Trenutno čitaš
Čokoladni kolačići, idealni uz mlijeko ili topli čaj!

Čokoladni kolačići, idealni uz mlijeko ili topli čaj!

Indomie
Indomie

Ovaj ukusni keks je jednostavan za pripremu, a idealan je kada se upotpuni uz čašu mlijeka, šolju toplog čaja ili praznični film dok smo ušuškani u toplu deku! Podjednako ćeš u njima uživati i dok su topli, ali i kada se ohlade. 

Foto: Lazy Kat Kitchen 4

Od sastojaka za pripremu ti je potrebno:

  • 3 jajeta
  • 226 g margarina za kolače
  • 300 g šećera
  • 1 kašičica meda
  • 1 vanilin šećer
  • 420 g mekog brašna
  • 1 kašika sode bikarbone
  • ¼ kašičice soli
  • 270 g sitno nasjeckane čokolade
  • ¼ kašičice krupne morske soli

Priprema je brza i jednostavna:

Pjenasto izmiksaj omekšani margarin, dodaj šećer, vanilin šećer i med, jedno po jedno jaje. U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, so i sodu bikarbonu te dodaj prvoj smjesi. Ubaci komadiće čokolade i još neko vrijeme lagano miješaj. Preko tepsije stavi papir za pečenje i sa dvije kašičice stavljaj smjesu u malim hrpicama. U kolačiće dodaj i krupnije komadiće čokolade. Kolačiće peci 10 do 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni Celzijusa. Preporuka je da koristiš slađu čokoladu, umjesto standardne crne čokolade. Kolačiće pospi i sa krupnom morskom solju, koja će poboljšati ukus čokolade.

Pročitaj

Neka uživanje u kolačićima učini još ljepšim šoljica mlijeka ili toplog čaja!

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum