Trenutno čitaš
Probaj grčku pileću supu sa limunom

Probaj grčku pileću supu sa limunom

grčka pileća supa

Za sve ljubitelje pileće supe donosimo malo drugačiji recept. Ova grčka pileća supa sa limunom savršen je uvod u potpuni obrok, a nekima će zbog bogatstva sastojaka biti dovoljna i sama.

grčka pileća supa
Foto: allrecipes.com

Sastojci:

  • 8 šolja pilećeg bujona
  • ½ šolje svježeg limunovog soka
  • ½ šolje isjeckane mrkve
  • ½ šolje sitno sjeckanog crnog luka
  • ½ šolje sitno isjeckanog celera
  • ¼ kašičice mljevenog bijelog bibera
  • ¼ šolje margarina
  • ¼ šolje višenamjenskog brašna
  • 8 žumanaca
  • 1 šolja kuvane bijele riže
  • 1 šolja kuvanog pilećeg mesa isječenog na kockice
  • 16 kriški limuna
  • 3 pileće kocke za supu

Priprema:

U velikom loncu pomiješaj pileći bujon, limunov sok, mrkvu, luk, celer, kocke za supu i bijeli biber. Pusti da proključa na jakoj vatri, a zatim smanji vatru i kuvaj 15 do 20 minuta, ili dok povrće ne omekša.

Pomiješaj margarin i brašno u manjoj posudi; postepeno umiješaj u smjesu za supu. Krčkaj, često miješajući, 8 do 10 minuta.

U međuvremenu umuti žumanca u činiji dok ne postanu svijetla. Postepeno ih dodaj u vruću supu, kutlačom sipajući u tankom mlazu uz snažno mućenje žumanca.

Dodaj rižu i piletinu. Vruću supu sipaj u činije i ukrasite kriškama limuna.

Pročitaj
magnezijum

Savjet

Ako je pileći bujon koji koristiš već dobro začinjen, možda nećeš morati dodavati pileće kocke. Preporučujemo da probaš supu nakon 1. koraka i dodaš kocku ako je potrebno.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum