Trenutno čitaš
Obiđi svijet iz udobnosti svog doma: Top 5 filmova o putovanjima

Obiđi svijet iz udobnosti svog doma: Top 5 filmova o putovanjima

putovanja
Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Za sve one koji sanjare o neistraženim mjestima i horizontima filmovi o putovanjima su karta za tu avanturu. Istražili smo pet najlepših filmova o putovanjima koji će nas povesti na uzbudljivo putovanje širom svijeta. Ovi filmovi ne samo da pružaju vizuelni spektakl raznolikih destinacija, već prenose i duboke emotivne priče. Podstiču nas da sanjarimo, planiramo svoje sljedeće putovanje ili obiđemo čitav svijet iz udobnosti svog doma.

Pripremi se da se otisneš na filmsku turneju do najčarobnijih kutaka planete.

Jedi, moli, voli

Nakon bolnog raskida braka, Elizabet Gilbert (Džulija Roberts) odlučuje započeti potpuno novu životnu avanturu i napustiti sve. Kroz jednogodišnje putovanje, ona istražuje dubine italijanske kuhinje (uživa u hrani), pronalazi duhovnost u Indiji (posvećuje se molitvi) i na kraju, doživljava ponovnu ljubav u Indoneziji (otkriva ljubav prema sebi i drugima).

Ljubav u Barseloni 

Najbolje prijateljice, Viki (Rebeka Hol) i Kristina (Skarlet Johanson), odluče napustiti svoju svakodnevicu i otisnuti se u Barselonu, sanjareći o putu ispunjenom morskim talasima, suncem, aromatičnim vinom i bezbrižnom flertu. Uzbudljiva priča dobija svoj obrt kada dožive susret sa harizmatičnim slikarom Huanom Antonijem (Javier Bardem), koji, svakoj od njih, osvaja srce na svoj jedinstven način. Dok Kristina započinje otvorenu romansu s Huanom, koja se zapetljava sa prisustvom njegove bivše supruge Marije Elene (Penelope Cruz) i njihovih nejasno definisanih odnosa, Viki ulazi u tajnu vezu s istim umjetnikom.

Plaža

Ričard (Leonardo Dicaprio), mladi Amerikanac s avanturističkim duhom, luta kroz Tajland u potrazi za uzbuđenjima i nezaboravnim trenucima. Njegova avantura počinje kada se upozna sa Dafijem, ekscentričnim putnikom, u hostelu na Kaosanu, u samom centru Bangkoka. Nažalost, Dafi odlučuje okončati svoj život, ali ostavlja za sobom misterioznu mapu. Ričard, zajedno s francuskim parom iz hostela, koristi ovu mapu kako bi otkrio skriveno blago – rajsku plažu nedaleko od ostrva Ko Samui. Ovo filmsko putovanje dodatno je podstaklo znatiželju putnika da istraže čari Tajlanda.

Sedam godina na Tibetu

Pročitaj

 

Film baziran na memoarima austrijskog planinara Hajnriha Harera, prati njegovo sedmogodišnje putovanje u Lasi, sveti budistički grad. Tokom boravka, Harer razvija blisko prijateljstvo sa mladim Dalaj Lamom i postaje svjedok kineske invazije na Tibet 1950. godine. Iako se radnja dešava u Tibetu, značajan dio filma je snimljen na različitim lokacijama širom svijeta, uključujući Argentinu, Austriju, Nepal i Kanadu.

Dnevnik motorcikliste

Dvadesettrogodišnji Ernesto Gevara, tokom ranih pedesetih, krenuo je na svoj prvi put oko Latinske Amerike na zastarjelom motociklu, u društvu starijeg prijatelja Alberta. Na tom putovanju, suočen s mnogim nepravdama i izazovima, mladi Gevara će iskusiti događaje koji će ostaviti dubok trag u njegovoj svijesti, predstavljajući prapočetak budućeg revolucionara. Dnevnik motocikliste je priča o sazrijevanju koja na divan i iskren način ilustruje moć putovanja da zauvijek promijene i oblikuju našu perspektivu na svijet.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum