Trenutno čitaš
Pasta sa povrćem: Super jednostavan i zdrav način pripreme

Pasta sa povrćem: Super jednostavan i zdrav način pripreme

pasta sa povrćem
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Unaprijedi svoju omiljenu pastu sa ovim super jednostavnim, zdravim i ukusnim receptom za pastu sa gljivama, povrćem i orašastim plodovima…

U svijetu kulinarstva, tjestenina se ističe kao voljeni klasik. Njena raznolikost je bezgranična, a mi ti otkrivamo recept koji ne samo da slavi ljepotu tjestenine, već je i podiže na novi nivo zdravlja i ukusa.

Pripremi se za putovanje kroz mirise i okuse s našom super jednostavnom, ukusnom i zdravom pastom sa gljivama, povrćem i orašastim plodovima. Ovaj recept besprijekorno spaja praktičnost, nutritivnu vrijednost i okus, čineći ga savršenim dodatkom svakom stilu života. Zaroni s nama u svijet primamljivih aroma i divnih okusa!

pexels

Dodatkom gljiva i hrskavih orašastih plodova, ovaj recept za pastu postaje simfonija tekstura i okusa. To je dokaz da zdrava ishrana može biti užitak. Zašto se zadovoljiti običnim kad možeš unaprijediti svoju pastu do izvanrednih visina? Probaj ovaj recept i dopusti svojim osjetilima da plešu od radosti dok uživaš u svakom zalogaju. Pripremi se da se očaraš. Sretno kuhanje!

Sastojci:

  • 250 g integralne tjestenine (ili tjestenine bez glutena ako preferiraš)
  • 2 šolje cherry paradajza, prepolovljene
  • 1 srednje velika tikvica, tanko narezana
  • 1 crvena paprika, tanko narezana
  • 1 šolja gljiva, narezanih
  • 2 češnja bijelog luka, sitno nasjeckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/4 šolje raznih orašastih plodova (poput badema, pistacija, kikirikija, pinjola ili oraha), grubo nasjeckanih
  • So i biber, po ukusu
  • Svježi listovi bosiljka za dekoraciju
  • Naribani parmezan (opciono, za posluživanje)
dhmaya.com

Priprema:

Skuhaj integralnu tjesteninu dok ne bude al dente. Ocijedi i stavi sa strane. U velikoj tavi, zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodaj sitno nasjeckani bijeli luk i dinstaj dok ne zamiriše, oko 1-2 minute. Dodaj tikvicu, crvenu papriku i gljive. Dinstaj, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša ali i dalje ostane hrskavo, oko 3-4 minute. Dodaj grubo nasjeckane razne orašaste plodove u tavu i kratko ih poprži, pojačavajući njihov okus.

Pročitaj

Dodaj skuhanu tjesteninu i cherry paradajz u tavu. Blago promiješaj sve dok se dobro ne sjedini. Posoli i pobiberi po ukusu. Makni tavu sa vatre. Ukrasi tjesteninu natrganim svježim listovima bosiljka i dodatnom posipanom količinom prženih oraha za dodatnu hrskavost i aromu. Ako želiš, završi s malo naribanog parmezana.

Super jednostavna, ukusna i zdrava pasta je sada spremna za uživanje!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum