Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi sezona Vage?

Od 23. septembra do 22. oktobra, službeno ćemo preći u sezonu Vage. Ako vaš život nije dobro izbalansiran, brzo će postati očigledno, jer nas želja Vage za balansom inspiriše na više načina da stvari dovedemo u red.
Milica Čvokić, Play Team

Vaga je vazdušni znak – element komunikacije i uma. To je znak koji voli razmišljati i razgovarati, racionalizovati i biti objektivan. Vagama može trebati mnogo vremena za donošenje odluke, ali jednom kada odmjere sve mogućnosti, uvijek donesu pravu odluku!

Ovaj vazdušni znak orijentisan je na pravdu, društven, diplomatski nastrojen, zaljubljenik u umjetnost i ljepotu, i iskreno, samo želi da se svi slažu i budu srećni.

Vazdušni element takođe znači da sezona Vage 2019. uključuje mnogo zabavnih rasprava i mentalnih susreta s bliskim prijateljima, po mogućnosti jedan na jedan, ali i unutar grupe. Kompromis, sklad i pregovaranje vrlo su važni u sezoni Vage, tako da se svi osjećaju kao da pobjeđuju!

Tokom sezone Vage, pravo je vrijeme da u simbolu ovog znaka – balansirajućim vagama – razmišljate o dijelovima vašeg života kojima bi mogao koristiti dodatni sklad. U svakom slučaju, nježna, miroljubiva energija Vage će vam pomoći da prirodno gravitirate ka područjima u vašem životu kojima treba dodatni balans.

U osnovi, ova sezona zodijaka će nas naučiti kako pravilno procijeniti stvari, kako doći do kompromisa sa partnerom, članovima porodice i poslovnim saradnicima, i kako postići stabilnost bez ikakve pomoći.

“Sezona Vage donosi svima nama promjenu, posebno kardinalnim znakovima (Ovan, Rak, Vaga, Jarac)”, kaže astrologinja Lisa Stardust. “Vrijeme je akcije i lične evolucije – uglavnom na polju romantike, novca i zajedništva. Takođe, novac i odnosi s drugima su ono na čemu ćemo raditi kroz sezonu Vage, budući da je za ove teme zadužena vladajuća planeta Venera”.

I dok nas Vage uče balansu, postoje neke stvari koje bismo trebali učiniti da bismo povećali svoj rast i perspektivu, i druge stvari koje bismo trebali izbjegavati.

Astrolog Kyle Thomas savjetuje šta učiniti, a šta ne u sezoni Vage 2019. Iako je naravno uvijek važno pratiti svoju intuiciju, ne želite da trošite energiju tokom ove tranzicije na napore koji neće imati puno zamaha. Drugim riječima, vrijeme je da skupimo energiju i sačuvamo najbolje dijelove sebe za hladniju sezonu, tako da malo smjernica neće nauditi:

Fokusirajte se na partnerstva

Razmislite o tome kako “ja” može biti “mi” i fokusirajte se kako da uravnotežite vaša partnerstva. Dobra i zdrava energija koju uložite u vaša prijateljstva tokom ovog perioda, obogatiće ih na eksponencijalan način koji će se nastaviti kroz buduće zodijačke sezone.

Nemojte se držati nezdravih odnosa

Ako ste odlučili da ostanete u nezdravoj vezi ili da nastavite ulagati u prijateljstvo ili partnerstvo koje je toksično ili neujednačeno, sada je vrijeme da s tim prestanete. Iskoristite ovaj intenzivni trenutak jasnoće da preduzmete mjere koje će uticati na ostatak vašeg života. Ako u životu imate nekoga ko vas zadržava, vrijeme je da ga ostavite iza sebe.

Izađite i družite se

Vage mogu šarmirati bilo koga, a prijateljstvo im je veoma važno. Dakle, ako uglavnom niste društveni, pravo vrijeme je da to postanete tokom sezone Vage. Nikad ne znate koja će vam se vrata otvoriti, a šansa za druženje može vam pomoći da proširite vidike i obogatite lični pristup.

Nemojte se omalovažavati

Ne zaboravite misliti na sebe. Mnogo doprinosite svojim ličnim i poslovnim odnosima, ali to je partnerstvo koje se stalno razvija. Bilo kakve neravnoteže u ovoj dinamici postaće zaista uočljive, pa ako jedna osoba uzima više nego što doprinosi, osjetiće se deficit.

Budite pravedni

Vage su poznati pravnici, pa ćete u ovom periodu biti stvarno u kontaktu s vašom pravosudnom prirodom. Moći ćete „gledati na stvari idealistično, tražiti pravdu i biti iskreni i direktni“. Zbog toga ćete možda biti proaktivniji na određene situacije koje vas inače ne bi mučile. Budite svjesni toga i slušajte svoje instinkte, oni su sada jako usklađeni.

Nemojte dozvoliti da emocije preuzmu volan

Najmanje stvari mogu izazvati najveće emocionalne reakcije. Budite svjesni toga kako biste mogli upravljati osjećajima. Ovo će vam biti teže nego što je to uobičajeno u ovom periodu, ali svijest o činjenici da su vaše emocije možda neuravnotežene zapravo će vam pomoći.

Zabavljajte se

Vagom vlada Venera, planeta zadovoljstva, braka, novca i luksuza. Tako da su zvijezde poredane za vas da se malo više zabavite nego inače. Ako ste inspirisani duhom jesenjske avanture, isplanirajte zabavni vikend, jer ćete najvjerovatnije uživati u ovom vremenu.

Sezona Vage 2019. je period zadovoljstva, ljubavi i romantike. To je vrijeme u kojem svi možemo biti malo opušteniji, malo se zabaviti i uživati u životnim užicima. Od kreativnog stvaralaštva, do istraživanja naše umjetničke strane, preuređenja domova ili isprobavanja novog izgleda.

Možda ćemo imati trenutke neodlučnosti ili ponekad previše pokušavati da udovoljimo svima, ali ako tražimo ravnotežu, trebali bismo u ovoj sezoni uživati u potpunosti bez žaljenja!

 

Izvor: bustle.com

Slični članci

Poznate statue širom svijeta nose maske

Ultra magazin

Veganska ishrana može da pomogne u sprečavanju pandemija

Ultra magazin

Kako pozirati pred kamerom zna ovaj popularni psić

Ultra magazin