Trenutno čitaš
Da li si spremna za novi parfem? Ovi proljetni mirisi su otmjeni i svježi.

Da li si spremna za novi parfem? Ovi proljetni mirisi su otmjeni i svježi.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Proljeće donosi produžene dane, skidanje teških zimskih kaputa i čizama i onaj početni osjećaj kada sunčeva toplina dodirne kožu nakon duge, tmurne zime. Novi parfem može biti dobar način prihvaćanja optimizma nove sezone, posebno prikladnog za proljeće – vrijeme novih početaka i transformacije.

Proljetni mirisi obično sadrže cvjetne note, a mi ti donosimo niz novih izdanja i bezvremenskih favorita koji se oslanjaju na klasične cvjetne mirise poput ruže, božura i jasmina kako bi dočekala novu sezonu sa sunčanim optimizmom.

Među porodicama mirisa, cvjetni parfemi su možda najpoznatiji i lako prepoznatljivi. Iako se cvjetni mirisi u početku mogu činiti jednostavnim i osvježavajućim, u kombinaciji sa začinskim, gurmanskim ili zemljanim notama, najbolji cvjetni parfemi otkrivaju se kao dinamični i zadivljujući.

Čak i ako te obično ne privlače cvjetni mirisi, postoje brojne svestrane opcije – citrusi, voćne ili zelene note mogu unijeti svježinu i živost, dok drveni ili mošusni tonovi nude dubinu i sofisticiranost. Nastavi čitati za izbor omiljenih proljetnih parfema.

Maison Francis Kurkdjian 724

@THATGRACEGIRL

Dok je bestseler Maison Francis Kurkdjian, Baccarat Rouge 540, nesumnjivo večernji miris, novije lansiranje brenda, 724, je definitivno više nosivi dnevni miris. Iako su cvjetne note ključne, ako voliš svježe ili drvenaste mirise, otkrićeš da 724 pruža savršenu sredinu. Čisti sapunasti aldehidi i opojni jasmin i slatki grašak miješaju se s bijelim mošusom i sandalovinom.

Maison Margiela Replica On A Date

@THATGRACEGIRL

Ime zaista govori sve o ovom parfemu—svijetli cvjetni miris koji vas, kao i svi Replica mirisi Maison Margiele, zaista prenosi na određeno vrijeme i mjesto. U ovom slučaju, to je romantični sastanak u Provansi. Divno je razigran i optimističan zahvaljujući kontrastu između ljute ružičaste paprike i pačulija, te slatke crne ribizle i bergamota.

Miss Dior Blooming Bouquet

@THATGRACEGIRL

Sa svojom prvom iteracijom koja je prvobitno lansirana 1947. godine, Miss Dior je jedan od Diorovih najpoznatijih mirisa. Blooming Bouquet predstavlja moderniji i razigraniji pogled na klasiku. Da, i dalje je puna cvijeća (uglavnom božura i ruže), ali ima i voćnih nota mandarine, kajsije i breskve – tako da ćeš dobiti i proljetnu slatkoću.

Bvlgari Allegra Magnifying Rose

Bvlgari

Elegantan dizajn Bvlgarijeve Allegra Magnifying Rose bočice parfemske vode dovoljan je da ga poželiš poprskati. Dodaj mješavinu ruže Damascena, plus, intenzivniju tursku ružu, i svaki pravi ljubitelj cvijeća će biti kupljen.

Pročitaj

Lancôme La Nuit Tresor

Lancôme

Ovaj dragulj iz Lancômea, pored baznih nota pačulija, papirusa i tamjana, takođe spaja srčane note poput orhideje, jagode i, naravno, esencije crne ruže. Lijepo je zaokružen voćnim kruškom, bergamotom i mandarinom. Ovaj miris pruža novi način da se pogleda i doživi miris ruže koji izaziva ovisnost.

Chanel Gardenia

Chanel

Svi koji vole cvjetne mirise, ali su prezadovoljni mirisom ruže, trebali bi isprobati Chanelovu parfemsku vodu Gardénia. Njegove note jasmina i cvijeta narandže čine miris suptilno svježim i cvjetnim.

Marc Jacobs Daisy Wild

Sephora

Iako su neki posebno pristrasni prema originalnoj parfemskoj vodi Marca Jacobsa Daisy, ova svježija iteracija kombinuje cvijet banane, jasmin i vetiver za više buketa divljeg cvijeća. I samo zamisli kako će zabavno izgledati njegova boca dok sjedi na tvojoj radnoj površini.

Gucci Flora Gorgeus Gardenia

Gucci

Akordi cvijeta kruške lijepo se poigravaju s bijelom gardenijom u Guccijevoj najprodavaniji parfemskoj vodi Flora Gorgeous Gardenia. Popularni miris je završen sa daškom smeđeg šećera koji se zadržava na koži satima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum