Ovaj kremasti, hrskavi recept za sendvič sa krastavcima čini divan izbor za toplije dane. Namaz od krem sira i jogurta nadopunjuje hrskavi, osvježavajući krastavac, dok izdašan okus i tekstura hljeba od cjelovitog pšeničnog zrna drži sve zajedno. Pogledaj kako da ga napraviš:
Sastojci:
50g krem sira, na sobnoj temperaturi
1 kašika nemasnog običnog grčkog jogurta
1 kašika narezanog svježeg vlasca
1 kašika sjeckanog svježeg kopra
¼ kašičice mljevene paprike
2 kriške integralnog hljeba za sendviče
⅓ šolje tanko narezanog engleskog krastavca
Priprema:
Pomiješaj krem sir, jogurt, vlasac, kopar i biber u maloj posudi dok se dobro ne sjedine. Smjesu ravnomjerno rasporedi na jednu stranu svake kriške hleba. Na 1 krišku stavi kriške krastavca, a zatim drugu krišku hljeba, sa krem sirom nadole. Od sendviča isijeci kore i prepolovi ga dijagonalno.
Uživaj u laganom i ukusnom obroku!