Trenutno čitaš
Jednostavna i zdrava čorba od graška

Jednostavna i zdrava čorba od graška

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Jednostavna čorba od graška, čini elegantan početak svakog obroka. To je takođe odličan način da iskoristiš smrznuto povrće. Donosimo ti jednostavan recept za ukusnu čorbu od graška.

čorba od graška
Foto: freepik.com
Sastojci:

1 kašika putera

1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 srednji luk, nasjeckan

1 stabljika celera, nasjeckana

2 čena bijelog luka, isjeckana

1 kašičica nasjeckanog svježeg timijana ili peršuna

6 šoljica graška, svježeg ili smrznutog

½ šolje vode

4 šolje buljona od povrća

1/2 šolje vrhnja za kuvanje (opciono)

½ kašičice soli

Pročitaj
punč

Svježe mljeveni biber po ukusu

Priprema:

Zagrij puter i ulje u većoj posudi na srednjoj vatri dok se puter ne otopi. Dodaj luk i celer; kuvaj, povremeno miješajući, dok ne omekša, 4 do 6 minuta. Dodati bijeli luk i timijan (ili peršun); kuvaj, miješajući, dok ne zamiriše, oko 10 sekundi.

Umiješaj grašak. Dodaj vodu i buljon; zakuvati na jakoj vatri. Smanji vatru da održiš živahno krčkanje i kuvaj dok ne omekša, oko 1 minut.

Čorbu u porcijama umuti u blenderu dok ne postane glatka. Umiješaj vrhnje za kuvanje (ako ga koristiš), posoli i pobiberi.

Uživaj u jelu!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum