Trenutno čitaš
Topli sendviči sa šunkom pečeni u rerni

Topli sendviči sa šunkom pečeni u rerni

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ponekad je komplikovano napraviti puno tost sendviča, a da svi ostanu svježi i topli. Ukoliko želiš da pripremiš obrok za više osoba, ovo je idealno rješenje. Šunka i sir su uvijek dobra ideja. Ali, sa ovim umakom, sendviči dobijaju sasvim novu dimenziju ukusa.

Foto: Rachel Schultz

Sastojci za 12 sendviča:

  • 12 manjih zemički
  • 1 crveni luk
  • ¼ kašičice bibera
  • 200 g šunke
  • 4 lista švajcarskog sira
  • ¼ šolje maslaca
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1 kašičica Worcestershire sosa
  • 2 kašičice maka
Foto: Rachel Schultz

Postupak:

Zagrijati rernu na 180 stepeni.

Izdinstati luk u tavi i začiniti biberom. Zemičke presjeći na pola i donji dio posložiti u veći pleh. Odozgo posložiti šunku, sir, izdinstani luk i poklopiti gornjim dijelom zemički.

Foto: Rachel Schultz

Umutiti istopljeni maslac, senf, smeđi šećer, Worcestershire sos i mak. Preliti sendviče i ravnomjerno rasporediti sos kašikom, kako bi svi bili pokriveni.

Prekriti pleh folijom i peći u rerni 15 minuta.

Prijatno!

Pročitaj
pistacija

 

Izvor: rachelschultz.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum