Trenutno čitaš
Brownies od datula koji se ne peku

Brownies od datula koji se ne peku

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Brownies od datula koji se ne peku su ukusan i zdrav desert, koji će zadovoljiti svačiji ukus. Sa kombinacijom oraha, kakao praha, i datula, ovaj kolač pruža bogatstvo ukusa bez potrebe za pečenjem. Dodatno, može se obogatiti čokoladnim ganacheom ili domaćom nutellom, pružajući dodatnu dimenziju slatkog užitka.

addictedtodates.com

Sastojci:

  • 200 g oraha
  • 80 g kakao praha, nezaslađenog
  • 2 kašičice espresso praha, po želji
  • ½ kašičice morske soli
  • 300 g datula, bez koštica
  • 200 g putera od lješnjaka
  • ½ kašičice vanile u prahu
  • čokoladni ganache ili nutella za glazuru
  • tostirani lješnjaci, po želji
  • maline, po želji

Priprema:

Dodaj orahe, kakao prah, espresso prah i so u procesor za hranu ili blender i miksaj nekoliko minuta dok ne nalikuju konzistenciji finih mrvica. Dodaj datule, puter od lješnjaka i vaniliju i ponovo miksaj dok se sastojci ne sljube i formiraju konzistenciju tijesta.

Sirovu smjesu za kolač utisni u tepsiju obloženu papirom za pečenje i zagladi je pomoću zadnje strane kašike. Stavi u frižider da se malo stegne 1-2 sata.

Nanesi glazuru (čokoladni ganache ili nutella) na kolač u ravnomjernom sloju koristeći lopaticu. Pospi kolač prženim lješnjacima i malinama ili jagodama. Kolač vrati u frižider na još sat vremena da se ganache stegne, a zatim nareži na pojedinačne kocke.

Pročitaj
Topla čokolada

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum