Iskoristi sezonu jagoda i pripremi brz i ukusan cheesecake sa jagodama. Jagode i torta od sira savršen su par. Donosimo ti jednostavan recept za slasni cheesecake sa jagodama koji se ne peče, a ukoliko imaš dobar blender, možeš ga pripremiti za samo 15 minuta.
Sastojci za podlogu:
- 200 grama čajnog keksa
- 100 grama otopljenog maslaca
- 2 kašike šećera
Sastojci za kremu cheesecakea s jagodama:
- 450 grama sirnog namaza
- 200 grama svježih jagoda
- 200 grama vrhnja za šlag
- 150 grama šećera
- 1 kašika ekstrakta od vanilije
Priprema cheesecakea sa jagodama:
Usitni čajni keks u prah, pomiješaj sa šećerom i rastopljenim maslacem. Dobijenu smjesu utisni u okrugli lim za pečenje. Stavi u frižider da se stisne na oko sat vremena. Umuti vrhnje u šlag.
Napravi nadjev u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od tanko narezanih jagoda, sirnog namaza, šećera i ekstrakta vanilije.
Ručno pomiješaj vrhnje za šlag u ostatak nadjeva i prelij preko ohlađene podloge od keksa.
Stavi na hlađenje u frižider preko noći. Posluži uz svježe nasjeckane jagode.
Uživaj u jedinstvenom ukusu ove poslastice.