Trenutno čitaš
Lagana salata sa piletinom

Lagana salata sa piletinom

Evo super brzog, bogatog proteinima, recepta za salatu koji je idealan kako bi se upotrijebila preostala pečena piletina (ili ćuretina). Preliv je lagan i kremast, tako da savršeno objedinjuje jednostavne sastojke.

Foto: Instagram/howtofoodprep

Krckanje celera u ovakvoj vrsti salata je ono što im daje dodatnu magiju. Najbolje je pojesti salatu u roku od 24 sata, pa ako je ne jedeš odmah, ostavi je u frižider i imaš spreman odličan obrok za kasnije.

Foto: Instagram/howtofoodprep

Sastojci (za 6 osoba):

  • 650 grama kuhanih pilećih prsa
  • 6 tvrdo kuhanih jaja
  • ½ šoljice fino isjeckanog celera
  • ¼ glavice crvenog luka
  • 2 manja avokada
  • 1 čaša grčkog jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • Morska so i svježe mljeveni crni biber

Postupak:

U maloj posudi umutiti jogurt sa uljem, senfom, sirćetom, morskom soli i biberom po ukusu.

U veliku posudu dodati piletinu isjeckanu na kockice, isjeckan avokado, celer, luk i jaja. Preliti prelivom i lagano promiješati.

Foto: Instagram/howtofoodprep

Začiniti morskom solju i svježe mljevenim crnim biberom po ukusu.

Uživaj u ovoj laganoj salati, prijatno!

Pročitaj

 

Izvor: Instagram/howtofoodprep

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum