Trenutno čitaš
Šta ćemo gledati na HBO Max u martu?

Šta ćemo gledati na HBO Max u martu?

HBO

U martu na HBO Max streaming platformu stižu premijere nove HBO Original miniserije „Režim“ s dobitnicom Oscara Kate Winslet u glavnoj ulozi, nova Max Original serija „Djevojke iz autobusa“, srpska kriminalistička drama „Kljun“, hit film „Wonka“ kao i Max Original poljski dokumentarni film „Pianoforte“ koji prati eklektičnu skupinu mladih muzičara iz cijelog svijeta. 

AQUAMAN I IZGUBLJENO KRALJEVSTVO (Aquaman and the Lost Kingdom)

Jason Momoa ponovno glumi vodenog superjunaka Arthura Curryja, poznatijeg kao Aquaman, koji je sad kralj Atlantide i otac. Ali kad se njegov stari neprijatelj Black Manta ponovno pojavi moćniji nego ikad, odlučan u tome da osveti svoga oca i uništi sve što je kraljevu srcu drago, Arthur mora zatražiti pomoć od svoga zarobljenog i ogorčenog brata Orma (Patrick Wilson), zaboraviti na njihove nesuglasice i udružiti snage s njim da spasi svoju porodicu, Atlantidu i svijet od uništenja. U ovom nastavku vraćaju se reditelj James Wan i Aquaman glavom i bradom, Jason Momoa, uz Patricka Wilsona, Amber Heard, Yahyu Abdula-Mateena II. i Nicole Kidman.

HBO

REŽIM (The Regime)

Mračno komična serija od šest epizoda priča priču o životu unutar zidova modernog autoritarnog režima koji se počinje rasplitati. Nakon što neko vrijeme nije izlazila iz palate, kancelarka Elena Vernham (Kate Winslet) postala je sve više paranoična i nestabilna kada se okrenula nestabilnom vojniku, Herbertu Zubaku (Matthias Schoenaerts). Kako Zubakov uticaj na kancelarku nastavlja rasti, Elenini pokušaji da proširi svoju moć na kraju rezultiraju raspadom i palate i zemlje oko nje.

HBO MAX PREMIJERA: 4. marta

HBO

DJEVOJKE IZ AUTOBUSA (The Girls on the Bus)

Nadahnuta poglavljem iz „Chasing Hillary“ bivše dopisnice New York Timesa Amy Chozick, „Djevojke iz autobusa“ komična je karakterna drama koja prikazuje četiri novinarke koje prate svaki korak parade manjkavih predsjedničkih kandidata, dok usput pronalaze prijateljstvo, ljubav i skandal. Serija će se fokusirati na živote i odnose ovih novinarki.

HBO MAX PREMIJERA: 14. marta

HBO

PIANOFORTE (Pianoforte)

U preliminarnom krugu ih je 160. Zatim oko osamdeset. Pa četrdeset. Na kraju samo deset sretnika ide u finale. Ovo su takmičari legendarnog Chopinova međunarodnog pijanističkog takmičenja koje se održava svakih pet godina u Varšavi u Poljskoj. „Pianoforte“ prati eklektičnu skupinu mladih muzičara iz cijelog svijeta koji su se od djetinjstva pripremali za ovu priliku koja se pruža jednom u životu. Nudeći rijedak pogled iza kulisa na trijumfalne uspone i porazne padove takmičenja, reditelj Jakub Piatek bilježi intenzivan pritisak s kojim se ti muzičari suočavaju u iskustvu koje kombinuje suze iscrpljenosti i očaja s ekstatičnom radošću sviranja.

HBO PREMIJERA: 1. marta

Pročitaj
dine

HBO

KLJUN (Awake)

Sonja Kljun je mlada, ambiciozna detektivka, koja želi dokazati da je njena istančana intuicija u pravu – navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije mnogo ozbiljnije tajne nego što se na prvi pogled čini. Sonjino preseljenje u Suboticu pokrenuće lavinu događaja koji će otkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost. Istančana intuicija nije svojstvena samo Sonji, već i njenoj desetogodišnjoj kćerki, čiji se neobični snovi vezani za posao njene majke počinju ostvarivati.

HBO MAX PREMIJERA: 28. ožujka

HBO

WONKA (Wonka)

Temeljen na nevjerojatnom liku u središtu “Charlieja i tvornice čokolade”, najpoznatije knjige za djecu Roalda Dahla i jedne od najprodavanijih knjiga za djecu svih vremena, “Wonka” priča čudesnu priču o tome kako je najveći svjetski mađioničar i proizvođač čokolade postao voljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo. Scenarist i redatelj Paul King te producenti David Heyman, Alexandre Derbyshire i Luke Kelly donose opojnu mješavinu magije i muzike, haosa i emocija, ispričanu s fantastičnim srcem i humorom. S Timothéejem Chalametom u glavnoj ulozi, ovaj neodoljivo živopisan i inventivan spektakl na velikom platnu predstaviće publici mladog Willyja Wonku, prepunog ideja i odlučnog da promijeni svijet zalogaj po zalogaj.

wonka
Timothée Chalamet in Wonka (2023). PHOTO: WONKA WARNER BROS. PICTURES/INSTAGRAM

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum