Trenutno čitaš
“La Dolce Vita”: Zavirimo u najromantičnije i najljepše hotele Amalfi obale

“La Dolce Vita”: Zavirimo u najromantičnije i najljepše hotele Amalfi obale

Young Lions
Young Lions

Zavirimo u najstilizovanije i najromantičnije hotele Italije za 2024. godinu, uživajući u La Dolce Vita konceptu življenja…

Vrhunac stila čeka te na očaravajućoj obali Italije – Amalfi obala je mjesto gdje se uživanje u životu osjeća u citrusnim plodovima i ležernim elegantnim boravcima. Ovo je romantični južni dragulj Italije. U našem pažljivo odabranom vodiču istražujemo vrhunske hotele na Amalfi obali, koji obuhvataju čaroliju regije.

Capri Tiberio Palace

Amalfi obala sa svojim zadivljujućim pogledima i luksuznim odmorima, obećava putovanje ispunjeno romansom, stilom i elegancijom. Bilo da istražuješ slikovita mjesta ili uživaš u luksuznom i stilizovanom smještaju, Amalfi obala je destinacija koja osvaja dušu i obećava uspomene koje traju cijeli život…

Putovanje duž Amalfi obale: Raj za svjetske zvijezde

Amalfi obala nije samo utočište za holivudske elite ili scenična ljepota – to je svjedočanstvo o ljepoti, priznato od UNESCO-a kao svjetska baština od 1997. godine. Putovanjem njenim putevima otkrićeš slikovita mjesta poput Ravela, s terasastim vrtovima, mirnim šarmom Praiana i ikoničnim Positanom, gdje živopisne zgrade padaju prema azurnim vodama.

Getty images

Dublje zaroni u bogatu pomorsku prošlost Amalfija, istraži staru katedralu i napravi kratki predah u Sorrentu, zemlji limončela. Ako započinješ svoje putovanje Amalfijem iz Napulja, ne zaboravi uživati u rodnom mjestu najdraže pizze na svijetu i istražiti drevne ruševine Pompejea i Herculaneuma.

Vrhunac gostoprimstva Amalfija: Pogled u stilizovane odmore

Le Sirenuse, Positano: Često posjećen od strane velikih imena poput Johna Steinbecka, Le Sirenuse nije samo hotel; to je ostvarenje snova. Smješten na liticama Positana, njegove šarene građevine nude neuporedive poglede i pejzaže, čineći ga tačkom za romantične avanture i nezaboravne trenutke.

LE SIRENUSE

Hotel Santa Caterina, Amalfi: Klasična vila iz 19. vijeka ukrašena u stilu Liberté, Hotel Santa Caterina predstavlja eleganciju. Od njegovih Michelinovih restorana do idilične okoline okružene bugenvilijama i voćnjacima, to je odmaralište bogato istorijom i luksuzom.

HOTEL SANTA CATERINA

Monastero Santa Rosa, Conca dei Marini: Otkrij mir u ovom bivšem samostanu iz 17. vijeka, sada oazi blagostanja. Njegovi terasasti vrtovi i luksuzne sobe ispunjene antikvitetima i umjetničkim djelima nude neuporedivo iskustvo, dok spa odvodi goste u svijet opuštanja.

BOOKING.COM

Villa Cimbrone, Ravello: Ukraštena u aristokratsku baštinu, Villa Cimbrone je dokaz vremenske elegancije. Od njenih veličanstvenih vrtova dizajniranih od strane Vite Sackville-West do Michelinove kuhinje, to je komadić raja gdje se istorija susreće s modernim luksuzom.

BOOKING.COM

Caruso, A Belmond Hotel, Ravello: Sjedinjujući drevni šarm i modernu sofisticiranost, Caruso osvaja svojim ikoničnim beskrajnim bazenom i renesansnom raskoši. Uživaj u gurmanskim delicijama i u zadivljujućim zalascima sunca nad Amalfi obalom.

Pročitaj

BOOKING.COM

Palazzo Avino, Ravello: Smješten na liticama, Palazzo Avino nudi luksuzni bijeg s Michelinovom kuhinjom i panoramskim terasama. Od njegovog bara za jastoge i martinije do mirnog plažnog kluba, to je raj luksuza.

BOOKING.COM

Casa Angelina, Praiano: Doživi ekskluzivnost u Casa Angelini. S minimalističkim dizajnom, Murano staklenim skulpturama i osvježavajućim mirisima, to je odmaralište koje obećava intimnost i luksuz.

BOOKING.COM

Punta Tragara, Capri: Remek-djelo art deco sofisticiranosti, Punta Tragara nudi poglede vrijedne nepreglednog bogatstva i neusporedive elegancije. S njegovom jedinstvenom arhitekturom i luksuznim sadržajima, to je odmaralište koje ponovno definiše luksuz.

GUIDO FUA’

Il San Pietro di Positano, Positano: U srcu Positana, ovaj ikonični hotel nudi direktan pristup privatnoj uvali i neusporedivom luksuzu. Od njegovih Michelinovih restorana do zadivljujućih pogleda, to je utočište elegancije i šarma.

BOOKING.COM

Bellevue Syrene, Sorrento: Spoj istorije i luksuza, Bellevue Syrene nudi miran odmor s mramornim hodnicima i prozorima, koji gledaju na more. Od njegove mirne terase do luksuznih sadržaja, to je utočište mira i raskoša.

BOOKING.COM

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum