Ako voliš slatko-slane kombinacije, ovaj čokoladni snack je prava stvar za tebe! Spoj tamne čokolade, hrskavih bundevinih sjemenki i prstohvata soli donosi idealan balans okusa.
Još bolje, priprema je brza i jednostavna, a rezultat je grickalica koju ćeš htjeti uvijek imati pri ruci! Ovaj slatko-slani snack možeš držati u frižideru i uživati kad god poželiš. Probaj uz kafu, kao desert nakon ručka ili kao brzinski energetski zalogaj između obaveza.
Sastojci:
- 1 šolja bundevinih sjemenki
- 130 g tamne čokolade (70%)
- Prstohvat soli
Priprema:
Tostiranje sjemenki. Na suhoj tavi lagano tostiraj bundevine sjemenke uz povremeno miješanje. Pripazi da ne zagore jer bi mogle postati gorke.
Topljenje čokolade. Pusti sjemenke da se malo ohlade, a u međuvremenu otopi čokoladu.
Spajanje sastojaka. U otopljenu čokoladu dodaj tostirane sjemenke, dobro promiješaj i zatim kašikom vadi male hrpice na pleh obložen papirom za pečenje.
Finalni touch. Svaki zalogaj pospi s malo krupne soli za savršen kontrast okusa. Zatim sve prebaci u frižider da se stegne.