Fantastičan brzi obrok, kako ujutro za doručak, tako i za bilo koji dio dana. Zelena boja dolazi od pesto sosa, čiji okus obogaćuje ovo naizgled obično jelo. Vjerujemo da i ti obožavaš palačinke na sve moguće načine, mi smo probali ove zelene i oduševili se. Probaj ih i ti, i oduševi svoje ukućane ovim odličnim receptom!
Sastojci:
- 75 g pesto sosa
- 1 veće jaje
- 75 g brašna
- 150 ml mlijeka
- ulje
- 5 velikih listova šunke
Postupak:
Umutiti pesto, jaje, brašno i mlijeko. Tavu za palačinke podmazati uljem, te zagrijati na srednjoj temperaturi. Uliti oko ½ šolje smjese i razliti palačinku u tavi.
Kada se gornja strana osuši, okrenuti drugu stranu da se zapeče, oko 30 sekundi. Ponoviti postupak sa preostalom smjesom. Na svaku palačinku staviti list kuhinjskog ubrusa, kako bi se upio višak masnoće. Slagati jednu na drugu. Kada je postupak završen, na svaku palačinku posložiti po list šunke i po želji urolati, ili smotati u trokut. Po želji posuti naribanim sirom, komadićima povrća i začinima.
Prijatno!
Izvor: nigella.com