Trenutno čitaš
5 trikova za kreiranje dječijeg kutka za igru

5 trikova za kreiranje dječijeg kutka za igru

Young Lions
Young Lions

Za djecu je veoma bitno da imaju svoj prostor za igru i učenje. Njihov prostor, svakako treba da bude maksimalno prilagođen njima i njihovim potrebama. Kutak za igru i učenje ne mora biti otmjen, komplikovan ili pun skupih igračaka, da bi bio odličan prostor.

Ono što je ipak potrebno je plan i razne stvari za stimulaciju djeteta, na osnovu njegovog uzrasta i razvojne faze. Pravilnim postavljanjem igraonice, veća je vjerovatnoća da ćeš svoje dijete zaokupiti i zabaviti, tako da će se igrati samostalno satima (mama možeš li da zamisliš?) Evo na šta je potrebno obratiti pažnju.

Foto: Amanda Shapin Michelson
Igračke za razvoj prilagođene uzrastu

Daj djetetu igračku za određenu namjenu i vjerovatno će se brzo umoriti od nje. Umjesto toga, razmisli o igračkama i predmetima, koji se mogu koristiti na razne kreativne načine. Ovo će podstaknuti tvoje dijete da bude inventivno u svojoj igraonici uz maštovitu igru.

Dok bi određena igračka kupljena za dvogodišnjaka, mogla biti uzbudljiva samo nekoliko mjeseci, igračka s višestrukom upotrebom vjerovatno će biti zanimljiva ​​na različite načine tokom godina. Postoji mnogo vrsta ovakvih igračaka, potrebno je samo malo istražiti tržište.

kutak za igru
Foto: Amanda Shapin Michelson
Sistem za skladištenje igračaka i knjiga

Kutak za igru će postati neuredan i to je nešto što se mora prihvatiti. Ne opterećuj se oko toga da sve ostane super organizovano, ali može biti od pomoći kupiti nekoliko polica i korpi, kako bi se sklonile stvari koje nisu trenutno u upotrebi.

Zabavna zidna umjetnost

Zidovi dječije sobe su savršeno mjesto za dodavanje pozitivnih poruka, kao i prostor za učenje. Razmotri abecedu, dizajn imena ili bilo šta šareno i zabavno što oživljava prostor. Iako u ranim godinama tvoji mališani možda neće moći čitati ono što je na zidu, ali kasnije sigurno hoće.

Ne moraš mnogo trošiti na zidnu umjetnost, pristupačni komadi, kao što su tapete i naljepnice, mogu se lako zamijeniti s vremenom ako želiš promijeniti temu sobe ili je unaprijediti, tako da odgovara uzrastu i interesima tvog djeteta.

Pročitaj
ChiaCups

kutak za igru
Foto: Amanda Shapin Michelson
Mjesto za crtanje i rukotvorine

Stolić za djecu je obavezan i s vremenom će se mnogo koristiti. Od trenutka kada tvoje dijete prvi put nauči sjediti u stolici, pa sve do doba kada bude radilo umjetničke projekte (a možda čak i jednog dana domaći zadatak), sto za igru ​​je sjajna centralna stavka svake sobe.

Veliki artikli za dodatno uzbuđenje

Da bi se završila igraonica, možda će biti potreban samo jedan veliki predmet da joj zaista da wow faktor. Ne moraš imati gomilu skupih stvari, ali razmisli o jednoj (možda kao rođendanski poklon) za koju će tvoje dijete osjetiti da prostor čini posebnim. I zapamti, samo zato što su ovi predmeti veliki ne znači da moraju biti skupi. Dosta šatora i kuhinja za igru, ​​može se kupiti po pristupačnim cijenama.

Izvor: theeverymom.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum