Trenutno čitaš
Doživi svoju „Eat, pray, love“ avanturu: Proljetna putovanja za dobrobit i radost

Doživi svoju „Eat, pray, love“ avanturu: Proljetna putovanja za dobrobit i radost

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Spremni smo da se riješimo zimskog bluza i zaronimo u živahni svijet proljetnih putovanja. To je kao da zamisliš Juliu Roberts i uđeš u svoju vlastitu “Eat Pray Love” avanturu.

Putovanja su dugo cijenjena kao transformativno iskustvo, sposobno da nam podiže duh, hrani naše duše i podmlađuje naše umove. Kao što Blair Waldorf kaže u popularnoj seriji Gossip Girl: „Ako ćeš biti tužna, budi tužna u Parizu“.

Dok proljeće cvjeta, savršeno je vreme da kreneš na putovanje samootkrivanja, istraživanja i radosti.  Od uživanja u egzotičnim delicijama do gubljenja u očaravajućim pejzažima, svako putovanje obećava smijeh, otkriće, a možda čak i mrvicu nestašluka.

Jednostavan čin istraživanja novog okruženja može usaditi osjećaj avanture i spontanosti. Štaviše, studije su pokazale da putovanja mogu smanjiti nivoe stresa, anksioznosti i depresije, promovišući cjelokupno mentalno i emocionalno blagostanje.

Kjoto, Japan

Poznat po svojoj mirnoj sezoni cvjetanja trešanja, Kjoto nudi miran bijeg usred živopisnih vrtova, drevnih hramova i tradicionalnih čajdžinica. Svjedočenje eterične ljepote trešnjinih cvjetova u punom cvatu može izazvati osjećaj strahopoštovanja i uvažavanja prolaznih, ali izuzetnih trenutaka u životu. Kjoto se tokom proljeća pretvara u pastelni raj, a cvjetovi trešnje oslikavaju grad u nijansama ružičastog savršenstva.

Obala Amalfija, Italija

Pripremi se da te ponese šarm obale Amalfija! Sa svojim selima na liticama, tirkiznom vodom i povjetarcem s mirisom limuna, ovaj komadić italijanskog raja pravi je praznik za čula. Prepusti se ukusnoj tjestenini, pijuckaj limoncello uz more i upijaj dolce vita vibracije dok istražuješ skrivene uvale i šarmantne pjace.

Santorini, Grčka

Sa svojim zadivljujućim zalascima sunca, bijelim selima i kristalnim vodama, Santorini odiše aurom romantike i podmlađivanja. Istraži krivudave kaldrmisane ulice, uživaj u autentičnoj grčkoj kuhinji i uroni u toplinu mediteranskog gostoprimstva. Nazdravi dobrom životu uz uzo i dopustite da te grčki bogovi vode u sljedeću avanturu.

Provansa, Francuska

Poznata po svojim živim poljima lavande i šarmantnim selima na vrhu brda, Provansa mami putnike svojom rustičnom ljepotom i bezvremenskom privlačnošću. Prepusti se laganim šetnjama kroz mirisne bašte, kušaj regionalna vina i sireve i uživaj u umjetnosti “joie de vivre” usred sunčanih pejzaža.

Pročitaj

Bali, Indonezija

Prigrli duh wellnessa i obnove na Baliju, gdje se zelene pirinčane terase, kaskadni vodopadi i drevni hramovi spajaju kako bi stvorili tapiseriju mira. Uključi se u radionice joge i meditacije, učestvuj u holističkim spa tretmanima i poveži se s bogatom kulturnom baštinom ostrva.

Spakuj kofere i spremi se da se upustiš u avanturu života, jer kada je u pitanju putovanje, jedino ograničenje je tvoja mašta!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum