Trenutno čitaš
Pomračenje punog mjeseca u Škorpiji donosi duhovni rat!

Pomračenje punog mjeseca u Škorpiji donosi duhovni rat!

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Kosmički spektakl počeo je kada nas je aprilski mladi mjesec uveo u buran teren pomračenja, a nastavlja se jednim potpunim pomračenjem punog mjeseca 15/16. maja, koje se događa u Škorpiji. Ovaj lunarni događaj se naziva još i Cvjetni mjesec. Pomračenja su uvijek velike stvari, ali ovo je posebno značajno jer odgovara počecima i završecima. Ono na šta bi nas ovo super – intenzivno pomračenje moglo inspirisati jeste da sve sagorimo i onda počnemo iznova. Dakle, duhovno značenje ove eklipse u maju odnosi se na preuzimanje odgovornosti i suočavanje sa svojim strahovima, sa strpljenjem, odlučnošću i emocionalnom zrelošću.

Foto: Ultra magazin

Kao fiksni vodeni znak, Škorpija je jednako čvrsta kao i duhovna, mudra i očaravajuća. Zahvaljujući svojim suvladarima, Marsu, planeti akcije, seksa, snage i hrabrosti, i Plutonu, planeti transformacije, moći i ponovnog rađanja, osmi znak je povezan s potrebom za traženjem moći, kao i spremnošću za plivanjem u dubini emocija i privrženošu koju je teško naći u bilo kojem drugom znaku. I dok se krećemo ka drugom pomračenju u godini, možda bi bilo od pomoći imati sve složene teme na umu.

Pomračenja Mjeseca imaju tendenciju da poremete naš svijet nešto više od pomračenja Sunca, pa iako pomračenje Sunca u Biku koje se dogodilo 30. aprila možda nije izazvalo previše neugodnih promjena, “Super Flower Blood Moon”, tj. eklipsa Mjeseca u znaku Škorpije definitivno će biti vrijeme transformacije i razmišljanje o intimnosti za svaki horoskopski znak.

Puni mjeseci su kulminacije kada često stignemo do cilja ili otkrijemo da je određena veza ili poduhvat prošao svojim tokom. Drugim riječima, radi se o završecima koji se moraju dogoditi da bismo napravili mjesta za početke, što je nesumnjivo mnogo plivanja u velikim osjećajima i često zahtijeva prilagođavanje i primjenu intuicije.

Kada je pun mjesec praćen i pomračenjem svi njihovi elementi se udružuju kako bi stvorili moćnu energiju za promjene. Promjene bi mogle naići na otpor tokom sezona pomračenja 2022, s obzirom na to da se eklipse događaju u fiksnim znakovima – zemljani Bik i vodena Škorpija, od kojih oba drže ono što im najviše odgovara. Uz to, Škorpija, vladar osme kuće emocionalnih veza, cijeni svaku priliku da pliva u svojim najdubljim emocijama, poveže se s drugima na smislenom nivou i zauzme strastveni stav, a ovaj puni mjesec mogao bi olakšati te ciljeve.

Canva

Ono što je bitno jeste da osim pomračenje u Škorpiji, formira se i prijateljski sekstil prema jednom od vladara ovog vodenog znaka: transformativnom Plutonu. Ovaj sekstil pruža mogućnosti koje možemo iskoristiti ili ostaviti. Ako ovaj lunarni događaj uspije rasvijetliti strastvene osjećaje koje nismo u potpunosti sebi priznali, ovo bi mogao biti koristan trenutak da se suočimo sa svim što nosimo duboko u sebi. Velika transformacija i duhovni rat koji će se odvijati u nama za vrijeme ove eklipse može dovesti do potpunog napuštanja veza i odnosa koji nam ne služe, kao i starih obrazaca ponašanja, jer kombinacija Plutona i pomračenja punog mjeseca mogla bi nam pružiti moć da sve spalimo do temelja i počnemo iznova.

Pomračenje Mjeseca u Škorpiji reciklira, čisti, spaljuje sve ono što nam pričinjava bol, otvara “unutrašnji podrum” emocija i ne dopušta njihovo ignorisanje. Vrijeme je da otkrijemo i spoznamo bolna mjesta, da se suočimo sa njima i zauvijek ih napustimo. Vrijeme je za konačne završetke i nove početke koji će “raširiti krila” poput Feniksa. Eklipsa u Škorpiji donijeće nam mogućnost da shvatimo gdje nam to odlazi energija i vratimo se sopstvenoj moći koja je snažnija nego što mislimo.

Bitni aspekti: 

Pročitaj

Pomračenje Mjeseca u kvadratu sa Saturnom može donijeti nevolje i patnju. Može doći do kašnjenja, kritike, razdvajanja, gubitka i tuge, otkrivanja tajni i manipulacije. Moguće su dodatne odgovornosti i pritisak nadređenih. Sve su to testovi karaktera i mogu učiniti da se osjećamo razočarano, obeshrabreno, pesimistično, tužno i usamljeno. Ovaj ograničavajući i depresivni uticaj zahtijeva naporan rad, strpljenje, odlučnost i emocionalnu zrelost. Pred nama je ispit koliko smo stabilni i zreli u svojim odlukama i emocijama.

Međutim, dobra vijest je da eklipsa Mjeseca u trigonu sa Neptunom ublažava restriktivni uticaj Saturna. Emocionalna osjetljivost i saosjećanje pomoći će nam da podijelimo svoja osjećanja. Imaćemo inspiraciju da slijedimo svoje snove i pretvorimo ih u stvarnost, a pojačana kreativnost i mašta pomoći će nam da se potpunije izrazimo. Ovaj aspekt takođe pojačava intuiciju i psihičku svijest da probijemo sve Saturnove barijere tokom pomračenja.

Mars u konjunkciji s Neptunom može imati negativne manifestacije poput paranoje i zabluda, ali ne ovog puta jer imamo konjukciju sa lunarnom eklipsom i umjesto zablude i paranoje imamo harmonične aspekte koji će nam dati samopouzdanje i motivaciju da jurimo svoje snove i duhovne ciljeve. Ljubavne veze će prštati od romantike, senzualnosti i seksualnog magnetizma.

Možemo se osloniti na snažnu duhovnu hrabrost i borbeni duh da odbranimo sebe i svoje najmilije. Prava je prilika za dobijanje bitke, ali ljubaznim djelima, a ne napadima na druge jer će vladati aspekat duhovnog ratnika tokom pomračenja. Imamo priliku promijeniti sebe i svoj život ako izađemo iz sopstvenih okvira, nametnutih ograničenja jer samo nas strah drži u mjestu, a eklipsa u Škorpionu je idealno vrijeme da se suočimo sa strahom i prevaziđemo ga.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum