Zobeni uštipci odličan su doručak, idealan i praktičan obrok na poslu, te hranjiva i “light” večera. Zobene pahuljice imaju glavnu ulogu u ovom receptu, što je najveći plus ovih uštipaka.
Za pripremu ovog jela zajedno sa pečenjem ne treba ti više od deset minuta i ako nam je nekada potreban ovaj recept, to je onda u ovo užurbano vrijeme. Ovi uštipci su posni i pogodni za vegane.
Sastojci za zobene uštipke:
- 2 velike tikvice, narendane i iscjeđene
- 1 kašičica soli
- 2 češnja bijelog luka
- ½ kašičice crnog bibera
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 2 kašike maslinovog ulja
- sjemenke po želji (susam, suncokret, bundevine sjemenke)
Priprema je veoma jednostavna:
U posudi dobro pomiješaj sve sastojke i dodaj vodu po malo, dok ne dobiješ gustu smjesu.
Smjesu za zobene uštipke uz pomoć kašike stavljaj na zagrijanu keramičku tavu premazanu maslinovim uljem i peci po par minuta s jedne, pa s druge strane.
Zobene uštipke posluži uz omiljeni umak ili kiselo vrhnje!
Uživaj u ovom ukusnom i laganom jelu!
Ne propusti i druge ultra ukusne recepte.
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.