Popularan u svijetu ovaj fantastični sos za tjesteninu jednostavan je i brz za pripremu. Alfredo sos, tjesteninu diže na jedan novi nivo, a mi ti donosimo recept za ovaj ukusni umak koji tvoj ručak može učiniti pravom fantazijom, a priprema se od svega tri sastojka.
Sastojci za 4 poricije:
500 ml guste pavlake za kuhanje
100 grama putera
1 1/2 šolje rendanog parmezana
Priprema:
Staviti gustu pavlaku i puter u šerpu. Kuvati na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i dok se smjesa ne zgusne. Dodati naribani parmezan i miješati dok se i on ne otopi. Ako obožavaš pikanterije u sos možeš dodati pahulje crvene paprike, biber, bijeli luk, pa čak i gljive ili druge začine po ukusu.
Napomena:
Ako želiš da napraviš Fettuccine Alfredo, skuhati tjesteninu u slanoj vodi do al dente. Koristeći kašiku za tjesteninu ili hvataljke, prebaciti tjesteninu direktno iz lonca za kuvanje sa vodom u sos. Promiješati tjesteninu sa umakom da se sjedini, a zatim dodati još 1/2 šolje parmezana.
Izvor: 30seconds.com