Trenutno čitaš
Salata od tjestenine sa pesto umakom od oraha

Salata od tjestenine sa pesto umakom od oraha

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ova hladna salata od tjestenine, će te osvježiti u vrelim ljetnim danima. Svježi paradajz i pečene crvene paprike dodaju sočnost, ali možeš da dodaš i povrće koje voliš, kao na primjer kuhanu brokulu ili svježe zelene paprike. 

eatingwell.com

Sastojci

  • 450 g tjestenine penne
  • 125 g oraha (nasjeckanih)
  • 40 g svježeg bosiljka
  • 15 g svježeg peršuna
  • 100 g svježe naribanog parmezana
  • 1 češanj bijelog luka (narendan)
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat bibera
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 1 srednji paradajz (nasjeckati)
  • 1/2 nasjeckane pečene crvene paprike (iz tegle ili konzerve)

Priprema

Pročitaj
salata od krastavaca

  • Skuhati tjesteninu. Isprati u hladnoj vodi i ostaviti da se ocijedi.
  • Staviti u blender bosiljak, peršun, orahe, prmezan, bijeli luk sok od limuna, so i biber i miksati, dok se ne usitni. Dodati malo ulja.
  • Staviti pesto sos u veliku posudu i pomiješati sa tjesteninom, dodati paradajz i paprike. Još jednom dobro promiješati, kako bi se sve izjednačilo. Po želji posuti svježim bosiljkom i poslužiti.

Prijatno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum