Ako postoji desert koji u posljednje okupira društvene mreže, to su svakako “krofne” od jabuka, poslastica koja savršeno spaja jednostavnost, toplinu domaćih kolača i malo kulinarske mašte. Iako tehnički nisu klasične krafne, ovaj recept oduševio je internet: tanke ploške jabuka pažljivo su umotane u lisnato tijesto i pretvorene u malene, rustikalne krugove.
Priprema traje tek nekoliko minuta, a rezultat je desert koji izgleda impresivno, miriše na cimet i topli šećer, te hrskavo puca pod vilicom otkrivajući sočnu, aromatičnu jabuku u sredini. Idealan je za sve one trenutke kada želiš nešto domaće, slatko i posebno, a nemaš vremena za dugotrajnu pripremu.
Sastojci:
- 2 jabuke
 - 1 pravougaono lisnato tijesto
 - 50 g smeđeg šećera
 - 1–2 kašičice cimeta
 - pola kašićice soli
 - malo mlijeka
 
Priprema:
Oguli jabuke, izreži ih na tanke kolutove i odstrani košpice. Lisnato tijesto razvaljaj i nareži na trakice širine 2–3 cm, pa svaku krišku jabuke nježno obmotaj jednom trakicom tijesta.
Premaži mlijekom, a zatim izdašno uvaljaj u mješavinu smeđeg šećera, cimeta i malo soli. Složi ih na lim obložen papirom za pečenje i peci u zagrijanoj rerni na 180 °C oko 20–25 minuta, dok ne porumene.
Posluži ih još tople. Uživaj!
		
		
			





