Trenutno čitaš
Pomračenje mjeseca u Ribama: Vrijeme za oslobađanje i evoluciju

Pomračenje mjeseca u Ribama: Vrijeme za oslobađanje i evoluciju

pomračenje mjeseca u ribama 2024

Drugi portal pomračenja u 2024. godini je stigao, a 17. septembra nas očekuje posebno kosmičko dešavanje – djelimično pomračenje mjeseca u Ribama. Dok se nalazimo usred organizovane sezone Djevice, ovaj pun mjesec u Ribama donosi priliku za predaju i introspekciju, pozivajući nas da sagledamo svoj život iz potpuno novog ugla.

Ovo je savršena prilika da zastanemo i preispitamo koliko smo daleko stigli u svojim planovima. Ako još nismo požnjeli plodove svog rada, sada je trenutak da preispitamo svoj pristup i usmjerimo fokus na ono što je zaista važno.

Pomračenje mjeseca u Ribama dešava se 17. septembra 2024. Budite spremni za promjene i nove uvide koje donosi ovaj kosmički događaj.

Pomračenja mjeseca uvijek donose određene izazove i promjene, a ovo djelimično pomračenje neće biti izuzetak. Astrolozi pomračenja vide kao kosmičke portale koji nas vode ka nepoznatim i neočekivanim situacijama, donoseći iznenadne preokrete u našim životima.

mjesečni horoskop za septembar
ultra magazin

Djelomična pomračenja mjeseca imaju tendenciju da otkriju ono što smo dugo potiskivali ili izbjegavali. Ovaj put, kako se pun mjesec u Ribama sukobljava sa sezonom Djevice, suočićemo se sa unutrašnjim konfliktima između osjećaja odgovornosti i potrebe za duhovnim oslobađanjem. Ribe nas ohrabruju da prestanemo kontrolisati svaki detalj svog života i da se predamo nepoznatom, dok nas Djevica podsjeća na važnost svakodnevnih obaveza i rutine. Kako pomiriti ove dvije energije? Odgovor leži u pronalaženju balansa – između žrtvovanja za druge i brige o sebi, između davanja i postavljanja granica.

Eklipse kao katalizatori promjena

Pomračenja, bez obzira na to koliko nas iznenade, uvijek nas vode ka rastu. Ovo pomračenje mjeseca u Ribama djelovaće kao svojevrsni katalizator za duhovni napredak. Pomračenja često donose preokrete zapleta u našem životu, osvjetljavajući put ka promjenama koje možda nismo planirali, ali su neophodne za našu evoluciju. Tokom pomračenja, ne možemo pobjeći od teških istina. Ono što smo dugo potiskivali sada izlazi na vidjelo.

Ova eklipsa posebno je važna jer započinje novi ciklus pomračenja na osi Ribe-Djevica, koji će trajati do 2026. godine.

Sve što se dogodi u ovom periodu može nas usmjeriti ka novim pravcima, možda čak i potpuno promijeniti način na koji sagledavamo svoj život. Ključna poruka je – nemojte se opirati promjenama. One su neizbježne, ali donose prilike za rast i oslobađanje od svega što više ne služi našem duhovnom napretku.

Kako se približavamo pomračenju mjeseca, važno je biti svjestan poruka koje dolaze iz naše podsvijesti. Retrogradni Neptun, koji se takođe nalazi u Ribama, dodatno će pojačati snagu snova i intuicije. Ova lunacija može donijeti jasnoću kroz snove i intuitivne spoznaje. Umjesto da bježite od nelagodnih istina, prigrlite ih kao priliku za samorazvoj.

Energija Riba može nas podstaći da se povučemo, ali isto tako, može nas inspirisati da se povežemo sa svojom intuicijom kroz meditaciju, vođenje dnevnika, boravak u prirodi ili pored vode. Ovo je savršen period za duboko samopropitivanje i oslobađanje od starih obrazaca koji nas sputavaju.

Ova eklipsa nije samo kosmički događaj. Ona je simbolična kapija koja nas vodi ka oslobađanju, transformaciji i otkrivanju našeg pravog potencijala. Prihvatite sve što dolazi, jer to je put ka evoluciji vaše duše.

retrogradni uran 2024
Ultra magazin

Evo kako će pomračenje mjeseca u Ribama uticati na vaš znak i podznak

Ovan

Ovnovi, pomračenje mjeseca u Ribama aktivira vašu dvanaestu kuću završetaka, introspekcije i duhovnosti. Ovaj period može biti emotivno intenzivan, jer vas vodi ka preispitivanju svega što je u vašem životu skriveno, potisnuto ili nerazjašnjeno. Možda ćete se osjećati povučeno, željni da se povučete u svoj unutrašnji svijet i obradite stvari koje ste možda izbjegavali.

Ovo je savršen trenutak da oslobodite staru prtljagu i pripremite se za novi ciklus. Možda ćete osjetiti potrebu da se povučete iz vanjskog svijeta kako biste se iscijelili i stekli jasniju viziju onoga što slijedi. Pomračenje vam donosi priliku da se oslobodite obrazaca koji vas koče i da se pripremite za novi početak.

Ključna poruka: Zaronite u introspektivnu fazu i otpustite stare navike koje vam više ne služe. Novi ciklus čeka vas kada se oslobodite prošlosti.

Bik

Bikovi, pomračenje mjeseca u Ribama osvjetljava vašu jedanaestu kuću prijateljstava, zajednica i dugoročnih ciljeva. Očekujte značajne promjene u načinu na koji se povezujete s drugima i učestvujete u grupnim aktivnostima. Možda ćete doći do važnih zaključaka o tome ko su vam pravi prijatelji i koje zajednice vas istinski podržavaju.

Ovo pomračenje vas može natjerati da preispitate svoje društvene veze i kako se one uklapaju u vaše životne ciljeve. Neki odnosi ili prijateljstva mogu se završiti, ali to je prilika da napravite mjesta za ljude koji su više u skladu s vašim trenutnim putem. Takođe, vaši dugoročni ciljevi mogu zahtijevati prilagođavanje, kako biste se uskladili sa svojim istinskim vrijednostima.

Ključna poruka: Preispitajte svoje društvene odnose i dugoročne ciljeve – neka ovo pomračenje bude prilika za osvježavanje vaših ambicija i odnosa.

Blizanci

Blizanci, pomračenje mjeseca u Ribama donosi vam promjene u karijeri i životnim ambicijama, jer aktivira vašu desetu kuću profesionalnog života i statusa. Ako ste u proteklom periodu osjećali nesigurnost u vezi sa svojim karijernim putem, ovo pomračenje može donijeti jasnoću. Očekujte prekretnice na poslu ili u vezi sa vašim profesionalnim ciljevima.

Ovo je savršen trenutak za preispitivanje vaših ambicija i pravaca u kojima želite da se krećete. Pomračenja često donose iznenadne promjene, pa budite spremni na neočekivane prilike ili završetke u karijeri. Možda ćete odlučiti da napustite neki projekat ili promijenite smjer u profesionalnom životu kako biste se više uskladili sa svojim strastima.

Ključna poruka: Preispitajte svoj karijerni put i spremite se za iznenadne promjene – vaša profesionalna evolucija je na vidiku.

Rak

Rakovi, pomračenje mjeseca u Ribama aktivira vašu devetu kuću višeg obrazovanja, putovanja i životne filozofije. Ovo je trenutak kada ćete osjećati poziv da proširite svoje vidike, bilo kroz nova znanja, daleka putovanja ili preispitivanje svojih uvjerenja. Ako ste se u posljednje vrijeme osjećali ograničeno, ovo pomračenje može vas natjerati na dublje duhovno traganje i istraživanje.

Očekujte značajne promjene u načinu na koji gledate na svijet i kako se povezujete sa svojom istinom. Možda ćete završiti neki obrazovni ili putnički ciklus, ali ovo završavanje donosi nove prilike za rast i razvoj. Pomračenje vas podstiče da se oslobodite starih uvjerenja koja vam više ne služe i da otvorite svoje srce i um za nove ideje.

Ključna poruka: Vrijeme je za proširenje horizonta i preispitivanje vaših uvjerenja – nova životna filozofija čeka na vas.

horoskopski znak, zdravlje
Ultra magazin

Lav

Lavovi, pomračenje mjeseca u Ribama donosi emotivnu transformaciju koja zahvata vašu osmu kuću intimnosti, zajedničkih resursa i dubokih promjena. Ovaj period može otkriti skrivene strahove ili nesigurnosti u vezi s bliskim odnosima ili finansijama. Pomračenja su uvijek intenzivna, a ovo vam donosi priliku da se suočite sa stvarima koje su dugo bile ispod površine.

Važno je da se oslonite na svoju unutrašnju snagu i hrabrost kako biste riješili sve što izlazi na vidjelo. Oslobađanje starog i stvaranje prostora za nove početke biće ključna tema ovog perioda. Intimni odnosi mogu proći kroz značajne promjene, pa je važno da budete iskreni prema sebi i drugima.

Ključna poruka: Pustite staro da biste napravili mjesto za nove, dublje veze.

Djevica

Djevice, pomračenje mjeseca u Ribama osvjetljava vašu sedmu kuću partnerstva i odnosa. Ovo je ključan trenutak za reevaluaciju vaših najvažnijih veza. Pomračenje donosi završetke, ali i nove početke, pa možete očekivati da se neka prijateljstva ili partnerski odnosi preispitaju ili transformišu. S druge strane, ovo može biti i prilika za novu fazu ljubavi i partnerstva.

Pitanja ravnoteže između vas i vašeg partnera ili saradnika sada dolaze u prvi plan. Možda će vam biti jasno šta trebate promijeniti kako bi vaši odnosi postali stabilniji i zdraviji. Ostanite otvoreni za dublje emotivne promjene i ne bojte se postaviti granice gdje je to potrebno.

Ključna poruka: Prepoznajte ono što je zdravo za vas u odnosima i budite spremni da oslobodite sve što to nije.

Vaga

Vage, pomračenje mjeseca u Ribama donosi fokus na vašu šestu kuću svakodnevnih obaveza i zdravlja. Možda će vas ovo pomračenje natjerati da preispitate svoje svakodnevne rutine, posao i brigu o sebi. Karmičke promjene mogu vas natjerati da promijenite posao, povećate odgovornosti ili redefinišete svoje zdravstvene ciljeve. Pomračenje obasjava gdje trebate postaviti bolje granice kako biste održali balans između privatnog i profesionalnog života.

Ako ste se osjećali preopterećeno ili zapostavili svoje zdravlje, ovo je pravi trenutak da uspostavite nove navike i napravite mjesta za promjene koje vas mogu osnažiti. Vaš intuitivni glas će vas usmjeriti prema onome što trebate eliminisati da biste se osjećali lakše i zdravije. Razmislite o tome šta vam više ne služi i gdje trebate napraviti prostor za nove početke. Pomračenja donose neočekivane promjene, ali takođe otvaraju vrata za iscjeljenje i stabilnost.

Ključna poruka: Vrijeme je da transformišete svakodnevne navike i zdravstvene ciljeve kako biste pronašli harmoniju u svom životu.

Škorpija

Škorpije, ovaj lunarni ciklus vas poziva da obratite pažnju na kreativnost, romantiku i zabavu. Pomračenje mjeseca aktivira vašu petu kuću zadovoljstva i ljubavi, gurajući vas da istražite nova područja uživanja. Ako ste se osjećali sputano u svom kreativnom izražaju ili ljubavnom životu, pomračenje donosi prekretnicu – možda ste spremni izaći iz zone komfora i dozvoliti sebi više spontanosti.

Pročitaj

Očekujte karmičke promjene u odnosima i kreativnim projektima, ali umjesto da se opirete, iskoristite ovu priliku da ponovo procijenite šta vam donosi pravu radost. Možda se neka veza ili kreativni projekat bliži kraju, ali to samo stvara prostor za nove i uzbudljive početke. Pomračenje vas takođe može suočiti s dubokim emocionalnim istinama, tjerajući vas da se suočite sa skrivenim željama.

Ključna poruka: Slijedite svoju strast i ne bojte se rizikovati – novi ciklus kreativnosti i ljubavi čeka vas nakon ovog pomračenja.

Ultra magazin

Strijelac

Strijelčevi, pomračenje mjeseca u Ribama aktivira vašu četvrtu kuću doma, porodice i unutrašnje sigurnosti. Očekujte značajne promjene unutar vaše porodične dinamike ili životnog prostora. Možda ste u posljednjih šest mjeseci osjećali potrebu da se usidrite, ali sada ćete konačno shvatiti gdje trebate napraviti promjene kako biste osigurali stabilnost.

Ako postoje neriješeni problemi u vezi s domom ili porodicom, ovo pomračenje će ih iznijeti na površinu. Ovo je prilika da se suočite s onim što vas opterećuje i donesete odluke koje će vam omogućiti da gradite sigurnu bazu za budućnost. Neke promjene mogu biti iznenadne, ali nemojte se opirati – ove promjene su tu da vas usmjere na put dublje emocionalne sigurnosti.

Ključna poruka: Sada je vrijeme za unutrašnju stabilnost i emocionalno iscjeljenje, posebno u vašem privatnom životu i porodičnim odnosima.

Jarac

Jarčevi, pomračenje u Ribama aktivira vašu treću kuću komunikacije, učenja i bliskih odnosa, donoseći važne karmičke pomake u način na koji komunicirate i dijelite informacije. Možda ćete osjetiti potrebu da se bolje povežete s okolinom ili naučite nove vještine koje će vam pomoći na vašem životnom putu. Takođe, neki odnosi s bliskim rodbinama, susjedima ili kolegama mogu doći u fokus.

Ovo je vrijeme kada će vas intuicija voditi prema dubokim promjenama u načinu na koji dijelite svoje misli i osjećaje. Pomračenje može donijeti kraj jednog oblika komunikacije, omogućujući vam da usvojite novi, zdraviji način izražavanja. Budite spremni da slušate znakove iz okoline, jer vam oni mogu pomoći da otkrijete istine koje su do sada bile skrivene.

Ključna poruka: Osvježite svoj pristup komunikaciji i povezivanju s drugima, dok prihvaćate promjene u vašim svakodnevnim interakcijama.

Vodolija

Vodolije, pomračenje mjeseca u Ribama pokreće vašu drugu kuću novca, resursa i samopouzdanja, gurajući vas da preispitate svoje finansije i osjećaj vlastite vrijednosti. Ovo je period kada će karmičke promjene na finansijskom planu biti neizbježne – bilo da se radi o završavanju dugova ili o novim prilikama za zaradu.

Ovo pomračenje vas takođe tjera da razmislite o tome kako vrednujete sebe. Da li dozvoljavate sebi da uživate u plodovima svog rada, ili se konstantno ograničavate? Možda će vas život iznenaditi novim prilikama za rast, ali prije toga, trebate se suočiti sa starim navikama i obrascima razmišljanja koji vas ograničavaju. Iskoristite ovaj trenutak da stvorite novu osnovu za finansijski i emocionalni rast.

Ključna poruka: Vrijeme je da preispitate svoju vrijednost i donesete promjene u načinu na koji upravljate svojim resursima.

Ribe

Ribe, ovaj ciklus pomračenja je posebno značajan za vas, jer se događa u vašem znaku i prvoj kući identiteta. Pomračenje će vas gurati da preispitate svoj osjećaj sebe, svoje lične ciljeve i način na koji se predstavljate svijetu. Ovo je vrijeme kada će vas život natjerati da se suočite s onim što stvarno želite od života i da preduzmete hrabre korake ka tome.

Možda ćete osjećati duboku potrebu za promjenom, bilo da se radi o izgledu, ponašanju ili vašim ciljevima. Ovo pomračenje donosi kraj jedne verzije vas i otvara prostor za transformaciju i ponovno otkrivanje sebe. Nemojte se bojati se promjena – one su tu da vas dovedu na put koji vam bolje odgovara.

Ključna poruka: Pomračenje vas poziva da prigrlite promjene u svom identitetu i dopustite sebi da se razvijate u novu verziju sebe.

Pročitaj mjesečni horoskop za septembar.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum