Trenutno čitaš
Ukusni rižoto sa gljivama i sušenim borovnicama

Ukusni rižoto sa gljivama i sušenim borovnicama

rižoto
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Rižoto sa gljivama i sušenim borovnicama je idealan ručak, ili jedno od jela koja ćeš poslužiti na svojoj trpezi ako kuhaš za drage ljude. Poseban ukus ovom jelu daju sušene borovnice i pekan orasi.

Evo kako da pripremiš ovaj ukusni rižoto.

Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 230 g narezanih svježih gljiva
  • 3 šolje riže
  • 8 listova mladog luka, narezanog
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 4 limenke povrtnog temeljca
  • 1 šolja sjeckanih pekan oraha, tostiranih
  • 1 šolja sušenih borovnica
rižoto
Foto: tasteofhome.com

Priprema:

U velikom tiganju zagrij puter na srednjoj vatri. Dodaj gljive; kuhaj i miješaj 4-5 minuta ili dok ne omekšaju. U slow cookeru pomiješaj rižu, prethodno pržene šampinjone, luk, so i biber. Prelij povrtnim temeljcem. Kuhaj poklopljeno na tihoj vatri 3-4 sata ili dok riža ne omekša. Umiješaj pekan orahe i borovnice. Kuhati poklopljeno još 15 minuta ili dok se ne zagrije. Po želji pospi dodatno narezanim zelenim lukom.

Pročitaj

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum