Trenutno čitaš
Cheesecake sa jagodama koji će te oduševiti

Cheesecake sa jagodama koji će te oduševiti

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Iskoristi sezonu jagoda i pripremi brz i ukusan cheesecake sa jagodama. Jagode i torta od sira savršen su par. Donosimo ti jednostavan recept za slasni cheesecake sa jagodama koji se ne peče, a ukoliko imaš dobar blender,  možeš ga pripremiti za samo 15 minuta.

Shutterstock

Sastojci za podlogu:

  • 200 grama čajnog keksa
  • 100 grama otopljenog maslaca
  • 2 kašike šećera

Sastojci za kremu cheesecakea s jagodama:

  • 450 grama sirnog namaza
  • 200 grama svježih jagoda
  • 200 grama vrhnja za šlag
  • 150 grama šećera
  • 1 kašika ekstrakta od vanilije

Priprema cheesecakea sa jagodama:

Usitni čajni keks u prah, pomiješaj sa šećerom i rastopljenim maslacem. Dobijenu smjesu utisni u okrugli lim za pečenje. Stavi u frižider da se stisne na oko sat vremena. Umuti vrhnje u šlag.

Napravi nadjev u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od tanko narezanih jagoda, sirnog namaza, šećera i ekstrakta vanilije.

Pročitaj
pistachio cappuccino recept

Ručno pomiješaj vrhnje za šlag u ostatak nadjeva i prelij preko ohlađene podloge od keksa.

Stavi na hlađenje u frižider preko noći. Posluži uz svježe nasjeckane jagode.

Uživaj u jedinstvenom ukusu ove poslastice.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum