Trenutno čitaš
Mali vodič koji otkriva na koja mjesta na tijelu je najbolje staviti parfem

Mali vodič koji otkriva na koja mjesta na tijelu je najbolje staviti parfem

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Pitaš se gdje na tijelu prskati parfem? Evo našeg vodiča do najboljih lokacija za najbolje pojačavanje mirisa – neka mjesta na tijelu bi te mogla iznenaditi…

Iako će većina biti upoznata s klasičnim mjestima na tijelu na koja inače stavljamo parfeme, poput prskanja parfema na unutrašnji dio zgloba ruke i vrat, zapravo postoji nekoliko drugih manje poznatih mjesta, na koja možeš prskati svoje omiljene dugotrajne parfeme, kako bi se efikasnije zadržale note parfema…

pexels

Produži miris svog parfema na tijelu

Dakle, kako bismo poboljšali naše igre mirisa, ispitali smo stručnjake gdje bismo trebali primijeniti naše parfeme, kako bismo zaista izvukli maksimum iz njihovih sanjivih aroma i produžili njihovu dugovječnost.

Stavi parfem na tačke pulsa

Postoji nekoliko mjesta na tijelu, koja su savršena za nanošenje omiljenog prepoznatljivog mirisaa to su tačke pulsiranja u tijelu..

Miris reaguje na toplotu, tako da je prskanje mirisa u oblastima koje su prirodno toplije ključno za pomoć parfemu da zrači oko tebe tokom dana. Neke od ovih oblasti takođe imaju jednu veoma važnu zajedničku stvar, kada je u pitanju parfem – to su pulsne tačke.

Tačke pulsa se nalaze:

  • Na vratu
  • Iza ušiju
  • Na zglobovima
  • Na laktovima
  • Iza koljena
pexels

Ne trljaj parfem kada ga staviš na kožu

“Miris reaguje na toplinu i nanošenje na pulsne tačke može pomoći u oslobađanju mirisa tokom dana,” savjetuju stručnjaci. Pokušaj prskati potiljak, iza ušiju, unutrašnjost laktova, unutrašnjeg dijela zgloba ruku i stražnji dio koljena.

Kao što je spomenuto, ručni zglob je jedno od najpoznatijih mjesta za nanošenje mirisa, ali hajde da se malo pomjerimo od tog mjesta i jedno vađžno upozorenje kada naneseš parfem na ručni zglob ne utrljavaj zglobove nipošto!

Pročitaj

“Trljanje ručnih zglobova razlaže hemikalije i uzrokuje bržu razgradnju gornjih nota. Ili poprskaj i ostavi da se upiju u kožu, ili nježno utapkaj na kožu za dodatnu preciznost”, poručuju stručnjaci.

Masna koža je takođe prirodni dar za izvlačenje maksimuma iz parfema, u stvari, ono što mnogi ljubitelji parfema možda ne znaju je da je vrh uha zapravo odlično mjesto za utapkanje parfema – da, zaista!

“Špricanje masnijih dijelova tijela, takođe može pomoći u zadržavanju mirisa. Ali umjesto gornjeg dijela uha, preporučujemo stražnju stranu uha, koje je pulsna tačka”, savjetuju stručnjaci.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum