Trenutno čitaš
Šta nam donosi mlad mjesec u Lavu?

Šta nam donosi mlad mjesec u Lavu?

Mlad mjesec u Lavu, 16. avgusta 2023. snažan je astrološki događaj koji nas poziva da se kreativno izrazimo i izgradimo samopouzdanje. Vrijeme je za postavljanje namjera i fokusiranje na područja koja se odnose na energiju Lava, kao što su romansa i kreativnost. Iskorištavanjem energije ovog mladog mjeseca možemo utrti put ličnom rastu i dugoročnom ispunjenju.

Energija Lava povezana je sa kvalitetama kao što su kreativnost, samoizražavanje, samopouzdanje i liderstvo. Tokom mladog mjeseca u Lavu, ovi kvaliteti se pojačavaju, pružajući priliku za lični rast i samootkrivanje. Sa ovom snažnom Lavovom energijom možemo napraviti značajne promjene u našim životima koje će nam koristiti i nakon ovog mjesečevog ciklusa.

Ultra magazin

Autentičnost znači imati hrabrosti voditi iz srca. Vaš entuzijazam je zarazan, a kada je sezona Lava u punoj snazi, nema boljeg vremena za otkrivanje i ponovno povezivanje sa svojim strastima. Ipak, prije nego što razgovaramo o tome kako će mlad mjesec u Lavu uticati na svaki horoskopski znak, važno je zadržati prostor za želje vašeg srca. Šta vam donosi radost? Osjećate li se samopouzdano istražujući svoje prirodne radoznalosti?

Faza mladog mjeseca je nevjerovatno plodno vrijeme. Osim što označava početak lunarnog ciklusa, mlad mjesec se javlja kada se sunce pridruži mjesecu, i to preko potpuno istog stepena horoskopskog znaka. U ovom slučaju, mjesec će se obnoviti u Lavu, pa svakako razmislite o tome šta biste željeli manifestovati u narednih šest mjeseci, posebno kada su u pitanju teme kreativnosti, liderstva, strastvenih projekata i samoizražavanja. Štaviše, važno je uzeti u obzir efekte retrogradne Venere u Lavu, jer će ona putovati samo nekoliko stepeni iza ovog mladog mjeseca. Međutim, s obzirom da planeta odnosa, finansija i sistema vrijednosti ostaje u sjeni, to bi moglo izazvati želju da ostanete anonimni i radite na nečemu iza kulisa.

Retrogradna Venera i mladi mjesec biće u suprotnosti sa Uranom koji stvara promjene, formirajući prilično šokantan i promjenjiv kvadrat, gdje će stvari postati malo čudne. Gledajte na to ovako: Venera je retrogradna od 22. jula, tražeći od nas da ponovo procijenimo sve, od naše finansijske stabilnosti do dinamike naše veze. Ljubav prema sebi je takođe velika za retrogradnu Veneru u Lavu, pa imajte to na umu. U međuvremenu, mlad mjesec nam predstavlja novi početak, gdje možemo izaći na scenu i manifestovati želje našeg srca. Uran, s druge strane, dodaje sloj poremećaja i neočekivanih promjena ovom novom početku, posebno kada je u pitanju naš osjećaj sigurnosti. Međutim, uprkos haosu koji ćemo vjerovatno izdržati pod ovom lunacijom, pobunjenička planeta potresa stvari u našu korist i oslobađa nas u tom procesu.

Ipak, postoji tračak nade, jer će se razorni Uran istovremeno uskladiti s Merkurom i Marsom u Djevici, donoseći prijeko potrebno uzemljenje i podršku. Na primjer, tamo gdje je Uran sklon neočekivanim promjenama, Merkur i Mars nam pružaju mentalni fokus i vještine rješavanja problema potrebne da pojednostavimo stvari koje idu naprijed.

Ultra magazin

Evo šta možete očekivati od mladog mjeseca u Lavu, u skladu za svoj horoskopski znak i/ili podznak:

Ovan

Vaša percepcija sreće će biti u fokusu tokom avgustovskog mladog mjeseca, jer će obasjati vašu petu kuću autentičnosti, slavlja i hobija. Bilo kreativno ili u smislu ljubavi i romantike, ovo je prilika za vas da počnete iznova i ponovo se povežete sa onim što vam istinski donosi radost. Međutim, iako je u suprotnosti s buntovnim Uranom, ovaj novi početak može zahtijevati od vas da izađete iz svoje zone udobnosti. Na sreću, imate pomoć vašeg nebeskog vladara, Marsa, jer on ne samo da tranzitira kroz Djevicu, uz Merkur, već i aktivira vašu šestu kuću svakodnevnih zadataka. To znači da, uprkos haosu i neočekivanim promjenama, imate način razmišljanja i snalažljivost da ostvarite ovaj novi početak.

Bik

Dom svima znači nešto potpuno drugačije, ali sa mjesecom koji se obnavlja preko vaše četvrte kuće porodice, emocionalnih osnova i najdubljih osjećaja, u ovoj oblasti vašeg života vam se predstavlja čist list. Da vam se pruži mogućnost, da li biste promijenili nešto konkretno u svom porodičnom životu? Ovo bi se moglo vrtjeti oko vaše porodične dinamike ili možda želje da nešto promijenite u svom privatnom životu. U svakom slučaju, mladi mjesec će istovremeno kvadrirati buntovni Uran u vašem znaku, gdje biste odjednom mogli osjetiti potrebu da se oslobodite starog načina postojanja. Imajte na umu da je vaš nebeski vladar, Venera, takođe retrogradna u vašoj četvrtoj kući doma, dodajući sloj introspekcije vašem novom početku.

Blizanci

Komunikacija je oduvijek bila vaše područje stručnosti, ali pozvani ste da bolje pogledate svoj pristup i da li se osjećate ugodno u svojoj autentičnosti ili ne. Bilo u društvenom ili u smislu vašeg razmišljanja, ova lunacija vam pruža priliku da se izrazite samouvjereno i bez izvinjenja. Mladi mjesec je idealan za nove početke, tako da ćete htjeti razmisliti o dinamici i stilu vaše komunikacije. Mladi mjesec će se takođe suočiti sa Uranom koji stvara promene – i slučajno luta kroz najtajnovitiji dio vaše karte – izazivajući poremećaj i/ili neočekivanu promjenu planova. Nemojte se ustručavati da se oslonite na svoj najbliži krug za podršku, čak i ako to zahtijeva određenu dozu ranjivosti s vaše strane.

Rak

Budite zahvalni i ne potkopavajte svoje samopoštovanje. Ovo je posebno značajno kada se mjesec obnavlja u Lavu (vaša druga kuća finansija, vrijednosti i stabilnosti). Osim što započnete nešto novo u ovoj oblasti života, pozvani ste da pristupite ovim energijama kao vođa kakav treba da budete. Ako više ne rezonirate s prethodnom investicijom, ovo bi moglo biti zeleno svjetlo koje ste čekali. Isto važi i za one od vas koji razmišljaju o kapitaliziranju svojih talenata i sposobnosti, ali evo gdje postaje zanimljivo. Mladi mjesec će se suočiti s inovativnim Uranom koji bi zauzvrat mogao donijeti neočekivane potrese u vaše grupe prijatelja i društvene mreže. Uloga koju igrate u svojoj zajednici stavlja se u prvi plan.

Ultra magazin

Lav

Nije svaki dan da se sunce i mjesec spoje u vašem znaku. Mjesec se obnavlja na vašoj teritoriji, okružujući vas novom energijom i prilikama koje vam mogu pomoći da postignete balans u vašem privatnom životu. Bilo mentalno, emocionalno ili fizički, vaša promjena počinje sada. Imajte na umu da je Venera još uvijek retrogradna u vašem znaku, pa je najbolje izbjegavati kozmetičke procedure i drastične promjene u rutini ljepote. Mladi mjesec će se suočiti sa Uranom, stvarajući niz neočekivanih potresa i promjena, od kojih se neke vrte oko vašeg osjećaja autoriteta. Nemojte se obeshrabriti ako stvari poprime neočekivani obrt. Imate podršku Marsa i Merkura u Djevici, koji vam donose pomoć u vašem sektoru novca.

Djevica

Vi birate sebe i sklanjate se od svakodnevne gužve. Na kraju krajeva, s mladim mjesecom u Lavu – vašoj 12. kući zatvorenosti, inhibicija, tajni i nesvjesnih obrazaca – potreba za odmorom i punjenjem postaje sve važnija za vas u ovom trenutku. Najbolji dio? I Mars i vaš nebeski vladar, Merkur, prolaze kroz vaš znak, koji je uvijek povoljan za teme zdravlja i pažnje. Jedina kvaka je u tome što će mlad mjesec biti u sukobu sa Uranom, što će pokrenuti neočekivana pitanja oko vašeg sistema vjerovanja. Nemojte prenagliti sa zaključcima i budite sigurni da imate otvoren um.

Pročitaj
retrogradni merkur

Vaga

Kako možete nastaviti da njegujete svoje talente i sposobnosti za opšte dobro? Ovo je posebno važno uzeti u obzir kada se mladi mjesec javlja u Lavu, donoseći nove početke u vašu 11. kuću druženja, prijatelja i individualne slobode. Imajte na umu da je vaš nebeski vladar, Venera, retrogradna u ovoj oblasti vaše karte od jula, dodajući sloj refleksije i ponovne procjene. Jeste li još uvijek na istoj talasnoj dužini sa svojim prijateljima? Osjećate li podršku unutar svoje zajednice? Vaši dugoročni ciljevi i snovi takođe bi mogli biti pod kontrolom, ali kvadrat mladog mjeseca prema Uranu pomaže vam da se oslobodite onoga što vam više ne služi.

Škorpija

Svako zaslužuje priliku da radi ono što voli, a vi niste izuzetak. Mladi mjesec u Lavu, donosi novu energiju i potencijal u vašu 10. kuću karijere, reputacije i slave. Uz to, Venera prolazi kroz ovu oblast vašeg grafikona od jula, tako da su velike šanse da preispitujete i procjenjujete sve, od vaših profesionalnih partnerstava do vaših jedinstvenih sistema vrijednosti. Da li ste zaista ispunjeni u ovoj oblasti svog života? Inače, da li ste koristili svoje talente i sposobnosti i maksimizirali svoj potencijal u očima javnosti? Čeka vas novo poglavlje, ali dok ste u sukobu s Uranom u vašem sektoru veza, neki od vas bi mogli naići na neočekivani haos sa drugom značajnom osobom. Budite sigurni da se oslonite na svoju zajednicu za podršku, jer će Mars i Merkur u Djevici pomoći ukrotiti pobunjenu planetu.

Ultra magazin

Strijelac

Ako postoji neko ko zna da sanja velike snove, to ste vi. Dakle, šta vas sprečava da preuzmete vodstvo? Mlad mjesec u Lavu će dodirnuti vašu ekspanzivnu devetu kuću putovanja, obrazovanja, učenja i samootkrivanja. Ali da li je ovaj san vrijedan rizika? Bilo da se radi o putovanju ili možda preduzetništvu, mogućnosti su beskrajne. Međutim, iako je u suprotnosti s Uranom, ovaj novi početak će vjerovatno donijeti potrese u vašoj svakodnevnoj rutini, ali uz podršku Marsa i Merkura u Djevici – preko vaše 10. kuće ugleda i autoriteta – imaćete mentalnu izdržljivost i fokus da se posao obavi.

Jarac

Radije preuzimate vodstvo sa svojim ulaganjima, a to je zapravo jedan od vaših najvrijednijih kvaliteta. Bilo lično ili poslovno, ovaj mladi mjesec u Lavu će donijeti novu energiju i potencijale u vašu osmu kuću intimnosti, spajanja, zajedničkih ulaganja i resursa. S obzirom na to da je Venera retrogradna u ovoj oblasti vaše karte već skoro mjesec dana, nisu vam nepoznate teme o finansijama i/ili vezama na koje vam se u ovom trenutku skreće pažnja. Obavezati se ili ne obavezati se, to je pitanje. U međuvremenu, mjesec će se suočiti sa Uranom koji stvara promjene, što će izazvati šokantnu i neočekivanu promjenu u ljubavi, pa pokušajte lagano koračati prije nego što se potpuno prepustite.

Vodolija

Vaša partnerstva su u fokusu tokom ovog mladog mjeseca u Lavu… ali s retrogradnom Venerom, velike su šanse da ovo nije prvi put. Mladi mjesec u Lavu donosi nove početke i potencijale u vašu sedmu kuću kompromisa, dogovora i značajnih partnerstava, željnu harmonije. Šta ste otkrili o dinamici vaše veze od jula? Lično ili profesionalno, imate potpuno novi početak i novu stranicu u ovoj oblasti života. Međutim, mlad mjesec će se suočiti s vašim modernim vladarom, Uranom. Ovo je mjesto gdje neočekivani potrese u vašem privatnom životu mogu nekako uticati na vaš proces donošenja odluka. Srećom, dok ste u harmoniji sa Marsom i Merkurom u Djevici, imate detalje i činjenice potrebne da stvari pojednostavite.

Ribe

Bilo da se radi o zdravlju i/ili vašem profesionalnom zanimanju, mlad mjesec u Lavu donosi vam prijeko potrebno sunce u vaš svakodnevni život. Bilo da se radi o kreativnom poduhvatu na radnom mjestu ili novoj navici, plodnost i vitalnost okružuju vaše svakodnevne poslove u ovom trenutku. Venera je retrogradna u ovoj oblasti vaše karte od sredine jula, tako da ste možda već počeli da preispitujete stvari, posebno kada su u pitanju vaše vrijednosti, odnosi i finansije. Ako još uvijek niste sigurni oko sljedećih koraka, ova lunacija će vam više nego vjerovatno skrenuti pažnju na to, jer će kvadratirati Uran u vašoj trećoj kući komunikacije i mentalnih procesa. Trenutak eureke ili bljesak uvida drži ključ blaženog života za kojim žudite. Hoćete li izabrati slobodu?

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum