Obično kada neko pomisli na tjesteninu, pomisli na klasike kao što su Carbonara ili američko-italijanski Alfredo. Ljudi rijetko misle na kremastu pileću tjesteninu s karijem. Sada možeš svoje omiljene Indomie nudle iskoristiti za pravljenje ove ukusne tjestenine.
Sastojci:
300g pilećih prsa
4 supene kašike kari praha
2 supene kašike maslinovog ulja
1 supena kašika soja sosa
1 čajna kašičica suvog timijana
½ kašičice bibera
½ kašičice bijelog luka u prahu
2 pakovanja Indomie nudli
Za preliv:
1 šolja guste pavlake
2 kašike karija
1 kašičica soli
1/2 kašičice crnog bibera
Parmezan
Priprema:
Skuvaj Indomie nudle prema uputstvu sa pakovanja bez dodavanja začina. Ostavi sa strane.
U zdjelu dodaj komadiće piletine zajedno sa začinima i soja sosom. Sve pomiješaj i ostavi sa strane.
U tiganju na srednjoj vatri zagrij ulje pa dodaj piletinu.
Peci piletinu oko 10-12 minuta ili dok piletina ne porumeni.
Kada je piletina gotova, umiješaj gustu pavlaku, kari prah, sol i biber.
Pusti da se krčka 3-5 minuta pre nego što dodaš nudle u sos. Sve pomiješaj, pospi parmezanom i posluži.
Uživaj u jelu!