Trenutno čitaš
Kako će sezona Bika 2024. uticati na tvoj znak?

Kako će sezona Bika 2024. uticati na tvoj znak?

sezona Bika 2024

Sezona Bika će biti izuzetno ohrabrujuća i opuštajuća za razliku od sezone Ovna kada smo imali dva pomračenja, što bi mogla biti prijeko potrebna promjena tempa koja nam je svima potrebna.

Ovomjesečna kosmička gužva će se smiriti kada sunce uđe u Bika 19. aprila. Za razliku od užurbanosti i napetosti u sezoni Ovna, sezona Bika će predstavljati priliku za stabilizaciju. Fiksna zemaljska energija Bika će podstaći kolektiv da uspori.

Freepik

Sezona Bika je vrijeme da budete prisutniji, pažljiviji i da uživate u harmoničnim trenucima koji insistiraju na tome da upijete promjenjivi svijet oko sebe sa svih pet čula. To je zato što Bikom vlada Venera, planeta ljepote i zadovoljstva, koja stvara slatku, klonulu vibraciju.

Tokom sezone Bika, možda ćete biti skloniji da se krećete polako i postojano prema svojim željama. Ali nije nužno sve glatko.

Dan kasnije, moglo bi doći do neočekivanih promjena jer se će Jupiter u Biku spojiti sa Uranom u Biku 20. aprila. Vaša sreća bi mogla krenuti na jedan od dva načina tokom ovog astrološkog događaja. Možda čak postoji i nepredviđena želja da počnete iznova ako želite da promijenite stvari. Iskoristite ovu astrološku konjukciju na najbolji način prihvatajući nepoznato sa optimističnim pogledom.

Planeta sreće i ekspanzije i planeta pobune mogle bi postaviti pozornicu za zadivljujuće obilje i pojačanu želju da sami krenete, posebno kada je riječ o tome kako zarađujete, doživljavate ljepotu i pojavljujete se u vezama, s obzirom da se ova konjunkcija javlja u Biku.

Možda ćete primijetiti da nešto morate dati ako želite da se razvijate. Ali to može zahtijevati samosvijest i odgovornost, koju morate postići ostavljajući svoj ponos po strani. Pustite svoj ego da biste se mogli transformisati.

Takođe, kako sezona Bika počne, Mars orijentisan na akciju će i dalje biti u sanjivim Ribama – empatičnom, umjetničkom vodenom znaku do 30. aprila, u početku donoseći duhovno nabijen, mističniji, samoisceljujući ton. Ali od 30. aprila do 8. juna, proći će kroz svoj matični znak Ovna, podstičući vas da slijedite ciljeve s mnogo vatrenijom, dinamičnijom energijom. To bi moglo biti pravo olakšanje, posebno nakon prvog ovogodišnjeg retrogradnog Merkura, koji se dešava u Ovnu i koji će biti u igri do 25. aprila.

Freepik

Kada planeta komunikacije krene naprijed u znaku Ovna, a još jedna sezona pomračenja Sunca koja mijenja igru je u retrovizoru, ostatak sezone Bika je prilika da se snađete. Imaćete priliku da razmislite i povežete labave krajeve tokom ovog perioda. Iskoristite ovo vrijeme mudro kako biste izbjegli ponavljanje istih grešaka u sljedećem retrogradnom Merkuru!

Još jedno poglavlje završiće se tokom punog mjeseca u znaku Škorpije 23. aprila. Šta ste promijenili u posljednjih šest meseci? Lunacija će vas ohrabriti da se pozabavite unutrašnjim radom, da biste oslobodili svoje kosture u ormaru.

Do punog mjeseca 23. aprila trebali biste se osjećati lakše i snažnije nego ikada prije.

Ali kako se jedna retrogradna sezona završi, druga će početi kada Pluton u Vodoliji bude retrogradan 2. maja. Do 1. septembra 2024., retrogradni Pluton u Vodoliji će podstaći kolektiv da prođe ogromnu transformaciju. Lične i kolektivne revolucije će se dogoditi dok budemo težili da živimo autentičnije. To takođe može označiti period za nas da prihvatimo humanitarne ciljeve, solidarnost i odgovornost.

Srećom, pozitivnih obnavljajućih osjećanja biće prisutno tokom mladog mjeseca u Biku 7. maja. To je prilika da postavite utemeljene, praktične namjere koje želite da učinite stabilnim koracima ka ostvarenju tokom narednih šest mjeseci.  Možda ćete imati priliku da steknete nešto što želite ili poboljšate svoju finansijsku stabilnost. Samo imajte na umu da bi to mogao biti spor, ali siguran proces.

Krenite naprijed s novim poduhvatima i ciljevima, kada sunce u Biku udruži snage sa Uranom u Biku 13. maja. Možda ćete imati koristi od isprobavanja nečeg novog, čak i ako nije u vašoj uobičajenoj rutini.

Prekrasan stelijum planeta u Biku će početi 18. maja kada se Sunce, Venera, Jupiter i Uran usklađuju.

Obilje energije Bika će biti visoko cijenjeno, jer ćete se možda osjećati ugodno sa svojim vrijednostima, udobnostima i tempom. To bi takođe mogao biti odličan podsjetnik da uživate u životnim zadovoljstvima, jer je to ono što život čini vrijednim.

Možda imate cilj koji treba da ostvarite, potrebu da se fokusirate na sebe ili čak naznaku konkurencije koja će vas ohrabriti. Iskoristite ovu kosmičku energiju kako biste se mogli fokusirati na svoj tok akcije. Nažalost, lagani tempo sezone Bika će oslabiti kada sunce uđe u Blizance 20. maja. Iako je tužno reći zbogom sezoni Bika, možda ćete biti prijatno iznenađeni onim što će se dogoditi tokom sezone Blizanaca.

Freepik

Kako će sezona Bika uticati na svaki horoskopski znak?

Ovan

Udobnost može biti više od zadovoljavanja vaših finansijskih potreba. Vaša percepcija stabilnosti može se polako, ali sigurno promijeniti kada sunce uđe u Bika i vašu drugu kuću sigurnosti. Možda čak i dođe do naglog poremećaja u vašem životu koji će vas navesti da preispitate šta vam je potrebno, jer se Jupiter u Biku pridružuje Uranu u Biku 20. aprila. Vaše vrijednosti bi se mogle dramatično promijeniti na bolje. Vaš život bi mogao dostići vrhunac kada se oslobodite dugotrajnog stida, krivice ili negativnosti krajem aprila.

Maj će biti pomalo dramatičan, jer ćete možda morati da preispitate s kim ste prijatelji i šta želite da postignete kada Pluton postane retrogradan. Stvaranje lijepog života može imati cijenu tokom retrogradnog Plutona. Ako ste spremni platiti cijenu, onda biste mogli postati bogati iznad svojih mogućnosti. Vaš život će postati bogatiji zahvaljujući vašim iskrenim vezama i sposobnosti da slijedite ono što želite. Razmislite o tome kako možete izaći iz svoje zone udobnosti, tokom ostatka sezone Bika. Živite svoj najbolji život u skladu sa svojim vrijednostima.

Bik

Vi ste na tronu sada i vrijeme je da se tako ponašate, Bikovi! Pokažite svijetu koliko ste nevjerovatni dok sunce ulazi u Bika i vašu prvu kuću identiteta. Ako želite da se osjećate kao najbolji, onda isplanirajte nešto posebno kada se Jupiter u Biku uskladi sa Uranom u Biku, 23. aprila. Možda ćete morati eksperimentisati kako biste pronašli svoj prepoznatljivi izgled, koji ilustruje vašu autentičnost.

Krajem aprila možda ćete morati da odlučite šta želite da zadržite ili otpustite. Fokusirajte se na veze koje vas osnažuju umjesto na one koje kontrolišu vaš život. Nastavite da otpuštate svoju potrebu za kontrolom kada Pluton bude retrogradan u Vodoliji 2. maja. Retrogradni Pluton bi mogao uveliko promijeniti vaš put u karijeri i uspjehu. Do kraja sezone trebali biste se osjećati kao da se vaše manifestacije ostvaruju.

Označite 18. maj u svom kalendaru jer bi ovo mogao biti dan kada vam sve ide u prilog, jer se sezona završava na vrhuncu.

Blizanci

Šta želite da predstavlja vaš unutrašnji svijet, Blizanci? Vaš um će postati obogaćen kako sunce uđe u Bika i vašu dvanaestu kuću podsvjesti. Sezona Bika će imati prigušeni uticaj na vaš život. Umjesto da budete užurbani, možda ćete tražiti mirne trenutke za razmišljanje. Stvaranje fizičkog i mentalnog prostora za razmišljanje moglo bi dovesti do nevjerovatnog, ali neočekivanog dešavanja, jer se Jupiter u Biku spaja sa Uranom u Biku 23. aprila. To vam može pomoći da napravite opipljive promjene u vašem svijetu.

Kako se sezona Bika nastavlja, možda ćete se drugačije osjećati u vezi sa svojom životnom pričom kada Pluton 2. maja bude retrogradan u Vodoliji. Možda ćete shvatiti da je vašem ličnom razvoju i životnom putovanju potrebno pažljivo preispitivanje da bi se razvilo. Možda je vrijeme da se pozabavite svojim skrivenim strahovima i brigama da pređete na sljedeće poglavlje.

Do kraja sezone Bika, možda ćete osjetiti više zdravog duha i tijela. Vaš mentalni mir se može vratiti ako ste radili na sebi. Iskorištavanje reflektivne energije sezone Bika, moglo bi vas pripremiti za uspjeh u vašem horoskopskom godišnjem dobu a to je sezona Blizanaca.

 Rak

Pravi prijatelji bi trebalo da vam dodaju ljepotu u život, a ne da je oduzimaju. Kako sunce u Biku ulazi u vašu jedanaestu kuću zajednice i prijateljstva, možda ćete se drugačije osjećati u vezi sa svojim vezama. Nešto drastično, ali otkrivajuće može se pojaviti kada se Jupiter u Biku pridruži Uranu u Biku 23. aprila. Čak i ako to nije odmah pozitivna promjena ili reakcija, trebali biste to ipak smatrati blagoslovom. Kosmička energija će vam pokazati ko su vam pravi prijatelji!

Do trenutka kada Pluton postane retrogradan u Vodoliji 2. maja, možda ćete se osjećati kao da je vrijeme da iskoristite svoju unutrašnju moć i snagu. Nešto što dobro radite je okupljanje ljudi. Dakle, razmislite šta to znači za vaš društveni život u narednih nekoliko mjeseci tokom retrogradnosti. Nemojte se plašiti da prekinete veze tamo gde je potrebno. Kako se bude bližio kraj sezone Bika, možda ćete imati neke divne događaje i izlete kojima ćete se radovati. Stavite neke stvari u svoj društveni kalendar kako biste maksimalno iskoristili ovaj prijateljski period.

Freepik

Lav

Kako mjerite svoj uspjeh? Vaša deseta kuća javnog priznanja i reputacije će zapaliti sunce u Biku. Kako se sezona Bika odmiče, to će vas podstaknuti da razmislite o svojim postignućima. Možda želite da pokažete vaš naporan rad, kada se Jupiter u Biku poveže sa Uranom u Biku 23. aprila. Srećom, ova kosmička energija bi mogla učiniti toliko za vaš status jer ćete biti u javnosti zbog svoje odlučnosti, stabilnosti i lojalnosti. Uživajte u pohvalama i priznanjima!

Budući da ćete napredovati, vaše profesionalne obaveze će možda morati da se reorganizuju kako Pluton krene retrogradno 2. maja. Zapitajte se ko je tu za vas kada slavite svoje pobjede. To će na kraju biti jedine veze koje su bitne. Kako se bliži kraj sezone Bika, možda ćete se osjećati kao da ste u pobjedničkom nizu. Lična i profesionalna dostignuća dolaziće jedno za drugim. Mogli biste čak i sletjeti na nešto veliko oko 18. maja. Uživajte u svom uspjehu ove sezone Bika.

Djevica

Materijalizujte život koji želite živjeti. Kreirajte svoju stvarnost dok sunce u Biku stabilizuje vašu devetu kuću duhovnih, fizičkih i obrazovnih putovanja. Sezona Bika će vas podsjetiti da izađete iz zone komfora i iskusite sve što vam život nudi. Ako vam je potrebno ne tako blago guranje, ono može doći kada se Jupiter u Biku sastane sa Uranom u Biku 23. aprila. Do kraja aprila trebalo bi da se krećete u novom pravcu.

Pročitaj

Međutim, možda ćete morati napraviti postepene, ali značajne promjene u načinu života kada Pluton postane retrogradan 2. maja. Sljedeći mjeseci će vas podstaknuti da promijenite svoju rutinu i navike kako biste mogli napredovati na svom putovanju. Na tom putu ćete doživjeti neke poteškoće. Ali uvijek je vrijedno izaći iz svoje zone udobnosti. Možda čak postoji prilika koja otvara oči da naučite nešto novo, ili mogućnosti putovanja koje ćete iskoristiti do kraja sezone Bika. Ne plašite se da živite svoj najbolji život.

Vaga

Da li vam nešto dodaje ili oduzima životnu energiju? Razmislite šta cijenite dok sunce u Biku obezbjeđuje benefite u vašoj osmoj kući imovine i dugova. Sezona Bika može istaći vaše finansijske mogućnosti i status. Međutim, to može prevazići vaša sredstva i materijalne udobnosti. Možda će vam trebati mnogo više u životu, odnosima i sebi da biste se osjećali zaista sigurnim. Napravite uticajne promjene da biste se osjećali stabilno kada se Jupiter u Biku spoji sa Uranom u Biku 23. aprila.

Vaša želja da se zabavite i budete razigrani biće ogromna do trenutka kada Pluton 2. maja postane retrogradan u Vodoliji. Kao rezultat toga, možda ćete morati da napravite neke značajne promjene imajući na umu ovu retrogradnost na vrhu tranzita Bika. Možda ćete otkriti da vam neke od vaših veza stavljaju mnogo više na srce nego što mislite. Možda je vrijeme da se fokusirate na lagane zabave i radosne veze ako vam je potreban odmor od intenzivnih situacija. Osnažite se tako što ćete se fokusirati na dobro koje dodaje vrijednost vašem životu ove sezone Bika.

Škorpija

Stabilne veze ne moraju biti dosadne. Možda je vrijeme da promijenite svoj pristup vezi kada sunce u Biku umiri vašu sedmu kuću odnosa. Možda ćete morati da poradite na svom stilu vezanosti ove sezone Bika. Umjesto da gravitirate drami i svađama, iskoristite ovu energiju da se fokusirate na sigurne odnose. Možda ćete biti posebno zahvalni za mirne i udobne veze kada se Jupiter u Biku poklopi sa Uranom u Biku 23. aprila.

Dok istražujete način na koji gledate na svoje odnose, možda ćete otkriti da to ide mnogo dublje, jer Pluton postaje retrogradan u Vodoliji 2. maja. Retrogradni Pluton može otkriti neke dugotrajne traume i bol iz vaše prošlosti. Dok se liječite od toga, možda ćete shvatiti da su vaša prošlost i djetinjstvo mogli uticati na to kako se nosite sa svojim odnosima. Ovakav rad na sebi neće biti lak. Ali to bi moglo biti otvaranje očiju i osnaživanje ako izazovete sebe da se izliječite radom na sebi. To bi vam moglo pomoći da stabilizujete svoj ljubavni život i druge odnose do kraja sezone Bika.

Freepik

Strijelac

“Zastanite da pomirišete ruže” dok sunce u Biku grije vašu šestu kuću posla, rutine i svakodnevnog života. Energija Bika će vas moliti da usporite da biste cijenili jednostavnost svog života. Stvaranje svakodnevnih navika pomoći će vam da stvorite dosljednu udobnost i zadovoljstvo u svom životu. Možda ćete čak biti preplavljeni zahvalnošću za to koliko je vaš život postao lijep kada Jupiter u Biku zagrli Uran u Biku 23. aprila.

Možda ćete se do kraja aprila osjećati mentalno i emocionalno lakšim.  Dio uživanja u životu je rekonstrukcija vaše neposredne zajednice i društvenih veza kada Pluton postane retrogradan 2. maja. Koristite ovaj retrogradni period da se ponovo povežete s ljudima koji se osjećaju kao srodnici i da se uključite u vašu zajednicu. Nastavite se fokusirati na ljude i prilike koje čine vaš život vrijednim tokom ostatka sezone Bika.

Jarac

Prepustite se svom unutrašnjem romantiku. Neka vaša senzualna strana sija dok sunce u Biku uživa u vašoj petoj kući romantike i kreativnosti. Sezona Bikova je za ljubavnike, pa će ovaj period pojačati vaše želje i senzualnost. Možda ćete čak imati posebno romantičan dan kada Jupiter u Biku 23. aprila poljubi Urana u Biku. Možda će doći do nekog romantičnog sastanka ili nevjerovatne prilike. To može biti u posljednjem trenutku ili neočekivano, pa uđite u to otvorenog uma.

Dok uživate u ovom romantičnom periodu, možda ćete se osjećati kao da se vaše potrebe mijenjaju, jer Pluton postaje retrogradan u Vodoliji 2. maja. Retrogradni Pluton će vas moliti da prihvatite svoje želje, čak i ako su vaše potrebe nekako neobične ili izvan okvira. To bi vam čak moglo pomoći da promijenite svoje standarde, jer ćete možda morati podići ljestvicu u svom ljubavnom i seksualnom životu. Srećom, možete požnjeti nagradu transformacije svojih romantičnih vrijednosti čim se završi sezona Bika. Vaš ljubavni život bi se mogao promijeniti na bolje!

Vodolija

Stvorite sveti prostor u koji možete pobjeći, Vodolije. Možda ćete osjetiti duboku želju da obnovite svoj prostor kada sunce u Biku obasja vašu četvrtu kuću doma i porodice. Sezona Bika će vas ohrabriti da se prepustite svojim materijalnim udobnostima i dobrima. Možda ćete osjetiti potrebu da preuredite dio svoje kuće, kao što je spavaća soba, kada Jupiter u Biku uskladi energiju sa Uranom u Biku 23. aprila. Počnite iznova dubinskim čišćenjem, reorganizacijom i preuređenjem.

Vaši prostori mogu početi odražavati duboke promjene kroz koje ćete proći dok Pluton bude retrogradan u Vodoliji 2. maja. Retrogradni Pluton će vas ohrabriti da rastete. Kao rezultat toga, vaš izgled, stil i prostor mogu odražavati unutrašnje promjene kroz koje ćete proći. U početku bi moglo biti teško. Ali vašoj estetici i samoizražavanju je dozvoljeno da se mijenjaju kako se vi mijenjate. Tokom ostatka sezone u znaku Bika, vaša ideja udobnosti može poprimiti novi život dok eksperimentišete sa bojama, sitnicama i stilskim odabirom, modom i uljepšavanjem.

Ribe

Šta vas intrigira? Proširite svoje vidike dok sunce u Biku obasjava vašu treću kuću komunikacije i lokalne zajednice. Sezona Bika će vas ohrabriti da ležerno pristupite temama od interesa, razgovorima i događajima. Dok razmišljate o svemu, mogli biste dobiti nevjerovatan, ali neočekivani uvid kada se Jupiter u Biku spoji sa Uranom u Biku 23. aprila. Neke vijesti koje otvaraju oči mogle bi vam biti otkrivene kada to najmanje očekujete tokom ovog tranzita.

Kao rezultat toga, vaš pogled i podsvjesne predrasude mogu doživjeti transformaciju dok Pluton bude retrogradan u Vodoliji od 2. maja. Šta god da se pojavi u vašim diskusijama i neposrednoj zajednici moglo bi vas izazvati da stvari vidite u drugačijem svjetlu. Možda ćete morati da prevaziđete neke dugotrajne sisteme vjerovanja. Međutim, ovi sistemi vjerovanja će možda morati da se razbiju da biste promijenili svoj pristup. Ali ostatak sezone Bika mogao bi vam pomoći da postepeno promijenite način na koji se izražavate, primate tuđe misli i djelujete u svom okruženju.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum