Trenutno čitaš
Pravo je vrijeme da prigrliš 5 skandinavskih trendova za lijep, organizovan i miran dom

Pravo je vrijeme da prigrliš 5 skandinavskih trendova za lijep, organizovan i miran dom

Young Lions
Young Lions

Predstavljamo ti 5 trendova za ljepši, super organizovan, cozy i miran dom. Početak godine je pravo vrijeme da prigrliš ove super trendove za uređenje svog doma…

Skandinavske zemlje odavno su poznate po svojim elegantnim, cozy, lijepim minimalističkim i neopterećenim prostorima za život. Njihov poseban pristup dizajnu, obilježen jednostavnošću, praktičnošću i funkcionalnošću, pruža neprocjenjive benefite za one koji žele transformisati svoje domove u oaze reda, uživanja, opuštanja i mira. Dok počinjemo novu godinu, istražili smo za tebe 5 ključnih skandinavskih principa i trendova, koji obećavaju revoluciju pozitivnih promjena za tvoj životni prostor i usvajanje trajnih navika.

Pinterest

Uključi ovih 5 skandinavskih načela u svoj dom i kreni na transformacijsko putovanje prema mirnijem, opuštenijem, organizovanom i ljepšem življenju. Prihvati skandi stil i svjedoči dubokom uticaju ovakvog uređenja doma, za još ljepše iskustvo življenja.

Prihvati suštinu “Manje je više”

U skandinavskom dizajnu, manje zaista znači više. Usvajanje minimalističke estetike, obilježene čistim linijama, redom, rasterećenošću i neutralnim bojama, omogućava ti da istinski uživaš u svakom predmetu, koji posjeduješ. Niki Brantmark, vizionarka koja stoji iza “My Scandinavian Home”, ovu ideju opisuje kao održivi životni stil, naglašavajući da je skandinavski pristup više od povremenog raščišćavanja – to je trajna životna odluka za ljepši, ugodniji i udobniji život.

Usvoji švedsku praksu “čišćenje smrti”

Iako koncept “čišćenja smrti” može zvučati ozbiljno i zastrašujuće, njegova suština leži u praktičnosti i predviđanju. Sistematskim razvrstavanjem svojih stvari i organizacijom bitnih dokumenata, stvari i predmeta u kući olakšavaš potencijalne terete za svoje voljene osobe i stvaraš prostor koji odražava namjernost i svrhu življenja. Počni ovaj proces danas i uživaj u prednostima raščišćenog i organizovanog doma.

Pinterest

Prihvati “Lagom”: Balansiran pristup potrošnji

Ovaj termin dolazi iz švedske filozofije, “Lagom” podstiče uravnoteženi, umjereni stil života, zagovarajući ni prekomjernost ni uskraćivanje. Primijeni ovaj princip u svom domu kroz odabir značajnih predmeta koji izazivaju radost, lijepe uspomene i nostalgiju. Umjesto kratkotrajnih trendova, investiraj u vječne komade namještaja i predmete, koji odražavaju tvoju ličnost i stil i duže traju.

Pročitaj

Harmonizuj formu i funkcionalnost

Skandinavski dizajn harmonično spaja formu i funkcionalnost, slaveći predmete i namještaj koji imaju dvostruku svrhu. Pri odabiru namještaja i dekora, prioritet daj komadima koji kombinuju estetsku privlačnost s praktičnom korisnošću. Ovim promišljenim odabirom optimizuj prostor i poboljšavaj svakodnevno iskustvo.

Pinterest

Uvedi “Hygge” u prostor

Prihvati danski koncept “Hygge”, koji obuhvata udobnost, toplinu i opuštanje. Stvori oazu unutar svog doma uključivanjem mekih deka, ambientne rasvjete, svijeća, lijepih polica sa knjigama, sobnih biljaka i pozivajućih dekorativnih elemenata koji stvaraju ljepši cozy ambijent u prosotoru. Prioritetom udobnosti i miru, stvaraš okruženje pogodno za relaksaciju i stvaranje dragocjenih trenutaka uz brigu o sebi ili provođenje vremena sa voljenima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum