Trenutno čitaš
Zašto je srijeda najbolji dan za putovanje avionom?

Zašto je srijeda najbolji dan za putovanje avionom?

putovanje avionom
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Ako pitamo 10 ljudi kada je najbolje vrijeme za putovanje avionom, oni će vjerovatno dati 10 različitih odgovora. Ovi odgovori mogu biti zasnovani na različitim faktorima, uključujući pristupačnost i praktičnost. Ali nedavni izvještaj Expedia definitivno daje odgovor na to pitanje.

U svom izvještaju o putovanju avionom za 2023. godinu, Expedia navodi da bi putnici trebali pokušati putovati srijedom. Njihovo obrazloženje za ovo je monetarno. Prema njihovim riječima, „putnici koji su započeli putovanje u srijedu, u odnosu na vikend uštedjeli su u prosjeku 10% na letovima.

Pinterest

Ako brineš da će tvoj let biti odgođen ili otkazan, Expedia ima nekoliko savjeta koji će ti pomoći da ublažiš te strahove. Predlažu polazak prije 15 sati, jer “letovi koji polaze poslije 15 sati imaju najveće šanse da budu otkazani – 50% veće šanse, u prosjeku, od onih koji polijeću ranije u toku dana.” Oni takođe predlažu izbjegavanje putovanja tokom turističke sezone ili praznika, posebno tokom ljetnih mjeseci.

Ali kada bi uopšte trebalo da rezervišeš svoj let? Expedia takođe ima odgovore. Prema izvještaju, treba rezervisati u nedjelju, najbolji dan za rezervaciju letova u posljednje 4 godine. “Putnici koji rezervišu nedjeljom umjesto petkom obično uštede u prosjeku oko 5% na domaćim letovima i 15% na međunarodnim letovima”, navodi Expedia. Uz to, pokušaj rezervisati najmanje mjesec dana unaprijed za domaće letove i najmanje 6 mjeseci unaprijed za međunarodne letove. Obje ove mjere će uštedjeti oko 10% u prosjeku.

Pročitaj

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum