Priprema ove torte je jednostavna i brza, a rezultat je izuzetno ukusan! Najbolje od svega je što su sastojci koji ti trebaju za ovaj desert, vjerovatno već u tvojoj kuhinji.
Uživaj u ovoj jednostavnoj i ukusnoj poslastici, jer ova torta je siguran hit na svakom stolu!
Potrebno ti je:
- 1 pakovanje instant pudinga od čokolade
- 1 pakovanje instant pudinga od vanilije
- 200 g krem sira
- 2 šolje šlaga
- 200 g keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- 2 kašičice šećera
- 1 ½ šolja mlijeka (za čokoladni puding)
- 1 ½ šolja mlijeka (za vanilu)
- Praškasti šećer (za krem sir)
- Sjeckane pistacije (ili neki drugi orašasti plodovi) za dekoraciju
Priprema:
Priprema kore od keksa: Stavi kekse u veliku plastičnu kesu ili u sjeckalicu za hranu i usitni ih u prah. Zatim, pomešaj samljevene kekse sa otopljenim maslacem i šećerom. Dobro promiješaj dok smjesa ne postane vlažna i ljepljiva. Ukoliko smjesa djeluje previše suho, možeš dodati još malo otopljenog maslaca. Smjesu rasporedite u dno okruglog kalupa za tortu i pritisni je ravnomjerno kašikom ili dnom čaše. Stavi koru u frižider na najmanje 30 minuta kako bi se stegnula.
Čokoladni sloj: U srednjoj posudi pomiješaj instant puding od čokolade i 1 ½ šolje mlijeka. Miješaj dok ne postane glatko i počne da se zgusne. Zatim sipaj čokoladni puding na pripremljenu koru od keksa i ravnomjerno rasporedi kašikom.
Sloj sa krem sirom: U posebnoj posudi, umuti omekšali krem sir i 2 šolje šlaga dok ne dobiješ glatku, svilenkastu masu. Postepeno dodaj praškasti šećer (po ukusu) i dobro sjedini. Ovu kremastu mješavinu ravnomjerno rasporedi preko čokoladnog sloja.
Vanilija sloj: U posudi, pomiješaj instant puding od vanilije i preostalu 1 ½ šolju mlijeka, i miješaj dok ne postane gust. Zatim dodaj preostali šlag i lagano promiješaj. Ovaj sloj nanesi preko sloja sa krem sirom.
Dekoracija: Pospi sjeckanim pistacijama (ili drugim orašastim plodovima po želji) po vrhu torte. Ako želiš, možeš dodati i malo čokoladnog sirupa za još slađi završni dodir.
Hlađenje i posluživanje: Stavi tortu u frižider na najmanje 30 minuta (ili duže za čvršću teksturu). Serviraj i uživaj u savršenim slojevima kremastih, čokoladnih i orašastih ukusa!
Savjet: Ova torta može da se pripremi unaprijed, a ostaje svježa nekoliko dana u frižideru. Idealna je za brzi desert ili kao poslastica za posebne prilike!
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.