Trenutno čitaš
Detalji kojima ćeš oživjeti enterijer

Detalji kojima ćeš oživjeti enterijer

Unošenje šarenih i hrabrih boja i dekoracija u neutralne nijanse doma, zna biti stresno iskustvo. Kako ne pretjerati u dekorisanju enterijera, a postići prijatno raspoloženje u kući, pročitaj u nastavku.

Pinterest

Oslikavanje samo jednog komada namještaja kako bi se dodale boje u enterijer, ili dodavanje šarenih jastuka, tepiha i dodataka u aktuelnim sezonskim bojama pun je pogodak.

Neki od vodećih svjetskih stručnjaka za uređenje enterijera podijelili su svoje vrhunske savjete o jednostavnim i laganim načinima kako oživjeti svoj dom.

Uljepšavanje namještaja i kućnih ukrasa
Pinterest
Pinterest

Počni od malih promjena. Unesi boju u sobu dodavanjem šarenih zidnih ukrasa, jastuka ili stavljanjem printanih fotografija na zid. Udahni novi život staroj vintage komodi, oboji ram za sliku, okvir od ogledala ili cijelu stolicu nekom odvažnom bojom i cijela soba će biti osvježena. Brzo ćeš se zaljubiti u ovo i uskoro ćeš bojiti i čitav zid jakim bojama.

Boja tvoje garderobe može presuditi koje boje će prevladati u enterijeru
Foto: Unsplash

Svakodnevne boje koje nosiš i stil oblačenja mogu pomoći da odlučiš koje boje da upotrijebiš kod uređenja enterijera. Da bi se stvorio zaista srećan dom, u kojem ćeš htjeti boraviti i uživati, iskoristi sopstvenu paletu boja. Ponekad, odjeća koju odabereš i način na koji uklapaš odjevne komade, daje jasne naznake koje boje preferiraš.

Ako još nije vrijeme za veće promjene poput bojenja zidova ili poda, unesi promjenu u dijelove doma koji se lako mijenjaju. Recimo, dovoljno je da u spavaćoj sobi promijeniš posteljinu na krevetu i soba će dobiti novi izgled. Ako ti dosade intenzivne boje, uvijek se možeš vratiti na neutralne nijanse jorgana i jastuka.

Pročitaj
rasvjeta

Upari boje
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Jednom kada napraviš prvi korak u oživljavanju doma bojama, nemoj se ustručavati upariti izabranu boju sa sličnim nijansama ili nekom drugom bojom, kako bi se postigao idealan efekat.

Takođe, ako se odvažiš obojiti zidove smjelijom bojom, bijela boja nije uvijek nužno najbolji izbor za plafon. Ponekad je bolje ići sa blažom nijansom boje koja je na zidovima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum