Trenutno čitaš
Kako će Venera u Biku uticati na svaki horoskopski znak (i poboljšati tvoj ljubavni život)?

Kako će Venera u Biku uticati na svaki horoskopski znak (i poboljšati tvoj ljubavni život)?

Venera u Biku

Ako se pitate kako će Venera u Biku uticati na svaki horoskopski znak, čeka vas poslastica, jer vas ovaj senzualno vođen tranzit poziva da usporite, tako da možete stati i pomirisati ruže.

Osim što je sezona Bika kojom vlada Venera, ljubavna planeta će se uskoro pridružiti suncu u njenom znaku vladavine, Biku.

Venera je u Biku od 29. aprila do 23. maja. Obuci svoj bade-mantil, stavi masku za lice i uživaj u zasluženoj brizi o sebi.

Venera je planeta ljubavi, ljepote i zadovoljstva. Ona upravlja našim romantičnim odnosima, estetikom i definicijom harmonije. Horoskopski znak kojim prolazi utiče na to kako se ovi kvaliteti manifestuju u našim životima i u kolektivu.

Ultra magazin

Znak Bika cijeni ovdje i sada i svih pet čula. Opipljivi i fizički izrazi ljubavi i romantike snažno djeluju tokom ciklusa Venere u Biku. Držati se nekoga ili nečega što volimo naša je tendencija pod ovim uticajem. Tamna strana ovoga je pretjerana posesivnost i tretiranje partnera kao predmeta koje posjedujemo ili želimo posjedovati.

S finansijske strane, Venera u Biku traži visokokvalitetne, praktične i dugotrajne predmete. Sada je vjerovatnije da zadržimo svoju imovinu. Uz umjetnost, ukuse i užitke, preferiramo stvari koje su zemljane, prirodne i utemeljene. Možemo biti malo popustljivi u ovom trenutku. Neizvjesnost nas muči više nego inače, preferiramo stabilnost nego uzbuđenje u ljubavi i zadovoljstvu.

Kada je ljubav u pitanju, Venera često igra ulogu provodadžije, vodeći nas ka romantičnim iskustvima koja su u skladu sa njenim putovanjem kroz zodijak. Planeta ljubavi ne oblikuje samo naše vanjske odnose, već i vaše vrijednosti, vlastitu vrijednost i način na koji sebe doživljavate.

Nakon adrenalinskog putovanja kroz Ovna, gdje je ljubavna planeta raspirila strasti i rasplamsala nove početke, Venera postavlja raspoloženje za bogato i bujno putovanje Bikom.

Ako vam je nešto (ili neko) zapalio srce strašću tokom Venere u Ovnu, svidjeće vam se ono što slijedi. Planeta ljubavi može da ostvari vaše manifestacije i učvrsti vaše namjere tako da procvjetaju u nešto plodno i dugotrajno. Vaše romantične veze nisu izuzetak.

1. maja, Venera će biti u kvadratu sa Plutonom u Vodoliji, donoseći nalet intenziteta i transformaciju u vezi sa pitanjima ljubavi, finansija i stabilnosti. Tenzije će sigurno rasti, stoga budite prizemljeni dok duboko usađene emocije ponovo isplivavaju. Što je još važnije, klonite se borbi za moć.

13. maja, Venera će se pridružiti Saturnu u harmoničnom sekstilu, pružajući nam priliku da konsolidujemo i učvrstimo finansijske i/ili partnerske odnose.

Planeta ljubavi će na kraju udružiti snage sa Uranom, revolucionirajući naše vrijednosti, dodajući električnu pozadinu našim ljubavnim životima. Uran je planeta inovacija, nezavisnosti i iznenadnih promjena, donoseći stimulativnu navalu u vaše veze, vaš izbor stilova i vaš finansijski status.

Prije nego što završi svoje putovanje kroz ovaj fiksni zemljani znak, Venera će 23. maja udružiti snage sa Jupiterom u Biku i Neptunom u Ribama. Osim što će povećati našu sposobnost ljubavi i saosećanja, uticaj Jupitera i Neptuna inspiriše dublji nivo intimnosti i ispunjenja.

Ultra magazin

Ovan

Venera u Biku poziva vas da se prepustite životnim zadovoljstvima. Uživajte u užicima svojih pet čula, jer ovaj tranzit ne samo da pojačava vašu želju za maženjem i brigom o sebi, već vas i podsjeća da uložite više energije u sebe, bilo kroz luksuzna iskustva ili ugodnu noć u omiljenoj svilenoj pidžami. Možda ćete i sami privući partnere koji dijele slične vrijednosti i ukuse.

Bik

Evo dodatne doze ljubavi i ljepote, komplimenata vaše vladajuće planete, Venere. Dok ljubavna planeta uživa u obilju vašeg bujnog elementa zemlje, vi odišete neodoljivim šarmom i magnetizmom koji privlači druge. I bez obzira na to jeste li slobodni ili već u paru, jedno je sigurno: osjećate se privlačno i tako vas doživljavaju i drugi. Međutim, ako ste zaljubljeni, njegujte svoju vezu i gledajte kako lijepo počinje cvjetati.

Blizanci

Istražite ljepotu iznutra dok Venera putuje kroz vašu 12. kuću podsvjesti, snova i duhovne introspekcije. Ovdje ljubavna planeta poprima mističan i intuitivan kvalitet, podstičući vas da zaronite duboko u svoju podsvijest. Veze sa drugim svijetom i slučajna iskustva su vjerovatni kada Venera luta ovim dijelom vaše karte. Ali važno je da budete razboriti sa svojim saosjećanjem i empatijom, jer je veća vjerovatnoća da ćete voljeti i prihvatati druge bezuslovno.

Rak

Svi se snalazimo uz malu pomoć naših prijatelja, ali ovo se posebno odnosi na vas u ovom trenutku. Kada planeta ljubavi dotakne vašu 11. kuću, vrijednost prijateljstva i zajednice ima prednost. Ako ste zainteresovani za pronalaženje ljubavi, romantične veze će se vjerovatno ispreplesti sa vašim društvenim nastojanjima i poslovima u zajednici. Možda ćete se osjećati privučeni prijateljima i poznanicima koji dijele slične nade i snove o budućnosti.

Ultra magazin

Lav

Iako nikada niste imali problema da uhvatite svjetla reflektora, podsjećamo vas da u ovom tranzitu stojite visoko u svojoj vrijednosti. Venera u Biku takođe može da vas inspiriše da tražite veze koje dopunjuju vašu javnu ličnost i donose vam stabilnost i poštovanje za kojim žudite i koje zaslužujete. Sve u svemu, tranzit donosi priliku za njegovanje dubokih i dugotrajnih partnerstava koja obogaćuju vaš lični i profesionalni život.

Pročitaj

Djevica

Razmislite o tome da li su vaši ciljevi i nedavna iskustva u skladu s vašim vrijednostima. S Venerom koja prolazi kroz vašu devetu kuću samootkrića, dugoročna ulaganja ili tokovi prihoda mogli bi se proširiti dok neki od vas istražuju nove horizonte u svom ljubavnom životu. Vjerovatno vas privlače romantični udvarači koji dijele slična uvjerenja ili žude za avanturom. Postoji ljepota u sposobnosti istraživanja novih iskustava jer će se vaš osjećaj vlastite vrijednosti istovremeno podići na nove visine.

Vaga

Ako vas iznenada privuče partner koji žudi za intimnošću i vezom, to nije slučajnost. Vaš slatki planetarni vladar, Venera, sada prolazi kroz Bika, aktivirajući vašu osmu kuću intimnosti, zajedničkih resursa i energetske razmjene. Iako vas osnažuje da prihvatite svoj osjećaj vlastite vrijednosti, ovaj tranzit vas istovremeno podržava dok se suočavate i savladavate izazove u vezi. Dok produbljujete svoje romantične veze, prihvatite prilike za rast i obnovu koje vam se pružaju.

Škorpija

Vjerujte u svoju sposobnost da privučete i održite veze koje su zdrave i ispunjavajuće. Sa Venerom koja ulazi u svoj znak egzaltacije – preko vaše sedme kuće obaveza i partnerstava – imate priliku da manifestujete obilje i obostrano korisne veze. Bilo lično ili profesionalno, znajte da veze koje privlačite tokom ovog vremena imaju za cilj da obogate vaš život i vode vas ka većem ispunjenju i sreći.

Ultra magazin

Strijelac

Nagrađeni ste za svoj trud i posvećenost. S Venerom koja ulazi u vašu šestu kuću dnevnih rutina i obaveza, sve ćete posložiti od vaših zdravstvenih navika do vaše svakodnevne rutine. Romantično, možda ćete se osjećati privučeni vezama koje dopunjuju vaše životne navike, jer je vaša briga o sebi i dalje prioritet u ovom periodu. Možda se i zaljubite u nekoga na radnom mjestu.

Jarac

Pripremite se za period kreativnosti, romantike i samoizražavanja. Ako ste oklijevali da pokažete svoje sjajne talente, Venerino putovanje kroz Bika i vašu petu kuću inspiriše vas da prigrlite svog unutrašnjeg umjetnika, tako da možete da se izrazite hrabro i samopouzdano. Što je još važnije, dozvolite sebi da se prepustite razigranim i iskrenim iskustvima, jer vas Venera podstiče da date prioritet zadovoljstvu i ljudima, mjestima i stvarima koje vam donose radost. Pozornica je pripremljena da zablistate i uživate u svom unutrašnjem sjaju.

Vodolija

Dom je tamo gde je vaše srce. Sa Venerom koja graciozno ulazi u Bika i obasjava vašu četvrtu kuću, ljubavna planeta vas poziva da stvorite čvrstu osnovu za sebe i svoje voljene. Teme koje se tiču kuće i porodice imaju prednost, ali ako ne provodite vrijeme sa porodicom, ovo je divna prilika da ukrasite svoj životni prostor i uljepšate svoje skromno prebivalište. Ovaj tranzit vas takođe ohrabruje da vjerujete svojoj intuiciji i njegujete više ljubavi prema sebi.

Ribe

Prigrlite veze koje stimulišu vaš um i pokreću vašu maštu. Sa Venerom u Biku, vaša radoznala treća kuća komunikacije i neposredne okoline, vrvi od cvjetajućih prilika i zanimljivih razgovora. Vjerujte u svoju sposobnost da se autentično izrazite i povežete se s drugima na dubljem nivou. Ako ste zainteresovani za nekoga romantično, smatrajte da je ovo prilika da postavljate pitanja i istražite zajednička interesovanja dok se upoznajete.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum