Trenutno čitaš
Ljetni ručak koji se sprema za 15 minuta? Da, imamo recept!

Ljetni ručak koji se sprema za 15 minuta? Da, imamo recept!

ručak

Kad ljeto diktira tempo – lagano, brzo i s okusima koji osvježavaju – tražimo recepte koji su jednostavni, ali efektni. Tjestenina s pestom od rukole i limuna upravo je to: jelo koje spaja zelenilo, citrusne note i kremastu teksturu u tanjiru koji izgleda kao da je stigao direktno s Pinterest tabli „Summer lunch vibes“.

Sastojci za 2 osobe:

  • 200 g tjestenine (biraj po raspoloženju)
  • 2 šake svježe rukole
  • 1 češanj bijelog luka
  • 30 g preprženih pinjola ili badema
  • 30 g naribanog parmezana
  • Naribana korica 1 limuna
  • Sok od pola limuna
  • 60 ml maslinovog ulja (po potrebi i više)
  • So i svježe mljeveni biber
  • Svježi sir ili burrata za serviranje (opcionalno, ali jako preporučeno)
@cucinamammaela

Solo 3 ingredienti e tutto a crudo con questo condimento potete preparare una pasta dal sapore delicato e gustoso 🤩 Provate questa ricetta e fidatevi che piacerà anche ai più piccoli 👶🏻 vi assicuro che il sapore conviverà anche chi non tanto ama la rucola 🍀 INGREDIENTI •100 gr di rucola •60 gr di noci o mandorle •60 gr di parmigiano o grana grattugiato •olio extravergine di oliva •300/350 gr di pasta PROCEDIMENTO •in un mixer mettete la rucola già pulita, aggiungete le noci, il formaggio grattugiato, l’olio e frullate bene •dovete ottenere una crema, se necessario frullate ancora un po’ aggiungendo ancora olio •una volta cotta la pasta, condite con la crema di rucola e aggiungete dell’acqua di cottura per amalgamare bene il tutto •servite con un filo di olio e buon appetito 😋 🍀FATEMI SAPERE SE PROVERETE QUESTO CONDIMENTO 👇🏻 #pestodirucola #rucola #pasta

♬ Make It Better (Instrumental) – Anderson .Paak

Priprema:

Skuhaj tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputstvima. Sačuvaj pola šoljice vode od kuhanja.

Napravi pesto: U blender ubaci rukolu, prepržene pinjole ili bademe, naribani parmezan, sitno sjeckani bijeli luk, limunovu koricu i sok, pa prelij maslinovim uljem. Miksaj dok ne dobiješ glatku, svijetlozelenu pastu. Ako ti se čini pregusto, dodaj još ulja ili malo vode od tjestenine.

Začini po svom: Probaj pesto i po potrebi dodaj još limuna, soli ili papra – ovaj recept voli da ga prilagodiš sebi.

Spoji okuse: Ocijeđenu tjesteninu pomiješaj s pestom dok je još topla. Dodaj žlicu-dvije vode od kuhanja ako želiš baršunastu, kremastu teksturu.

Serviraj s kuglicom burrate, kašikom svježeg sira ili dodatkom parmezana. Listići svježe rukole i par kapi limunovog soka za kraj – i imaš ručak koji miriše na Mediteran.

Pročitaj
rolat zeleni

@our_cookingjourney

Have you ever try Pesto di Rucola? It’s one of my absolute favourite types of pesto! 🌿 This rocket pesto is packed with the fresh, natural peppery taste of the rocket and a touch of citrus from the lemon. The cheese and pine nuts mellow out the flavours and the roasted tomatoes give a burst of sweetness for a truly delicious pasta dish! I recently tried @northernpastaco and love what they’re doing with sustainably sourced British spelt so I’ve paired my pesto with their Gigli pasta shape. I’ve added ice cold water during the blitzing which will help you to use less olive oil and prevent your pesto from getting bitter when blending. You can also substitute the pine nuts for walnuts or almonds if you prefer. And remember – never, never cook your pesto! Here are the ingredients 👇 Or you can find the fully written recipe on my website (link in bio) Serves 2 200g cherry tomatoes 200g gigli pasta or any of your favourite 20g toasted pine nuts 1 garlic clove (cut in half) 10g basil 70g Grana Padano cheese 40g rocket  50ml extra virgin olive oil Juice of one lemon Fine sea salt (for seasoning) #pesto #pestopasta #cheese #rocket #pastarecipe #recipeshare #vegetarian #italiancuisine

♬ original sound – Francesco Mattana

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum