevnom redu imati veličanstveni društveni događaj. Ovo je događaj koji ne smijete propustiti, jer će ovaj događaj ponuditi osjećaj  luksuza i ljepote koja oduzima dah i duh zabave, koji vam je možda nedostajao u posljednje vrijeme. Čini se da domaćin ovog događaja neće štedjeti ni novčića, kako bi vi i ostali gosti potpuno uživali u zabavi. Na kraju ćete vjerojatno sačuvati uspomenu ispredenu zlatnim nitima.

Ovaj mjesec bi mogao biti značajan mjesec. Možda ćete vidjeti ostvareni san drag vašem srcu.

U svojoj karijeri imate Marsa na samom vrhu svoje karte – preduzetnog Ovna. Ovo sugeriše da ste spremni važnim osobama ponuditi inovativne ideje, koje bi mogle donijeti veliku zaradu.

To potvrđuje činjenica da je Mars u razgovoru s Plutonom u vašoj finansijskoj kući provizija, bonusa, vladinih programa, rizičnog kapitala, bankovnih zajmova, nasljedstva ili dobitaka – imate mnogo puteva za generisanje hrpe novca. Mars vas čini samopouzdanima, takmičarski nastrojenim i harizmatičnim možete okupiti mnoge VIP osobe da podržite svoju stvar.

Osim toga, možda radite s globalnim tržištima, možda uvozom-izvozom robe ili usluga, pružanjem dobrodošlice stranim klijentima ili radom u stranoj kompaniji u vlastitoj zemlji. Ako je tako, imate sjajne aspekte i vaša bi veza trebala biti svijetla i ohrabrujuća. Bio bi to idealan mjesec da uskočite u avion i posjetite svog klijenta ili šefove.

Saturn je u vašem devetom sektoru, takođe vlada stranim ljudima i mjestima, tako da stičete iskustvo dok širite svoj pogled na svijet. Sva životna iskustva kojima ste izloženi vjerojatno se apsorbuju sasvim prirodno i lako jer je Saturn, u vašoj internacionalnoj kući, u Ribama, vodenom znaku koji se lako stapa s vašim vodenim znakom. Takođe je jasno da vas vaša kompanija ili klijent podržava i da će učiniti gotovo sve što je potrebno da biste napredovali.

Alternativno, ako ste student dodiplomskog ili diplomskog studija, vaši će vam profesori htjeti pomoći da uspijete. Ako radite u izdavaštvu ili medijima, dobri su pokazatelji da ćete postojano napredovati i ostvariti pobjedu. Ovaj mjesec će ušutkati sve one koji sumnjaju ili kritičare. Pravna stvar započeta ovog mjeseca takođe bi mogla biti uspješna, iako će Saturn biti spor, a Neptun će zamagliti određene činjenice koje će trebati razjasniti prije sastanka sa sucem. Međutim, Pluton je u potpunosti na vašoj strani, a Pluton bi mogao prevagnuti vagu pravde u vašu korist. Ako je tema novac, vjerojatno ćete dobiti novac koji zaslužujete.

Čini se da pun mjesec 23. maja donosi veliki projekat do ostvarenja i s izvanredno prijateljskim planetama. Aplauz i novac koji ćete zaraditi kao rezultat – mogao bi biti gromoglasan. Čini se da ima poveznicu s tim stranim tržištima, a ako je tako, VIP klijenti će biti impresionirani. Ako ne završavate projekat, možda istražujete novi i odlučujete koja će metoda i osoblje donijeti najbolje rezultate.

Romantično, za vrijeme punog mjeseca 23. maja, Venera će biti u konjunkciji s Jupiterom u Biku, lirski i melodični uticaj koji će vas približiti onom s kim ste, ili vam pomoći pronaći novu ljubav ako ste slobodni. Kao sporedna prednost, čini se da su se stvari vezane uz porodicu i dom, koje su početkom ove godine bile pomalo nemirne i izazivale napetost, izgladile i sada su isparile u zraku.

Život u maju je raskošan i veličanstven, najbolji koji možete poželjeti vidjeti. Iskoristite ova maj maksimalno, dragi Rakovi.

Lav

Ako ste ozbiljni u namjeri da ostavite svoj trag u svijetu, ovaj mjesec će vam dati izvrsnu priliku da to učinite. Na mnoge načine obećanje u karijeri koje je planeta Jupiter najavila prije godinu dana kad je ušla u Bika, vaš prestižni profesionalni sektor, sada se može ispuniti. Sjajni aspekti padaće na vas u naletu, dan za danom ovog mjeseca, dragi Lavovi. Prilika da podignete svoj položaj do stratosferskih visina može se dogoditi neposredno nakon mladog mjeseca 7. maja u Biku, vašoj desetoj kući časti, nagrada i postignuća.

Lav
Freepik

U vašem prestižnom, profesionalnom sektoru karijernog vođstva, mladi mjesec spojiće sretnog Jupitera, iznenaditi planet Uran i Sunce, a kasnije tokom mjeseca Jupiter će se susresti s planetom sreće i popularnosti, Venerom. Značajno je da će Venera biti tamo, jer je ona VLADAR Bika, vašeg prestižnog profesionalnog sektora, i kružiće tako blizu Jupitera do kraja mjeseca. Venera će vam moći pružiti značajnu podršku kako biste napredovali ovog mjeseca. Sunce će pratiti mladi mjesec 7. maja, a Sunce će vam otkriti mjesto u životu gdje najjače blistate – vašu profesionalnu arenu. Ovdje će se fokusirati uzbuđenje.

Sva ova nebeska tijela u Biku signal su da morate ostati praktični, realni i svjesni svojih troškova i dobiti. S Marsom u Ovnu, čini se da imate međunarodnu, globalnu vezu ili primjenu na sve što radite ovih dana. Ako putovanja i inostrane veze nisu dio vašeg života, možda razmišljate o zadatku koji uključuje medije, pravnu stvar ili razgovore koji se tiču ​​jedne ili više institucija visokog obrazovanja.

Misija ovog mladog mjeseca biće okupiti energiju ovih planeta u Biku, vašoj desetoj kući, u jednu, moćnu silu koja će vam pomoći da steknete priznanje, unapređenje ili ponudu za važnu poziciju od konkurencije. Rijetko ste ikada vidjeli ovako nešto, jer vaša popularnost kod viših ljudi nikad nije bila veća. Potražite prilike diskretno govoreći određenim VIP osobama da ste zainteresovani za zabavne ponude. Djelujte nakon što se mladi mjesec pojavi 7. maja. Mladi mjesec je uticajan šest mjeseci, ali je najjači unutar 10 dana nakon što se pojavi.

Ako ste ozbiljni u namjeri da ostavite svoj trag u svijetu, ovaj mjesec će vam pružiti sjajnu priliku za to.

Ovaj mjesec takođe ima najsretniji dan u godini u subotu, 18. maj, kada će Sunce i Jupiter udružiti snage. Ova dva nebeska tijela susreću se samo jednom godišnje. Sreću ovog dana možete osjetiti već u četvrtak, 16. maja, pa i u ponedjeljak, 20. maja.

Ovo usklađivanje će vam dati rijetku konkurentsku prednost u stvarima vezanim uz karijeru. 16. ili 17. maja mogli biste imati ključni razgovor za posao. Ovo bi takođe mogao biti dan kada će biti objavljena nova pozicija koju ste dobili. Ako ste samozaposleni, mogli biste sklopiti veliki posao ili partnerstvo s novim, impresivnim klijentom. Čestitke će vam stizati od prijatelja i kolega, a možda ćete se osjećati kao da ste prekriveni mećavom zlatnih konfeta.

Vaš će ljubavni život biti naglašen u vrijeme punog mjeseca u Strijelcu 23. maja, pa biste mogli prisustvovati velikom svečanom događaju ispunjenom srećom. Ako ste slobodni, mogli biste upoznati nekoga čija se hemija savršeno miješa s vašom.

Ako ste kreativni, ovaj pun mjesec 23. maja bio bi vrijeme da pokažete svoj rad svijetu – bićete ponosni na sve što ste učinili. U mjesecu kada ćete vidjeti toliko profesionalnog napretka i priliva novca, pripazite da se vaš partner ne osjeća zapostavljeno. Možda ne namjeravate svjesno povrijediti osjećaje svog partnera, ali on ili ona bi mogli biti superosjetljivi, i to dvostruko ako njihova vlastita karijera ne nosi ni približno onoliko zvjezdanih priznanja, koliko ćete vi sada vjerojatno dobiti.

Drugačiji način na koji bi ovaj pun mjesec mogao funkcionisati jest ako ste spremni predstaviti kreativni projekat. Sve što lansirate blizu punog mjeseca 23. maja trebalo bi biti dragulj u vašoj kruni.

Djevica

Pred vama je veličanstven mjesec, jer je jedan od najboljih u godini. Planete su u pokretu i gomilaju se u Biku, zemljanom znaku, što znači da vas svaka može podržati u velikoj mjeri. Kao Djevica, nastojite pronaći praktičnu primjenu za sve što radite, a ta prirodna sklonost u vama učiniće vas istaknutima ovog mjeseca.

Djevica
Freepik

Imate Jupitera, planetu darova i sreće; Uran, planetu iznenadnih i nepredvidivih vijesti ili promjena; Sunce, mjesto gdje ćete sjati; i Veneru, sve u vašoj intelektualnoj devetoj kući Bika. Svaka od ovih planeta čeka mladi mjesec, 7. maja, takođe u Biku, koji će stvoriti vrtlog u kojem će se sve ove planete udružiti kako bi stvorile prilike za vas.

Ovo izvanredno nakupljanje planetarne energije ponudiće vam priliku da putujete u inostranstvo ili, u najmanju ruku, da radite s pojedincima koji su daleko od vas, najvjerojatnije u stranoj zemlji. S tim međunarodnim VIP osobama možete sarađivati lično, telefonom, e-poštom ili putem Zooma.

Alternativno, s obzirom na vašu ljubaznu dušu drage Djevice, možda radite na donošenju hrane i potrepština onima u stranim zemljama koji pate. Druge Djevice će studirati na dodiplomskom ili diplomskom studiju, moguće u inostranstvu. Ako ste dobili podršku za istraživanje, možete otići u inostranstvo kako biste dovršili program. S mladim mjesecom tako blizu Uranu, vijesti i prilike pojaviće se iznenada i bez ikakve obavijesti. Moraćete biti odlučni da brzo zgrabite priliku koja se nudi, kako neko drugi ne bi zgrabio ponudu prije vas.

Ako planirate učiniti bilo šta od vitalne važnosti za svoju budućnost, odaberite da to učinite na jedan od dva dana, 17. ili 18. maja, najsretnijih dana u godini, kada će se Jupiter i Sunce poravnati u povoljnom Biku u vašoj devetoj kući natalne karte u kojoj će se dogoditi toliko uzbuđenja.

Možda radite sa svojim romantičnim ili poslovnim partnerom, a ta će osoba biti stabilna sila i možda će htjeti putovati s vama. Mars je u vašem finansijskom sektoru, što često forsira troškove. Međutim, srećom, Mars će biti usklađen s Plutonom u vašem sektoru dnevnih projekata, što sugerše da će posao biti izvrstan za vas i pomoći će vam da ostvarite stabilan protok prihoda. Čini se da lako pokrivate mjesečne račune i ostaće vam novac za uštedjeti ili potrošiti kako želite.

Merkur, vaš vladar, ovog je mjeseca u preduzetničkom Ovnu, pa ćete pažljivo paziti na troškove kod kuće i na poslu. Možda imate originalni proizvod ili ideju koju želite predstaviti tržištu, a ovaj bi mjesec bio idealno vrijeme za to. Bićete ometeni događajima ili vijestima koje dolaze iz vašeg doma, druge imovine koju biste mogli iznajmiti ili posjedovati ili želite kupiti ili prodati, ili u vezi s članom porodice u periodu punog mjeseca 23. maja. Možda potpisujete ugovor o najmu, planirate godišnji odmor, ili tražite izvođača radova da dovrši projekt. Mogli biste biti toliko zadovoljni kako stvari izgledaju, da ćete prirediti zabavu s prijateljima ubrzo nakon što sve bude gotovo.

Zbog zagrljaja Jupitera i Venere, 23. maj će biti NAJromantičniji dan u mjesecu—i jedan od najboljih u godini.

Slučajno s ovim punim mjesecom 23. maja, imate jedan od najslađih dana u mjesecu, a možda i u godini. To će se dogoditi kada se Jupiter poravna s Venerom u Biku u vašoj kući putovanja 23. maja. Pozivamo vas da iskoristite ovu priliku i provedete vrlo romantičan dugi vikend.

A 25. maja Jupiter, veliki benefik, krenuće u vaš sektor karijere na nešto više od 12 mjeseci. Ovo je prvi put u 12 godina da ste ovdje vidjeli Jupiter, tako da, drage Djevice, uzbuđenje i slavlje su tek počeli.

Vaga

Život na budžetu može djelovati restriktivno i ograničavajuće, i možda ste umorni od toga. Ovog mjeseca, sa briljantnom, blistavom planetarnom snagom nalik dijamantu koja vas obasipa srećom u vašem finansijskom carstvu, možda nećete morati raditi unutar granica budžeta sada ili u doglednoj budućnosti. Zapravo, imate dobre šanse da iz ovog mjeseca izađete bogatiji nego kada ste u njega ušli.

Vaga
Freepik

Imate neke od najnevjerovatnijih finansijskih aspekata koje ste nedavno vidjeli, a kada novac dođe, vjerovatno će biti potpuno iznenađenje. Da biste razumjeli šta se dešava, morate znati da imate dvije finansijske kuće: prva je vaša druga kuća, koja se fokusira na platu, a druga je vaša osma kuća, koja se fokusira na novac drugih ljudi.

Teško je reći koji bi mogao biti izvor vaše finansijske koristi. Jednokratni pozamašan ček može doći iznenada od velike, jednokratne naknade za projekat, kao odobreni grant, veliki povrat poreza, nasljedstvo ili isplata osiguranja.

Ako ste upleteni u pravni spor, može biti odlučeno u vašu korist, ili ako ste u procesu razvoda, možda ćete biti zadovoljni podjelom imovine koja će uskoro biti vaša. Kao što vidite, postoji mnogo mogućih izvora novca koji vam je suđeno da dobijete. Kada imate sreće, imate sreće—nećete se morati previše truditi. Moraćete da reagujete, međutim, pa pratite šta se dešava odmah nakon mladog mjeseca u Biku 7. maja. Stvari će početi da se zahuktavaju u danima i sedmicama koji ga slijede, sa najjačom energijom u sedmici nakon mladog mjeseca. Pogledajte kakve telefonske pozive, e-poruke i pisma primate. Ako pregovarate o beneficijama za novi posao, kao što su zdravstveno osiguranje, vrijeme godišnjeg odmora ili mogućnost rada od kuće, sve ove pogodnosti pomoći će vam da uštedite novac.

Ovaj mjesec će imati briljantnu, blistavu planetarnu moć poput dijamanta koja će vas obasipati srećom u vašem finansijskom carstvu.

Mars se trenutno dobro kreće kroz vaš sektor partnerstva, tako da može biti da će vam vaš partner (kao što je vaš supružnik) ili poslovni partner donijeti uzbudljive finansijske vijesti . Ako ste u braku, vrlo je vjerovatno da vaš supružnik dobro zarađuje ovih dana, pa biste  i vi imali koristi. Mars je u Ovnu, znaku preduzetničke aktivnosti, tako da će posao koji vaš partner radi ili koji će donijeti priliv sredstava vjerovatno biti u nekom novom području.

Do punog mjeseca u Strijelcu 23. maja, možda ćete biti spremni za putovanje (u roku od pet dana od ovog datuma), eventualno da posjetite sestru, brata ili rođaka, ili da putujete sa svojim rođakom. Ako je tako, idite u okruženje s velikim nebom, puno sunca i širokim panoramskim pogledom. Jupiter će preuzeti vodstvo i izgleda da bi vaše putovanje moglo biti spontano, donoseći još više zabave, jer je slučajnost začin života. Ovaj pun mjesec donosi slučajan susret vašeg vladara Venere i sretnog Jupitera, čineći ovaj pun mjesec jednim od najboljih u godini za vas. Oboje će se sresti u Biku, pa bi opet vaša sposobnost da privučete novac mogla biti zapanjujuće efikasna. Kada jedan aspekt za drugim pokaže da ste sretni s finansijskim poslovima, sigurno ćete primijetiti ovu temu.

Možda ćete dobiti i ugovor za potpisivanje u vrijeme punog mjeseca, 23. maja. Zamolite advokata da prvo pogleda ugovor, a kada bude spreman, potpišite. Ovo će sigurno biti neobično optimističan, srećan mjesec.

25. maj će obilježiti istorijsko preseljenje Jupitera u Blizance, mjesto na kome nije bio 12 godina. Ovo je odlična vijest za vas jer su Blizanci vazdušni znak poput vašeg, a ovaj potez će vam biti izuzetno harmoničan. Ovo će donijeti osjećaj optimizma, energije, boljeg zdravlja i puno sretnih trenutaka u narednih 12 mjeseci. Veličanstvene prilike će se pojaviti u svim oblastima vašeg života. Uzbudljiva putovanja u inostranstvo su među mnogim dobrotama koje će vam stići u mjesecima koji su pred vama.

Škorpija

Škorpije jako cijene svoju privatnost i vaš uobičajeni pristup je da što više radite sami, a ne da se oslanjate na druge ljude. Međutim, čak i vi morate prepoznati istinu u pjesmi Johna Donnea “Niko nije ostrvo”, koja rječito kaže da smo zapravo svi međusobno povezani.

Škorpija
Freepik

Ovog mjeseca, odmah nakon mladog mjeseca 7. maja, vidjećete prednosti udruživanja snaga sa drugom osobom zbog mnoštva planeta u vašem partnerskom sektoru koje će biti u prijateljskom razgovoru sa vašom petom kućom prave ljubavi. Možda ćete to učiniti zato što ste zaljubljeni – mogli biste se zaručiti ili vjenčati – pa ako se zabavljate dovoljno dugo da se dobro poznajete i osjećate se spremnima, neće biti razloga za čekanje.

Alternativno, možete udružiti snage s poslovnim saradnikom, sponzorom, agentom, publicistom, stručnjakom za marketing, advokatom ili računovođom (kao neki primjeri) za novi poduhvat. Vaša peta kuća, koja je tako važna tokom mladog mjeseca 7. maja, ne vlada samo ljubavlju, već i vašom maštom i kreativnošću. Možda radite na umjetničkom projektu i treba vam jedan ili više partnera koji će raditi s vama kako biste osigurali vaš uspjeh.

Vaš bračni ili poslovni partner će biti dragulj ovog mjeseca i donijeti vam puno prekrasnih vijesti.

Jupiter, planeta sreće, nalazi se u vašem sektoru partnerstva i biće u idealnoj sinhronizaciji sa ovim mladim mjesecom – fantastičan znak da sada možete da uspostavite radosno druženje. Ili se ovaj mladi mjesec može izraziti na lični način. Uran je planeta spontanosti, pa ćete se možda iznenaditi kada vas partner zaprosi. Venera će se spojiti i sa ovim mladim mjesecom, što je simbol sreće i lakoće sa osobom koju ste odabrali.

Sveukupni, pokretački razlog vašeg interesovanja za formiranje partnerstva, bilo zbog ljubavi i braka ili promovisanja vaše karijere, je stvaranje stabilnosti o čemu svjedoči položaj Saturna. Saturnov način rada je da stvori poriv da vas pripremi za dug put koji je pred vama i da stvori čvrste temelje na kojima možete graditi u budućnosti. Saturn rijetko komunicira sa Jupiterom, ali sada šalje Jupiteru prijateljske vibracije. Saturn je u vašoj kući ljubavi, a Jupiter je u vašoj kući braka i obećanja.

Novac će biti vaš glavni fokus u vrijeme punog mjeseca 23. maja. Čak i ako plaćate zaostala dugovanja, mogli biste dobiti i izdašan priliv gotovine. Velike su šanse da ćete i dalje imati dovoljno novca da pokrijete sve obaveze. Zašto? Vaš vladar Pluton, planeta  podmlađivanja i regeneracije (koji se takođe smatra velikom finansijskom planetom), biće vam od pomoći.

Pluton se tek nastanio u Vodoliji, vašem matičnom sektoru, mjestu na kojem će Pluton provesti narednih 20 godina, do 2044. Plutonov položaj takođe ukazuje da vas vaša porodica obožava i da bi zaista mogla biti svijetla tačka za vas. Ako naiđete na problem s gotovinom, vjerovatno zato što kupujete nešto skupo, kao što je auto ili stan, pitajte roditelja ili starijeg rođaka da vidite da li bi uspjeli da vam daju zajam – izgleda da ćete dobiti novac koji ti trebate.

Kada se Jupiter useli u Blizance na godinu dana počevši od 25. maja, moglo bi biti više novca i ući ćete u zadovoljavajuću godinu punu mogućnosti i prilika. Za velike akcije, poput odlaska na putovanje, pokretanja biznisa ili kupovine kuće potrebna su sredstva, a od druge polovine 2024. do prve polovine 2025. bićete magnet za novac, potencijalno primajući sav novac da ostvarite svoj san.

Strijelac

Projekat — lični ili profesionalni — potpuno će zaokupiti vašu strastvenu pažnju, a zadatak ili poduhvat će se pojaviti u danima koji slijede nakon mladog mjeseca u Biku, 7. maja. Čini se da vam ovaj projekat mnogo znači, jer ćete biti poprilično koncentrisani na to, gotovo isključujući sve ostalo. Vaš vladar Jupiter, davalac poklona i sreće, biće u istom radnom sektoru (šesta kuća) kao i mlad mjesec, što je signal da će zadatak koji vam je dat imati veliki odjek i postoji vjerovatnoća da ćete biti velikodušno plaćeni, takođe.

Strijelac
Freepik

Na ovom mladom mjesecu 7. maja, Jupiter će kružiti vrlo blizu Urana, planete iznenađenja. Čini se da će Uran neočekivano donijeti vijest o ovom projektu na čudan ili možda nasumičan način. Uranovo prisustvo takođe sugeriše da možete smisliti mnoštvo kreativnih ideja. U astrologiji Uran se naziva viša oktava Merkura, uzimajući munjeviti intelekt i komunikacijsku sposobnost Merkura i ponovo sintetizuje darove Merkura u carstvo tako novo i originalno da se naziva genijalnost.

Planete u zemljanom Biku sugerišu da ćete morati dodati dašak praktičnosti i realizma i voditi računa o budžetima. Vaše ideje će biti senzacionalne, ali ih držite u stvarnom svijetu kako biste bili sigurni da su finansijski izvodljive i da se mogu odobriti i materijalizovati da ih vidi cijeli svijet. Ovo je nezgodna ravnoteža, ali možete to učiniti – svi računaju na vas.

Mlad mjesec 7. maja jedan je od najslađih mladih mjeseca u godini. Dajte sve što imate ovom projektu. Čini se da ovaj poduhvat ima snažne implikacije na vašu karijeru, omogućavajući vam da profesionalno uzdignete svoje ime na novo, više mjesto u vašoj industriji, a napredak ćete možda vidjeti već u septembru.

Pročitaj
venera u lavu 2024

Ako trebate predstaviti klijenta ili prikazati pregled dosadašnjeg posla, uradite to 18. maja, najsretnijeg dana u godini (plus-minus dva dana) kada će se vaš vladar Jupiter poravnati sa moćnim Suncem. Ovaj aspekt se dešava samo jednom godišnje, uvijek na drugom mestu u vašoj karti i u drugom znaku.

Dok će se svima svidjeti najsretniji dan u godini, vi ćete ga voljeti više jer je Jupiter vaša vladajuća planeta.

Ako ste imali bilo kakvih zdravstvenih problema, ovaj veličanstveni mjesec će takođe biti idealno vrijeme za testove i skrininge ili odlazak kod novog specijaliste na konsultacije. Vaša planeta čuvar Jupiter, tako jaka ovog mjeseca, je planeta velikodušnosti i ekspanzije, ali i iscjeljenja i, povremeno, čak donosi čuda.

Pun mjesec u Strijelcu 23. maja biće važan trenutak za vas, dvostruko više ako ste rođeni u roku od pet dana od 24. novembra. Stvar od velike lične važnosti za vas će se ostvariti ili završiti. Možda će biti potrebno kratko putovanje da biste vidjeli osobu koja vam je draga u bliskoj vezi. Ako trebate da se vozite u dane punog mjeseca, provjerite je li vaš automobil u dobrom stanju prije nego što krenete, a to uključuje i kompjuterski softver u vašem automobilu. Svakako ne morate biti zaglavljeni uz cestu zbog mehaničkog ili softverskog kvara.

Takođe, ovaj pun mjesec (uticajan četiri dana nakon 23. maja) naći će Mars u Ovnu u vašem sektoru prave ljubavi na istom stepenu kao i nedavno potpuno pomračenje 8. aprila. Ako se nije nešto dešavalo prošlog mjeseca u danima nakon 8. aprila u pitanjima srca, možete vidjeti razvoj tokom ovog punog mjeseca, 23. maja.

Ako ste slobodni, mogli biste upoznati nekoga ko bi mogao tiho promijeniti vaš život kada oboje odlučite da se želite bolje upoznati. Ako ste u vezi, Mars će donijeti više zabave u vaš život – očekujte da ćete dobiti više pažnje, posebno u blizini punog mjeseca 23. maja, plus četiri dana. Neko od vas može takođe imati uzbudljive vijesti za podijeliti. Ovo je poseban mjesec!

Vaš vladar Jupiter će ovog mjeseca napraviti svoje istorijsko preseljenje u Blizance, 25. maja, prvi put nakon 12 godina. Blizanci su vazdušni znak koji se lijepo stapa sa vašim vatrenim znakom Strijelca. Vjenčanje može biti u vašoj budućnosti ako izlazite i osjećate se pozitivno što ste pronašli svoju pravu ljubav. Ovu energiju možete iskoristiti i za uspostavljanje vrlo uspješnih, ozbiljnih poslovnih odnosa.

Jarac

Mjesec maj ima sve preduslove da bude rijedak i izuzetno očaravajući mjesec. Ovo je mjesec u kojem se snovi o ljubavi mogu ostvariti i kada vas toplina ljubavi može obaviti na način koji ste rijetko, možda i ikada vidjeli.

Jarac
Freepik

Na mladom mjesecu 7. maja, imaćete Sunce, mlad mjesec, Jupiter, Uran i najbolje od svega, planetu koja vlada vašom kućom prave ljubavi – Veneru – sretno okupljene. Svaka planeta će biti smještena u savršenom za vas zemljanom znaku Bika, vašoj petoj kući romantike i zabave. Umjetnički izraz je takođe pokriven u ovom dijelu vaše karte, a ako vam je kreativnost važna, vaš rad sada može procvjetati poput veličanstvene ruže.

Ako ste slobodni, možda ćete pred očima vidjeti početak nove i važne veze. Ovo neće biti slučajno – planete se postrojavaju kako bi izazvale istinsku ljubav. Pogledajte koga ćete sresti u danima i nekoliko sedmica nakon mladog mjeseca 7. maja.

Ljubav dolazi u mnogo različitih oblika. Postoji navala prave ljubavi na početku kada nekoga upoznate, ili duboka, zrela ljubav koja raste i produbljuje se s onim koga poznajete i s kim ste dugo vremena.

Postoji još jedan način na koji možete iskoristiti ovo obilje planetarne energije ljubavi koja se skuplja u Biku. Vaša peta kuća takođe je povezana sa kreativnošću, maštom i originalnošću, koja bi nakon mladog mjeseca 7. maja trebalo da prelijepo procvjeta. Koncentrišite se na svoj projekat i ne odustajte – otkrićete onaj dio sebe koji je jedinstven. Svijet će čekati sve što imate da pokažete i kažete. Izgovorite tu prekrasnu ideju i svemir će vam pomoći u maju.

Imaćete nevjerovatan mjesec ispunjen svim vrstama sretnih okolnosti. Život ne može uvijek biti ovako sladak, ali sada će biti – zato iskoristite sve prednosti!

Možete li uživati u ljubavi i kreativnosti ovog mjeseca? Da, jer nijedno od ovih područja se međusobno ne isključuje. Ovo je izvanredan mjesec, stvoren za romantiku i zabavu, a rijedak i dragocjen poput savršeno brušenog dijamanta.

Ovaj prekrasni mjesec ima najsretniji dan u godini 18. maj (plus-minus dva dana) kada se Sunce i Jupiter poravnaju. Sunce i Jupiter spajaju se jednom godišnje, svaki put u novom znaku i drugom dijelu vaše karte. Ovog mjeseca, po prvi put u više od jedne decenije, ova dva nebeska tijela sjajno će zasjati u vašoj petoj kući nove, istinske i produbljujuće ljubavi i slati blagoslove za ispoljavanje kreativnosti.

Imaćete toliko aktivan mesec da ćete se do punog meseca 23. maja odlučiti za odmor. Povucite se na neko vrijeme jer će vam trebati privatni trenuci da razmislite o prekrasnim događajima koji su se dogodili ranije u mjesecu. Ovog datuma, Venera će se spojiti sa Jupiterom – što je još jedan pokazatelj rijetkih i nježnih trenutaka ljubavi.

Jupiter, kojem je potrebno 12 godina da kruži oko Sunca, stići će u Blizance 25. maja kako bi vam zagrijao radni život i dao vam motivaciju da poboljšate svoje zdravlje. Jupiter u šestoj kući takođe pomaže ljudima da smršaju. Bez obzira koji su vaši profesionalni ili wellness ciljevi, Jupiter će vam pomoći na svakom koraku.

Vodolija

Dugo ste bili gotovo opsjednuti domom i porodicom. Imali ste dvije godine teških pomračenja u vašem domu i vašem suprotnom sektoru koji upravlja vašom karijerom. U nekom trenutku ste možda osjetili da ste prisiljeni na promjene na ovaj ili onaj način.

Vodolija
Freepik

U maju ćete imati pet veličanstvenih nebeskih tijela u svom sektoru doma i porodice: Sunce, Veneru, Jupiter i Uran, u Biku. Okupiće ih mladi mjesec u Biku 7. maja.

Mladi mjeseci otvaraju vrata novim prilikama i uticajni su šest meseci. Najjači su u trenutku kada se pojave (i prvih 10 dana), a zatim vrlo postepeno slabe dok ne potroše sve svoje zlatne zrake na punom mjesecu u istom znaku šest mjeseci kasnije. Uticaj ovog mladog meseca trajaće do punog mjeseca u Biku 15. novembra.

Zanimljivo je da će Uran, vaš moderni vladar, biti u lijepom sekstilu u odnosu na Saturn, vašeg drevnog vladara. Uran i Saturn će vam donijeti sjajnu priliku u pogledu kućnih i porodičnih stvari, što bi mogao biti cilj na vašoj listi za rješavanje. Ako je tako, imaćete svu pomoć koja vam je potrebna da pronađete odgovor ovog mjeseca.

Nevjerovatno je imati vašu planetu čuvaru Uran koji kruži rame uz rame sa srećnim Jupiterom. Ne postaje ništa bolje od toga!

Saturn je trenutno u Ribama u vašoj finansijskoj drugoj kući i u poziciji podrške Suncu i mladom mjesecu u Biku. Ovo snažno sugeriše da će novac koji trošite na svoj dom (očito mnogo) postati mudra investicija i vjerovatno će povećati vrijednost vašeg doma.

Jupiter je u svojim posljednjim danima u Biku, sprema se da pređe u Blizance 25. maja. Kada Jupiter napusti Bika, neće se vratiti u vaš porodični sektor do aprila 2035. Dok ćete uvijek imati prilike da se poboljšate ljepotu i udobnost vašeg doma, Jupiterovo prisustvo vam daje element sreće. Bez obzira koje su želje vezane za dom na vašoj listi, postavite ih kao prioritet i istražite kako možete barem jednu od njih sada ostvariti.

U astrologiji je sve u ispravnom vremenu – postupite sada i vjerovatno ćete obožavati rezultate. Vidjećete da je sva nelagoda koju ste morali da pretrpite da biste došli do svog doma „samo tako“ bila vrijedna truda, i konačno, možete uživati u promjenama koje ste napravili.

Ako vam je potreban savršen dan da preduzmete bilo koju radnju ili donesete veliku odluku u vezi sa svojim domom ili porodicom, odaberite najsretniji dan u godini, 18. maj, kada će se Jupiter savršeno poravnati sa Suncem. Osim toga, ako je ikada bilo idealno vrijeme za donošenje odluke u ime člana porodice, to je maj. Ovo funkcioniše u oba smjera – podrška porodice za vaše najveće želje biće vrlo jaka.

Čini se da ćete i ovog mjeseca moći putovati – ne toliko daleko na drugi kontinent – ali ipak, kratki bijeg možda da biste pobjegli od nereda koji neizbježno dolazi zajedno s poboljšanjem doma, ili jednostavno da biste se distancirali od svakodnevnih briga i da uživate u ljepoti prirode u novoj sezoni.

Možda ste zabrinuti zbog velike količine novca koji trošite. U trenucima kada trebate okrenuti stranicu i započeti novo poglavlje, gotovo sve promjene životnog stila uključuju potrošnju veću od uobičajene. To može trajati godinu ili dvije, dok ne pređete u novi život.

Saturn će biti u Ribama do februara 2026. kako bi vas naučio vrijednosti žrtvovanja malih dnevnih zadovoljstva u korist štednje za veliku kupovinu, poput kupovine kuće ili nečeg drugog što će vam pružiti trajnu sigurnost.

Pun mjesec 23. maja donijeće vam zabavan društveni događaj kojem ćete se radovati, vjerovatno tokom predstojećeg vikenda 25.-26. maja. Čini se da je događaj idealna diverzija i protuotrov u prepunom mjesecu aktivnosti. Možda ćete odlučiti da priredite zabavu za prijatelje. Dobra ideja—sa Venerom u konjunkciji sa Jupiterom 23. maja, imaćete istinski božanski aspekt za zabavu i luksuz—pa svakako počnite da pozivate svoje prijatelje.

Kada Jupiter pređe u Blizance, vazdušni znak poput vašeg, ući ćete u godinu spremnu da donese obilje romantike i zabave. Ovakvu godinu niste vidjeli godinama, a nijednu u posljednje vrijeme. Ono što dolazi je zaista posebno.

Ako ste kreativni, Jupiter će potaknuti vašu kreativnost i maštu, omogućavajući da vaši rezultati budu impresivniji nego ikad. Znajući ovo, fokusirajte se na svoj zanat. Pred vama je vrlo zadovoljavajući period od 12 mjeseci.

Ribe

Poznato je da ste kao Ribe intenzivno kreativni i posebno jaki u umjetničkom radu, jer vaša mašta je legendarna, a vi ste u stanju proizvesti djela velike ljepote. Vizuelna umjetnost je obično vaša valuta, jer kao Ribe ulazite u svijet kroz desnu stranu vašeg mozga – stranu koja ne obrađuje informacije kroz riječi, već preko gestova, govora tijela, simbola, boja i drugih neverbalnih metoda.

Ribe, horoskop
Freepik

Vaša intuicija je najoštrija od svih 12 znakova zodijaka. Možete odmah znati da li se riječi neke osobe poklapaju s njenom pravom namjerom jednostavno tako što ćete obratiti pažnju na izraze lica i ton glasa.

U posljednjih nekoliko godina, moćne planete koje se sporo kreću – Uran i Jupiter – naglašavaju lijevu, analitičniju, riječju orijentisanu stranu vašeg mozga sa svoje pozicije u vašoj trećoj kući komunikacije. Ove planete su vas podsticale da razvijete svoje sposobnosti u pisanju, govoru, istraživanju, a možda i u uređivanju, kodiranju ili prevođenju jezika. Ovo je neobičan trend koji u vama traje već nekoliko godina trudom drugih planeta, ali i pomračenja.

U maju će se većina vaših urođenih vještina desnog mozga spojiti s vještinama lijevog mozga koje ste izbrusili i sada će vas dovesti do nagrade. Veliki zadatak ili prilika je na putu, drage Ribe. Kada stigne, videćete da je to veoma dobrodošla vijest.

Imate pet nebeskih tijela u sazviježđu Bika, zemljanom znaku koji se veličanstveno stapa sa vodenim znakom Riba. Tri tranzitne planete su u Biku i vašoj trećoj kući komunikacije. Venera, Uran i Jupiter zajedno sa Suncem i mladim mjesecom, 7. maja. Mladi mjesec će uzeti darove ovih planeta i donijeti vam priliku u ovom području komunikacija. Pogledajte šta se dešava nakon što se mladi mjesec pojavi 7. maja. Sve što ste uložili u usavršavanje svojih vještina moglo bi se početi prepoznavati u ovom trenutku.

Najsretniji dan u godini biće 18. maj, kada će se srećni Jupiter poravnati sa moćnim Suncem u Biku u istom komunikacijskom sektoru vaše karte. Potpišite ugovor ili pokrenite novi projekat koji ste planirali u roku od dva dana od 18. maja, jer ako to učinite, ispunićete potencijal i možda nadmašiti profit koji ste planirali. Ako radite u komunikaciji, nema sumnje da je 18. maj vaš datum da otkrijete nešto veliko.

Vaša treća kuća, tako osvijetljena veći dio mjeseca (a posebno 18. maja), takođe reguliše putovanja, tako da ćete možda otkriti da ste u nekom trenutku u avionu koji ide u planinsko područje i uživate u svakom minutu.

Divne vijesti o karijeri, a u isto vrijeme i glamurozna romansa, sve pod istim punim mjesecom 23. maja.

Pun mjesec 23. maja lako bi mogao postati uzbudljiv i nezaboravan profesionalni trenutak, jer će ovaj pun mjesec u Strijelcu osvijetliti vašu prestižnu desetu kuću počasti, nagrada i postignuća. Vaša vidljivost u vašoj industriji će porasti, a aplauz za vas mogao bi biti prilično gromoglasan.

Jupiter će biti najistaknutija planeta na punom mjesecu 23. maja, i opet će vaše vještine komunikacije biti u osnovi vašeg uspjeha. Tokom ovog punog mjeseca Jupiter će biti blizu Urana, pa će se vijesti (dobra vijest!) pojaviti kao potpuno iznenađenje.

Zaista, pun mjesec 23. maja (plus pet dana) će biti jedan od najvažnijih trenutaka u godini za vašu karijeru. Ovaj pun mjesec će primiti podržavajuće, moćne vibracije od vaše vladajuće planete Neptuna, kao i od Plutona koji pokreće i potresa. Važna osoba je primijetila vaš rad i vjerovatno će vam se obratiti. Što ste se više trudili, ovaj trenutak će biti veći.

Jupiter će 25. maja napustiti vaš sektor komunikacija i raditi na vašem najprivatnijem porodičnom životu. Jupiteru je trebalo 12 godina da stigne na ovo mjesto u vašoj karti, a on će tamo ostati cijelu godinu, do 9. juna 2025.

Dali ste mnogo svojoj karijeri posljednjih godina, a sada možete svoj dom pretvoriti u udobno, elegantno, utočište protiv svijeta za vas i one s kojima dijelite svoj prostor, koje ste oduvijek željeli. Možete se preseliti, farbati, popravljati, renovirati, kupiti novi namještaj i preurediti ili kupiti dodatnu nekretninu (kao što je kuća za odmor ili građevina koju ćete pretvoriti u Airbnb). Ako se preselite, vjerovatno ćete se useliti u veoma prostranu kuću sa velikim plakarima i puno sunca i pogleda. Ako to opisuje vaš sadašnji dom, možete ga renovirati kako biste ga učinili još boljim. Nebo je granica onoga što možete učiniti.

Ako ste bili zabrinuti za dobrobit roditelja, naći ćete načine da pomognete svojoj voljenoj majci ili ocu. Ovo je istina čak i ako ranije niste pronašli odgovor. Ovaj novi trend doma i porodice tek se oblikuje, ali vidjećete čvrste dokaze o tome do mladog mjeseca 6. juna. Biće to uzbudljiva vožnja.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum