Trenutno čitaš
7 kreativnih ideja za slaganje knjiga u kući

7 kreativnih ideja za slaganje knjiga u kući

Young Lions
Young Lions

Pravi knjiški moljac zna da njegove knjige ne moraju biti savršeno stilizovane, ali nikada ne škodi dati tim klasičnim tomovima malo dodatne ljubavi.

Ako tražiš način da prikažeš svoje voljene romane i biografije, ali nisi ljubitelj slaganja po bojama, imamo sedam sjajnih ideja za podijeliti. Bilo da posjeduješ stotine knjiga ili se tvoja kolekcija svodi na samo nekoliko omiljenih, u nastavku postoji opcija za svakoga.

Industrijski stil

Police napravljene od industrijskih cijevi su odlične ako je tvoja kolekcija relativno mala. Ovdje nema potrebe da brineš o aranžiranju knjiga u bilo kojoj vrsti visine ili boja; sama polica govori o tome i olakšava pregled cijele zalihe.

Foto: Alysha Findley

Kombinuj s posuđem i vazama

Jednostavne police iz Ikee su savršene za kombinaciju različitih elemenata. U ovom slučaju knjiga i posuđa. Upotreba vaza i drugih stvari pogodnih za gozbu čini da ova postavka izgleda manje neprikladna u kutku za jelo.

slaganje knjiga
Foto: Sara

Eklektični kutak

Nemoj se libiti da pomiješaš knjige sa drugim sitnicama. U ovom iznajmljenom objektu u San Franciscu, književni dragulji su upareni s umjetničkim printovima, plišanim životinjama i biljkama. Želiš svoju policu za knjige koristiti za još nešto? Rasporedi hrpe knjiga između svojih ličnih stvari.

Foto: Ellie Arciaga Lillstrom

Izgled biblioteke

Stvori osjećaj udobne knjižare ili biblioteke u svom prostoru tako što ćeš kreirati policu samo u tu svrhu. Jednostavno postavi knjige gdje god želiš i pusti da knjige samo pričaju svoju priču.

slaganje knjiga
Foto: Sally and Mohammed

Složi vertikalno

Drugačiji i šik izgled omiljenih knjiga ćeš dobiti ako ih posložiš vertikalno – na police, ili jednostavno na pod.

Pročitaj
Boje

slaganje knjiga
Foto: Alec Kugler

Literarna džungla

Udahni život svakoj stranici tako što ćeš svoje omiljeno štivo upariti s lisnatim zelenilom. U ovom stanu u Bruklinu, vojska biljaka pretvara prosječnu policu za knjige u trenutak dizajna.

slaganje knjiga
Foto: Nancy Mitchell

Slojevito slaganje

Možeš imati impresivnu kolekciju knjiga bilo gdje. Izvuci maksimum iz male police tako što ćeš naslagati hrpe knjiga jednu na drugu. Deseci romana imaju dom, a da ne zauzimaju cijeli zid ugradnih elemenata.

slaganje knjiga
Foto: Kelly Brown and Melissa Milakovic

Izvor: apartmenttherapy.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum