Trenutno čitaš
Savršene dječije sobe? Mi smo ih pronašli…

Savršene dječije sobe? Mi smo ih pronašli…

Tražiš inspiraciju za dekoraciju dječije sobe? Bez obzira da li u trudnoći uređuješ sobu za dolazak bebe, ili ti je nestalo ideja za preuređenje sobe djece ili tinejdžera, donosimo ti fantastične i jedinstvene fotografije ideja za uređenje dječijih soba. 

Foto: Thomas Kuoh

Božanstvena soba neutralnih tonova – kombinacija bež i bijele boje, sa drvenim podom, savršen je izbor za djecu. Uz malo detalja – poput taburea u rozoj ili kajsija boji i neobičnih tapeta, soba će postati unikatna, a zadržati svoju čistoću i prostranost.

Drugi prijedlog je bajkovita soba za novorođenče. Uz cvjetni zid, čitava soba izgleda kao prekrasno dvorište prepuno cvijeća. Stavljanjem akcenta na zidove, dobijamo dovoljno prostora da sav potreban namještaj rasporedimo po cijeloj sobi.

Za one koji se ne boje eksperimentisati sa bojama, izdvojili smo šarenu i veselu kombinaciju pastelnih tonova. Djeca vole šarenilo, zašto onda ne napraviti od njihove sobe čaroliju uz pomoć boja?

Plava boja je uvijek provjeren izbor, ali kako soba ne bi ostala “dosadna”, predlažemo da ideš na kombinaciju još jedne dominantne boje, kod biranja namještaja i detalja za sobu. Upravo to je slučaj u tinejdžerskoj sobi za na sljedećim fotografijama.

Mješavina modernog namještaja sa starinskim i vintage komadima namještaja, može izgledati fascintatno i u sobi za bebu. Suptilne boje i dezeni pomiješani sa smaragdnim ukrasima i starinskim tepihom, daju čitavoj prostoriji toplinu.

Pročitaj
dekoracija

50 nijansi roze boje za dječiju sobu učiniće od prostorije malu oazu u kojoj će se djeca osjećati kao u najljepšem dvorcu. Kombinacija bebi roze, lila, ljubičaste u kontrastu sa najmještajem u plavo-bijelim tonovima djeluje bajkovito, zar ne?

Nadamo se da smo ti razbudili maštu i pomogli da doneseš odluku u kojem pravcu ćeš ići sa sređivanjem sobe svog mališana. Ipak, ne zaboravi i njih pitati kako zamišljaju svoju sobu iz snova.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum