Trenutno čitaš
Natali Dizdar pjesmom “Krug” oduševila publiku

Natali Dizdar pjesmom “Krug” oduševila publiku

Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

Muzička diva Natali Dizdar objavila je dugoiščekivani novi EP “Blues po kišnim plažama” kojeg predstavlja prekrasna nova pjesma i video spot “Krug”, koja je dobila odlične reakcije publike.

“Na EP-u se nalazi pet pjesama od kojih je pjesma ‘Kad mislim na to‘ bila prvi i jedini singl do sada. Album je ‘mekan‘ za slušanje, atmosferičan i s primjesama bluesa, te zvukom pianina, koji sve povezuje u jednu cjelinu”, pojasnila je Natali Dizdar.

Kako je navedeno u saopštenju izdavačke kuće Aquarius Records, predstojeći EP je rezultat rada sa dugogodišnjim saradnikom, gitaristom i koautorom Vladimirom Mirčetom. Pjesma “Krug” simbolično je i zaokružila cijeli EP, a prati je i emotivan video spot, koji potpisuje dobitnik nagrade Porin, Benjamin Strike.

“Cilj je kroz video spot bilo prikazati momente jednog dana, ispričane kroz prizme nekoliko ljudi, odnosno parova (četiri priče, za četiri minute spota). Želja nam je bila da prikažemo prolaznost života, ali i osjećaj kad kao začaran i bez pomaka ostaješ u nekom trenutku, bio on dobar ili loš. Tekst pjesme sam doživio kao sanjiv i „slikovit“, pa se radnja spota praktično ispisala sama od sebe. Spot smo snimali tri dana, na raznim lokacijama, od Moslavine preko Zagreba”, rekao je Benjamin Strike.

Pročitaj

Pogledaj video!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum