Trenutno čitaš
5 idealnih evropskih destinacija za ovo proljeće!

5 idealnih evropskih destinacija za ovo proljeće!

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Zima se konačno završila, a lijepi i sunčani dani su pred nama. Ovo je idealno vrijeme da „pobjegnemo“ negdje, vidimo nešto novo i napunimo baterije. Vrijeme kada je sve procvjetalo, kada je prijatno i toplo, ali opet nije pretoplo za duge šetnje i obilaske novih ulica i mjesta.

Ako se pitaš gdje putovati ovog proljeća, nastavi čitati. Donosimo ti 5 najljepših evropskih destinacija.

Amsterdam, Holandija

Amsterdam je idealan za duge šetnje gradom ili vožnju biciklom. Kada sve cvjeta, vidjećeš mnogo tulipana svuda, posebno u aprilu kada je vrhunac sezone. Posjeti Keukenhof – vrt tulipana i vidjećeš tulipane u svim bojama. Takođe, neki festivali se održavaju u aprilu, kao što je King’s Day – glavna žurka na ulicama Amsterdama.

idealne destinacije za proljeće
Foto: iamexpat.nl
Ljubljana, Slovenija

Ljubljana je zelena prestonica Evrope i možeš zamisliti kako tek izgleda u proljeće! Nevjerovatna priroda, odlična tradicionalna kuhinja, kamene ulice i brojni mostovi, samo su neki od razloga zašto Ljubljana treba da bude na tvojoj listi gradova za posjetiti.

idealne destinacije za proljeće
Foto: businesstraveller.com
Lisabon, Portugal

Proljeće je idealno doba godine da posjetiš glavni grad Portugala. Dođi i istraži područje Belema – najšarmantniji dio grada. Provjeri njegovu slavnu kulu i prođi pokraj rijeke Tagus. Možeš posjetiti brojne botaničke vrtove i vidjeti mnogo egzotičnih biljaka. Uživaj u kvalitetnoj jazz muzici, boci vina i uživaj u gradskom parku sa brojnim turistima i izvođačima jazz-a iz cijelog Portugala.

idealne destinacije za proljeće
Foto: workwide.se
Valensija, Španija

Ako želiš proslaviti dolazak proljeća, nema boljeg mjesta za to od Valensije. Valensija je prekrasan grad, sa arhitekturom koja je mješavina starog i novog, sa srednjovjekovnim dvorcima, kulama i modernim zgradama. Takođe, ima katedralu u kojoj se čuva Sveti gral, što je nezaobilazno mjesto u Valensiji. Pored znamenitosti širom grada, Valensija ima savršene pješčane plaže, na kojima možeš uživati ​​u suncu i prekrasnom moru.

Pročitaj
filmovi

Foto: homeaway.com
Amalfijska obala, Italija

Ako voliš Italiju i more, obala Amalfija je savršeno mjesto za posjetu. Proljeće je zlatna sezona na ovom dijelu italijanske obale. Obala Amalfi je veoma interesantna i dobro ćeš se provesti, bez obzira gdje boraviš. Ipak, preporučujemo Positano sa svojim živopisnim kućama postavljenim na kaskadnim liticama i krivudavim putevima između njih. Vrlo je slikovito i moraš to vidjeti sa broda.

idealne destinacije za proljeće
Foto: onefootabroad.com

Izvor: culturalplaces.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum