Trenutno čitaš
Obiđi Italiju iz udobnosti svog doma: Donosimo top 5 filmova

Obiđi Italiju iz udobnosti svog doma: Donosimo top 5 filmova

italija

Zamišljaš li sebe kako lutaš slikovitim ulicama Rima, uživaš u spektakularnim obalama Amalfijske obale ili istražuješ skrivene kutke prekrasnih toskanskih sela? Iako putovanje u Italiju može biti san mnogih, ponekad stvarnost nam ne dopušta da krenemo na ovo avanturističko putovanje. No, ne brini! Srećom, filmska umjetnost nudi nam nevjerojatnu alternativu – filmove koji nas mogu odvesti na putovanje kroz Italiju iz udobnosti našeg doma.

Donosimo top 5 filmova koji ćete povesti na nezaboravno filmsko putovanje kroz italijanske krajolike, kulturu i život. Pripremi se da se uroniš u čarobni svijet Italije, sve dok sjediš u najudobnijem kutku svoga doma.

Letters to Juliet (2010)

Nije iznenađujuće da film “Letters to Juliet “ima jednu od boljih ocjena na IMDb listi. Iako nije toliko smislen i dubok kao neki drugi, element italijanskog sela to nadoknađuje, što ga čini jednim od najboljih filmova Amande Seyfried. Film je bezbrižan, kakav romantična komedija i treba da bude, i naglašava svoje romantične aspekte uključivanjem jednog od najromantičnijih gradova u Evropi – Verone, Italija.

Under The Tuscan Sun (2003)

Film prati razvedenu ženu koja odlučuje da iznova osmisli svoj život kupovinom stare kuće u Italiji. Ne samo da prikazuje ljepotu raznih italijanskih mjesta, već uključuje i niz zanimljivih likova. Glumačka postava je sjajna, sa Diane Lane u glavnoj ulozi i Sandrom Oh na samom početku svoje glumačke karijere. To je vrsta filma zbog koje se poželimo preseliti u Italiju i tamo pronaći ljubav i prijateljstvo.

Rimski praznici

Mnogo se može reći o glumačkoj ekipi filma “Roman Holiday”, u kojoj su Audrey Hepburn i Gregory Peck, ali ono što istinski čini ovaj film jedinstvenim i danas je nostalgija za starim Rimom koju mnogi današnji gledaoci nikada nisu ni iskusili. Film prati priču o princezi na tajnom zadatku i novinaru koji joj pomaže da provede dan pun avanture u jednom od najljepših gradova na svijetu. “Roman Holiday” je u potpunosti snimljen na lokaciji i bio je to jedan od prvih američkih filmova koji je snimljen u Italiji. Zanimljiva stvar u vezi s tim je, međutim, to što je namjerno snimljen crno-bijelo, kako lokacija ne bi zasjenila likove, što je rezultiralo da je Rim zauzeo istaknuto mjesto, a da je i dalje ostao u pozadini jedne od najepskijih ljubavnih priča.

La Dolce Vita

U remek-djelu Federica Fellinija, “La Dolce Vita”, Rim postaje pozornica na kojoj se odvija istraživanje dekadencije i hedonizma u poslijeratnom talijanskom društvu. Kroz poglede glavnog junaka, novinara Marcella Rubinija, otkrivamo šaroliku paletu likova koji simbolišu različite aspekte rimske kulture. Scena u fontani Trevi, gdje Anita Ekberg zove Marcella da joj se pridruži u vodi, ostaje duboko urezana u istoriju kinematografije kao jedan od najikončnijih trenutaka. Fellinijev Rim u “La Dolce Vita” očarava svojom nevjerojatnom ljepotom i kontrastima, stvarajući savršenu pozadinu za ovaj filmski remek-djelo.

Pročitaj
građanski rat

The Talented Mr. Ripley

U psihološkom trileru “The Talented Mr. Ripley”, Italija postaje pozornica za priču o identitetu, prevari i zločinu. Tom Ripley (Matt Damon) stiže u Italiju s ciljem da vrati bogatog playboya Dickieja Greenleafa (Jude Law) kući u Ameriku. Film nas vodi kroz slikovite prizore južne Italije, uključujući otoke poput Ischie i Procide te gradove kao što su Napulj i Rim. Minghella majstorski koristi italijanske pejzaže kako bi pojačao osjećaj misterije i intrige, istovremeno prikazujući raskošne vile i predivne obale koje oduzimaju dah.

Naslovna fotografija: italiait

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum