Ultra Zanimljivo

Veliki horoskop za juli!

IuteCredit
IuteCredit

Pomračenje, 04 – 05. jula, označava kraj pomračenja u seriji Jarac i Rak, koja dolaze u paru svakih šest mjeseci. Serija Rak – Jarac je započela u julu 2018. godine, a sada se završava. Na osi Strijelac – Blizanci kreće nova serija pomračenja, a prvo smo vidjeli 05. juna, vrlo nježno, emocionalno pomračenje punog mjeseca. I Blizanci i Strijelčevi usmjereni su na pronalaženje istine i pravde, tako da će se fokus promijeniti u odnosu na ono što je značajno u Raku i Jarcu – novac, moć i struktura.

Instagram/@thinklumi

Možda ste i sami osjetili promjene u svom životu, kao rezultat pomračenja 05. i 21. juna. Sada dolazi posljednje od tri, 04.- 05. jula. Osjećamo pomračenja u društvu kao i u našem ličnom životu. Ne osjećate sva pomračenja u nizu – samo ona koja dodiruju stepene vašeg Sunca, mjeseca ili drugih planeta u vašoj natalnoj karti.  Primijetićete i kako su korak po korak ubrzala situaciju, odnos ili razlog na novu, transformativnu fazu.

Evo kako će ovaj period uticati na vaš znak:

IuteCredit
IuteCredit

Ovan

Ultra magazin

Ovo je divlja godina, a čini se da je u junu krenulo ipak na bolje. Pomračenja traže brzo prilagođavanje novim uslovima. Sada, kada smo ušli u juli, imaćete jasnu prednost u odnosu na konkurenciju. Mars je upravo ušao u Ovna, prvi put u dvije godine. Vaš vladar Mars daje vam entuzijazam, upornost, akciju i energiju. Mars je ratnička planeta, hrabar, čvrst u uvjerenju i spreman da brani i štiti, sve što je s pravom njegovo. Ovo je vaša planeta, a sada, s Marsom u Ovnu, ispoljićete živopisno najbolje od ovih kvaliteta, a posebno će vam pomoći da se suprotstavite osobama koje podcjenjuju dubinu vaše odlučnosti.

Obično se Mars zadržava u nekom znaku šest nedjelja, ali ovaj put će Mars ostati u Ovnu – sjajno osmatrajući vašu prvu kuću ličnosti – čak šest mjeseci. To je izuzetno dugo vremena da budete miljenik Marsa. Mars se sada kreće u snažnoj orbiti, ali do kraja avgusta će početi usporavati u iščekivanju svoje retrogradnosti, koja službeno počinje 09. septembra i ostaće retrogradan do 13. novembra. Mars će tada opet napredovati do svoje pune snage i ostati u Ovnu do 06. januara, 2021.

Tokom ove duge retrogradnosti Marsa od septembra do novembra, možda ćete uočiti da vaši projekti napreduju mučno sporo. Znajući da to dolazi, iskoristite svoje najbolje razdoblje, a to je sadašnji period, za pokretanje ključnog zadatka, posla ili projekta, naime, juli i avgust. Iskoristite to vrijeme za pokretanje važnih ciljeva, potpisivanje papira, započinjanje novih poslovnih, prijateljskih odnosa i započinjanje projekata, koji su u toku, sada je vrijeme za početak, za akciju, za rad. Do januara 2012. godine, ćete biti zadovoljni rezultatima.

Prošli ste kroz dva pomračenja u junu (05. i 21. juna), a imate još jedno – pomračenje 04.-05. jula u Jarcu, vašoj desetoj kući prestižnog priznanja u karijeri. Šef može sada najaviti odlazak ili će vaše trenutno rukovodstvo promijeniti neke dužnosti za koje ćete biti odgovorni. Ustvari, možda ćete dobiti značajnu promociju, novi posao ili zanimljivu ponudu, a zbog tih promjena možda odlučite napustiti to što sada radite. Ako se to dogodi, Merkur, ključna planeta u ovom pomračenju, može vam pomoći, jer će biti dobro pozicioniran prema Uranu, štiteći vaše prihode i lako bi mogao donijeti iznenađenje na vašu platu. Drugim riječima, ako izgubite posao, ubrzo ćete naći zanimljiviji i bolje plaćeni posao.

Merkur je počeo biti retrogradan prošlog mjeseca, 17. juna i konačno će krenuti direktno 12. jula – tada ćete vidjeti ubrzanje tempa. Nije idealno preuzeti novi posao tokom retrogradnog perioda Merkura, jer će se opis vašeg posla kasnije promijeniti na način, koji ne možete predvidjeti. U isto vrijeme, radnih mjesta je malo, pa ako dobijete ponudu, prihvatite je, jer uvijek možete ponovno promijeniti posao, ako niste zadovoljni. Lakše je naći posao, kada već imate posao.

Ostanite samopouzdani i hrabri. Imate sreću da su Pluton i Jupiter zajedno, jer Jupiter vlada vašom Sunčevom devetom kućom, sugerišući da će strana osoba ili ona koja govori drugim jezikom biti žestoko zaštitnički nastrojena prema vama. Ako ste na fakultetu, jedan profesor jasno vjeruje u vaš potencijal i voljan je da vas vodi, pa ako želite pomoć, pitajte. Uglavnom prihvatite pomoć neke uticajne osobe.

Ovo pomračenje će se fokusirati i na vašu životnu situaciju u kući ili člana porodice (roditelja ili sestru ili brata) i može dodatno naglasiti vašu romantičnu vezu. Što god se desilo u vašoj karijeri, to će imati direktan uticaj na vaš porodični život, ali moguće je da će se istovremeno dogoditi dvije važne situacije koje su međusobno nezavisne – nisu povezane. Pluton vlada provizijama, licencama i naknadama za licenciranje, vladinim finansijskim programima i otpremninama, podsticajima i svako od ovih područja je srećno za vas. Govorite ono što smatrate da je fer. Takođe, u ovom pomračenju punog mjeseca, kreativni izrazi će biti nagrađeni. Čini se da ovo pomračenje ima neuobičajeno širok domet, a kao što vidite, dodiruje mnoga područja vašeg života.

Pomračenja na površinu donose nepoznate informacije, zbog čega nedavne događaje vidite u novom svjetlu. Zbog toga eklipse uvijek donose iznenađujuće vijesti. Ovo je pomračenje punog mjeseca 04.-05. jula, tako da ćete morati donijeti zaključak o jednoj ili više od navedenih tema – karijeri, kući ili porodičnim stvarima. Incident, epizoda ili slučajna opaska, razjasniće mnogo toga o toj vezi u kristalizizovanom trenutku. Ovo pomračenje u Jarcu, biće važno za Ovna rođenog oko 05. aprila (plus ili minus četiri dana).

Mlad mjesec, 20. jula, je u vašoj četvrtoj kući doma i porodice. Mladi mjesec otvara put. Ovaj mladi mjesec, omogućiće vam da nađete rješenje za svaku životnu ili porodičnu situaciju, koja vam se desila ili koja će se iznenada pojaviti. Imajte na umu da može doći do izazova, poput curenja vode u zidu ili klima uređaja, uglavnom neke popravke u kući. Ovnovi rođeni blizu 18.-19. aprila, najviše će osjetiti ovaj mladi mjesec, i iako bi u početku mogao donijeti zastrašujuće pitanje, imaćete koristi nakon što procijenite koji će biti vaš ispravan odgovor. Poslovni saradnik ili romantični partner, posrednik, advokat, savjetik ili drugi posrednik imaće korisnu ulogu u vašem problemu.

Bik

Ultra magazin

Prošli mjesec bila su dva pomračenja. Prvo, 05. juna, možda je donijelo promjenu u vašim prihodima ili ste možda morali da pokrijete veliki trošak, koji niste predvidjeli. Možda ste platili školarinu, porez ili primili veliku svotu novca kao novčani priliv, eventualno novac osiguravajućeg društva ili drugog vanjskog izvora. Pomračenje 21. juna, možda je otvorilo razgovore o novom poduhvatu ili projektu fokusiranom na komunikaciju.

Naglasak na pisanju, govoru, uređivanju, prevođenju ili drugim naporima u komunikaciji, nastaviće se i dostići kulminaciju u pomračenju punog mjeseca, 04.-05. jula u Jarcu. Možete dovršiti svoj rukopis, projekat, vidjeti svoju knjigu objavljenu, napraviti pjesmu ili naučni rad, kolumnu ili blog. Ili se možda pripremate na tržište sa svojim novim proizvodom.

Akcije i vijesti, koje se dešavaju u vrijeme pomračenja uvijek su važne. Merkur je počeo sa retrogradnošću 17. juna i krenuće direktno 12. jula, tako da bez obzira pod kakvim ste pritiskom, da biste lansirali novi proizvod ili potpisali ugovor, trebate pričekati nekoliko dana nakon 12. jula.

Tokom vikenda 04.-05. jula, Jupiter će biti u neposrednoj blizini mjesečevog pomračenja, što sugeriše da će događaji uzrokovani tim pomračenjem na kraju biti u vašu korist, nešto što ćete vidjeti odmah ili narednih sedmica. Takođe, Uran, planeta iznenađenja, biće u idealnom položaju da podrži pomračenje, tako da će najvjerovatnije nešto izaći na vdijelo, što će vam koristiti. Ako radite na kreativnom polju, možda ćete završiti umjetnički projekat, koji će vjerovatno biti dobro prihvaćen.

Novac će vam sporo dolaziti zbog položaja Saturna, planete koja širi papirologiju, birokratiju i kašnjenja. To ne znači da nećete zaraditi novac, ali za sada se čini da će se primanje novca rasporediti na male zalogaje. Može biti da će neko ko vam duguje morati sa vama napraviti plan plaćanja.

Mars je sada u Ovnu, popunjavajući vašu dvanaestu kuću privatnosti i vaše ličnosti i psihe, mjesto koje će Mars zauzimati vrlo dugo. Obično Mars bude šest sedmica u znaku, ali 2020. godine Mars će provesti šest mjeseci u Ovnu, sve do 06. januara 2021. Razlog zbog kojeg će Mars provesti toliko neobično dugo vremena u Ovnu, je taj što će Mars krenuti retrogradno od 09. septembra do 13. novembra, a važno je napomenuti da se retrogradnost Marsa smatra lošim periodom za započinjanje novih projekata, ciljeva ili započinjanje nove veze u ljubavi ili poslu.

Mars u dvanaestoj kući može vas dovesti u kontakt sa medicinskim osobljem, možda u ime prijatelja ili rođaka, jer ovaj dio dvanaeste kuće su pravila, privatnost i izolacija u svrhu ozdravljenja, obuhvatajući takve objekte kao što su bolnice, centri za odvikavanje, starački domovi i na primjer, centri za fizikalnu terapiju. Ako se ispostavi da se ovo neće desiti vama – a ne očekujete da ćete ići u neku od ovih institucija – tada Mars u Ovnu može imati drugačiji uticaj i možda radite na tajnom projektu, koji zahtijeva da potpišete papire o povjerljivosti.

Alternativno, vrijeme koje Mars provodi u Ovnu, od 27. juna 2020. do 06. januara 2021. godine, biće vrhunsko vrijeme za istraživanje psihoterapije sa stručnjakom – taj je period dug i mogao bi donijeti veliki napredak u to vrijeme. Mars se dobro osjeća u Ovnu – to je znak kojim vlada – tako da će Mars biti jak i koristan tokom ovog šestomjesečnog perioda. Tokom retrogradnog perioda, možete zaviriti u svoju prošlost i otkriti šta je moglo biti zabrinjavajući incident.

Mladi mjesec u Raku, 20. jula, donijeće fokus na porodičnu situaciju, možda uključuje vašeg brata ili sestru ili roditelje, a možda će vam trebati putovanje da biste vidjeli svog rođaka.

U isto vrijeme, čini se da se u vašoj devetoj i trećoj kući događa mnogo toga što uključuje pisanje, komuniciranje, pravne dokumente, akademsku zajednicu i međunarodne projekte i poslovne odnose. Jedno od ovih područja, zahtijevaće vašu punu pažnju.

Mars će dostići važan stepen 22. jula, i pokrenuće vijesti vezane uz pomračenje 04.-05. jula. U to nema nikakve sumnje – mjesec će vas držati budnim i na nogama.

Blizanci

Ultra magazin

Prošlog mjeseca su bila potrebna podešavanja, jer je pomračenje 05. juna bilo u suprotnom znaku Strijelca, što znači da ste razmišljali – i možda još uvijek razmišljate – o svom partneru, ljubavi ili poslu. Život se mijenja i čini se da ćete uskoro pronaći novi izvor prihoda, ako već niste. Jedan od njih se možda pojavio tek nakon pomračenja sunca, 21. juna.

Pomračenja su najdramatičniji način, na koji svemir kreće u akciju. U trenutku pomračenja ponekad se stvari mogu činiti haotične, ali dugoročno gledano, pomračenja nas izbacuju iz naše zone komfora tako da možemo isprobati nešto novo, jer često nemamo drugi izbor.

Treće pomračenje – punog mjeseca – 04.-05. jula, opet će vam skrenuti pažnju na novčana pitanja. Ovo pomračenje u Jarcu osvijetliće vašu osmu kuću, tako da nećete razmišljati o novcu zarađenom svake sedmice kao o plati, već o vrsti novca koji dolazi kao jedan veliki snop, poput velike prodaje ili poslovnog dogovora. Takođe, može doći do bonusa, provizije, avansa u gotovini, otpremnina, isplate osiguranja, nagodbe pred sudom ili razvoda. Možda će vam biti dodijeljena stipendija ili ćete čuti da primate neko nasljedstvo. Uz to (ili alternativno), taj se novac može pojaviti kao zajam, hipoteka, zajam za stanovanje, grant, rizični capital, podsticaj ili uplata države.

U drugoj napomeni, Mars, planeta akcije koja ima moć usmjeravanja vaše pažnje na jedno određeno područje vašeg života, navešće vas na razmišljanje o vašim socijalnim interakcijama. Mars se nedavno preselio u Ovna, osvjetljavajući vašu jedanaestu kuću prijateljstva, grupa i zajednice, kao i područje kojim vladaju humanitarna i dobrotvorna djela. Ovo je područje na koje ćete se fokusirati u narednim mjesecima. Svijetu su potrebne vaše ideje, saosjećanje i liderske sposobnosti, dragi Blizanci, a čini se da ćete biti fokusirani da pomažete ljudima na značajan način, možda udruživanjem u naporima zajednice da pomognete onima koji pate. Vaša jedanaesta kuća u kojoj će se dogoditi toliko aktivnosti, takođe vlada nadama i željama, tako da će vam se sada, na vaše čuđenje, dogoditi nešto o čemu ste dugo sanjali da će se dogoditi.

Vaša jedanaesta kuća takođe donosi profit od napora uloženih u prethodnoj godini, tako da ako ste samozaposleni, rad i ulaganja koja ste uložili u svoj posao u posljednjih 12-18 mjeseci, sada mogu bili obilna uspješna žetva. Obično Mars ostaje u bilo kojem znaku šest sedmica, ali 2020. godine Mars će ostati u Ovnu, u vašem sektoru prijateljstva i humanitarnog rada, šest mjeseci, do 06. januara 2021. Imati Mars u bilo kojem dijelu vašeg horoskopa je kao imati 20 šolja kafe dnevno u tom području – Mars vam zasigurno daje energiju.

Mars će od 09. septembra do 13. novembra biti retrogradan i on će usporiti sve aktivnosti. Retrogradnost Marsa smatra se lošim vremenom za glavni poslovni projekat ili pokretanje posla ili čak za uspostavljanje nove veze. Za sada se držite statusa quo u vašem ličnom i poslovnom životu u tom periodu. Ako ulažete novac, pokrećete novi posao, projekte, saradnje, najbolji period je sad tokom jula i avgusta i onda ponovo u novembru i decembru.

Bilo bi dobro razviti postojeći odnos ili ponovo uspostaviti bivši odnos tokom retrogradnosti Marsa, ali nije vrijeme za započinjanje novog. Možda je ovo frustrirajuće, ali uz usporavanje puta, planirajte svoje najveće akcije i planove za svoj najbolji period – drugu polovinu jula do avgusta – ili odložite do decembra, vašeg sljedećeg povoljnog mjeseca.

Mladi mjesec, 20. jula, daće vam priliku da novac zaradite iz novog izvora. Međutim, ovo je težak mladi mjesec, a ako preuzmete novi posao ili zadatak, to će uključivati ​​naporne dužnosti, i moraćete se nositi s velikom količinom odgovornosti. Identifikujte svoje najveće talente – one koje malo ljudi poseduje – i, ako možete, pronađite položaj koji vam omogućava da pokažete te jedinstvene kvalitete, jer će vam to pružiti finansijsku sigurnost, koju želite izgraditi. Ako ste usred sudskog postupka ili pokušavate da vratite novac koji vam neko duguje, možda će vas iznenaditi prepreke s kojima se susrećete i možda ćete trebati angažovati advokata ili savjetnika da vas zastupa.

Venera u Blizancima učiniće vas šarmantnim i u tom pogledu možda ćete ovog mjeseca moći da uradite prave poteze. Imaćete značajnu pomoć iz određenih aspekata, tako da ne djelujete prenapadno, samo se držite programa i ostanite iskreni i transparentni. Imajte vjeru da u ovom univerzumu postoji pravda.

Rak

Ultra magazin

Prošli mjesec i ovaj će za vas biti dva najvažnija mjeseca u godini. Mi smo u sezoni pomračenja, a dva od tri pomračenja ističu vaš znak. Prošli mjesec imali ste pomračenje 05. juna u Strijelcu, što je promijenilo vašu svakodnevnu radnu rutinu. Pod naponom ste, pa dobro pazite na svoje zdravlje. Pomračenje 21. juna bilo je u Raku, označavajući život, emocije i porodicu na neki važan način.

Sada imamo još jedno pomračenje u znaku Jarca, 04.-05. jula, znak nasuprot vašem, koji označava romantičnog partnera ili bliskog partnera s kojim ste usklađeni u poslu, to će biti vaš fokus. Ovo je pun mjesec, tako da neka veza doseže vrhunac, a vijesti mogu biti vrlo neočekivane. Izgleda da će bar dio vijesti za iznenađenje uključivati ​​svotu novca, koja vam je možda na putu. To može biti provizija, bonus, otpremnina ili isplata osiguranja, nagodba razvoda ili podsticaj iz vladinog programa. Ili uopšte ne očekujete plaćanje, ali ste sretno iznenađeni iznosom.

Istovremeno, partner je postavio dilemu. S jedne strane osjećate da vam je potreban ovaj partner, ali s druge, vidite određene probleme. Ovaj mladi mjesec, sa protivljenjem Saturna i Plutona, može osvijestiti „troškove“ ove veze – emocionalno, finansijski i duhovno – previsoko možda za vas, ili da partner mnogo traži od vas, a čini se da su nedavni događaji prouzrokovali da se nešto u vama prelomi, shvatajući da možda nemate izbora, nego otići.

Kad izlazite u javnost, budite oprezni da nosite masku i rukavice i pridržavajte se socijalne distance. Odmarajte se više i pazite na zdravlje.

Karijera vam ide dobro, radite poput pobjednika i doprinosite timu. Mars će zapaliti vašu kuću počasti, nagrada i dostignuća, tako da ako tražite novu poziciju, jasno je da ćete upoznati prave uticajne ljude i oni će slušati sve što imate za reći. Imate razloga da očekujete da ćete sada moći da dobijete impresivnu titulu, iako veliki broj ljudi traži posao. Zapravo, često kriza omogućava nekima da pokažu skrivene talente, koji sada dolaze u prvi plan – talente koje tržište nagrađuje.

Mars će 6 mjeseci biti u Ovnu, a i retrogradan je od septembra do novembra, tako da radite na svojim ciljevima i aktivnostima u julu i avgustu, pa onda ponovo nakon retroogradnosti u drugoj polovini novembra i u decembru. Tokom retrogradnosti Marsa, razgovori će zaostajati, a ljudi će biti neodlučni. Sredinom avgusta, mladi mjesec 18. avgusta, je vaša jedina prilika za novi posao, pokretanje novog posla, novih projekata. Merkur i Mars će se sukobiti u vrijeme pomračenja, 04.-05. jula, što nije dobro za potpisivanje nekih papira ili usmenih dogovora. Svijet će biti zbunjujuć i trebaće vam vremena da razmislite i vidite kako se stvari odvijaju, čak i bez ovog aspekta.

Merkur će ostati retrogradan do 12. jula, pa još neko vrijeme očekujte zastoj. Neko može postati jak i dominantan, pa vas natjerati da pristanete na nešto tokom ovog mjeseca, posebno u blizini 04.-05. jula, ali čini se da se vi opirete i ne slažete s tom osobom. Prekinite razgovor i predložite da ponovo razmotrite temu kasnije, u drugoj polovini jula ili još bolje u avgustu. U ostalim stvarima, ne potpisujte papire i ne lansirajte novi proizvod ili projekat do 12. jula. Iako retrogradni Merkur obično nije pravo vrijeme za novi posao, sa toliko ljudi bez posla, ako pronađete dobar posao, prihvatite ga. Ako otkrijete da vam se ne sviđa, kasnije uvijek možete promijeniti posao.

Lav

Ultra magazin

Posljednje sedmice donijele su promjene u vašu svakodnevnu rutinu. Prošli ste kroz dva pomračenja prošlog mjeseca, a ovog mjeseca imamo još jedno pomračenje, 04.-05. jula u Jarcu. Pomračenja obično najavljuju važne vijesti, a ovo će pasti u vašu šestu kuću zdravlja i posla. Morate biti oprezni i izbjegavati rizične poteze, okupljanja i kontakte s ljudima, kako bi zaštitili svoje zdravlje.

Pomračenja donose promjene koje se ne mogu izbjeći, tako da ako dobijete vijesti koje želite preokrenuti i magično se vratiti na ranije dane, to neće biti moguće. Sačuvajte svoje dostojanstvo i prihvatite ono što čujete. Pomračenja nas prisiljavaju da krenemo naprijed, bez mogućnosti da promijenimo odluku. Pomračenja nas izvlače iz naše zone komfora, ali pomažu nam da stvorimo napredak, koliko god teško bilo.

Što se tiče posla, nešto se završava i privodi kraju – to je možda projekat na kojem ste radili mjesecima ili čak godinama. Vrijeme je za nešto novo, a taj novi projekat će se pojaviti već za nekoliko nedjelja.

Saturn i Pluton će se direktno suprotstaviti mladom mjesecu i Suncu 20. jula, tako da bi situacija mogla donijeti nove odgovornosti u vezi s vašim prebivalištem, drugom imovinom koju biste mogli posjedovati ili iznajmiti ili imati veze sa roditeljem. Opet, nakon 20. jula, moraćete nastaviti pratiti svoje zdravlje, jer je ovo pomalo stresan mladi mjesec i možda ćete se osjećati iscrpljeno. Iako ovaj mladi mjesec nije pomračenje, može djelovati kao pomračenje u smislu promjena. Dakle, možete čuti informacije koje ste zanemarili, skrivene informacije koje isplivavaju na površinu, od vas će se možda zatražiti da brzo postupite i odlučite, kako biste popravili situaciju.

Merkur će i ovog mjeseca biti retrogradan, do 12. jula. Nije vrijeme za potpisivanje papira ili vjenčanje, usmene i pismene dogovore. Retrogradni Merkur je pravo vrijeme da pregledate svoje pretpostavke, analize, zapažanja, projekte, ideje, projekcije i očekivanja, te da napravite neku bolju strategiju za naredni period. Uvijek je signal da anallizirate kako doći do napretka u svim životnim fazama, ličnim i profesionalnim, i da nešto promijenite.

Idealno je vrijeme za rehabilitaciju, psihoterapiju i slično. Mars pojačava nagon za putovanjima, ali putovanje sada možda neće biti pametno, jer se virus vjerovatno vraća krajem septembra ili početkom oktobra kada Pluton i Jupiter izlaze iz retrogradnosti. Ove su dvije planete odgovorne za širenje virusa. Mars će ići retrogradno od 09. septembra do 13. novembra, pa ako imate neke dogovore, ugovore, lansiranje projekta ili proizvoda, poradite na detaljima do kraja avgusta, najkasnije. Ako to nije moguće, odgodite sve za decembar. Mars vlada nadmetanjem, a kada ciljate biti najbolji na svom terenu, ne biste trebali inicirati nešto dok imate letargičan, retrogradan Mars u igri. Vaša deveta kuća vlada putovanjima, i međunarodnim odnosima – ona takođe reguliše vaše napore za dobijanje vize, zelenog kartona i državljanstva u zemlji, koja nije zemlja u kojoj ste rođeni. Možda ste trenutno fokusirani na jednu od tih tema.

Uz to, podstiču se intelektualna, akademska i filozofska razmatranja, pa ćete možda biti fokusirani na obrazovanje. Ove godine se pojavljuju sve vrste dilema, možda ako ste planirali upisivati neki fakultet u stranoj zemlji, ipak da se zbog situacije odlučite na učenje na daljinu.

Ako radite u području komunikacija, vjerovatno je da ćete u narednih šest mjeseci na svom stolu imati mnogo zadataka. Ovo je možda savršeno vrijeme da započnete pisanje knjige ili scenarija, bloga ili kolumne, raspitate se o uređivačkom poslu ili razmišljate o pokretanju podcasta, internetskoj TV emisiji ili lansiranju aplikacije na tržište. Mnogo je mogućnosti, ali poenta je započeti sada i cilj je da vaš proizvod bude spreman za tržište 2021. godine, dakle sada osmišljavajte, a početkom godine krenite u akciju. Bićete ponosni na svoje rezultate iduće godine.

Za zabavu će prijatelji biti dostupni tek sada, a to je novo. Bili su zaokupljeni vlastitim situacijama u maju i junu, ali sada se vraćate prijateljima koji su vam nedostajali. Uskoro pripremite grupnu večeru za prijatelje, ako ne možete direktno bar se družite putem interneta.

Djevica

Ultra magazin

Da li je moguće pronaći ljubav u pandemiji? Za Djevice je odgovor snažno da. Imate svu zvjezdanu snagu koja vam je potrebna za privlačenje nekoga novog, a poslije dugo vremena Jupiter će vam dati svoju magiju, kako bi pokrenuo iskre ljubavi. Možete upoznati nekoga preko prijatelja ili zajedničkog rada na projektu. Međutim, to može početi kao čisto profesionalan ili prijateljski odnos i poslije prerasti u nešto više.

Prošli mjesec počela je sezona pomračenja. Pomračenje 05. juna u Strijelcu, isticalo je jedno ili niz porodičnih pitanja i razmatranja. Pomračenje 21. juna, vjerojatno je donijelo promjene u dugoročnom prijateljstvu i moglo je uvesti novog ili dva prijatelja u vaš život. Nije uobičajeno vidjeti tri pomračenja u nizu, svake dvije sedmice, ali to je ono što sada imamo na nebu.

Mjesečevo pomračenje 04.-05. jula u kompatibilnom zemljanom znaku Jarca, staviće fokus na romantičnu vezu. Ako ste izlazili s nekim, moraćete odlučiti želite li vezu odvesti na novi nivo. Ako se ne osjećate spremni odlučiti, svemir će stvoriti uslove, koji će vas na to prisiliti. Pomračenja zahtijevaju da obje strane krenu naprijed i prilagode se novim okolnostima. Svemir je zasnovan na rastu i napretku, i ako vaš odnos stagnira, ovo pomračenje će vas pritisnuti da odlučite. Zadržavanje statusa quo neće biti opcija. Često se nešto što se događa u svijetu u kojem niste imali saznanja ili neka prilika kuca na vaša vrata i djeluje na značajan način da promijenite svoj život. Djevice rođene 02.-09. septembra najviše će osjetiti ovo pomračenje. (Ako vam rođendan pada u avgustu, osjetili ste pomračenje 21. juna više od ostalih).

Ako ste u braku ili u dugoj vezi, možda ćete se odlučiti za dijete ili pripremiti neke super aktivnosti za svoje dijete ili djecu. Imaćete neke kreativne izražaje, tako da možete završiti veliki projekat i konačno dopustiti svijetu da iza zatvorenih vrata, vidi ono na čemu radite. Vijesti i događaji, koji se pojave u vrijeme pomračenja nosiće težinu i nagovijestiti put, koji se otvara u smjeru vaše budućnosti.

Mars se preselio u vašu osmu kuću novca drugih ljudi, mjesto koje je zauzeo prošlog meseca 27. juna, i ostaje tu do 06. januara 2021. Za ovo vrijeme prilično ćete razmišljati o novcu, a možda i trošite velike iznose, možda zato što ulažete u imovinu ili obnavljate dom. Ako ste samozaposleni, možda radite na preduzetničkom projektu. Alternativno, mogli biste biti u procesu promjene životnog stila, poput selidbe, rođenja djeteta, povratka na fakultet ili nečeg drugog što će vam promijeniti status. Ovakve vrste promjene uvijek zahtijevaju potrošnju, a vi ćete biti željni zaraditi više novca. Otvorite oči za nove mogućnosti koje se pojave, posebno sljedećeg mjeseca.

Mladi mjesec 20. jula biće u Raku. Ovo neće biti pomračenje, ali svejedno, teška je situacija. Ovdje će fokus biti na prijatelju – onome koji izgleda inzistira da slijedite njegove zahtjeve. Ta će osoba nastupiti snažno i nećete cijeniti njihovo ponašanje. Možete ih nazvati i prouzrokovati razdor, svađu i nesuglasice. Ako vam ovaj prijatelj mnogo znači, odvojite vrijeme da se odlučite šta treba raditi, a ne da odgovorite nepromišljenom reakcijom. Kako kažu, nakon što se pasta za zube izbaci iz tube, ne postoji način da je vrati unutra. trebaće nekoliko dana, kako biste riješili svoje osjećaje, prije nego što odgovorite.

Neka od najvećih zadovoljstava koje ćete doživjeti ovog mjeseca, doći će kada vidite svoj rastući status i reputaciju na poslu, pa se bavite projektima. Bićete u centru pažnje uticajnih ljudi i oni će vas i dalje hvaliti. Budite fokusirani – novac koji vam je potreban, doći će kao rezultat vaših dobrih performansi. Bravo!

Vaga

Ultra magazin

Fokusiranje na vašu matičnu kuću i porodicu nastaviće se tokom jula. Prošli ste kroz dva pomračenja, 05. i 21. juna, a sada imamo i posljednje,  04. – 05. jula u Jarcu. Pomračenja uvijek donose iznenađujuće vijesti, tako da možete dobiti obavijest o novom stanu ili kući koji su postali dostupni, a u koje biste se mogli brzo useliti i biće će po pravoj cijeni. Budite spremni na ponudu, jer će se iznenada pojaviti. Ovo će biti pomračenje punog mjeseca, pa biste morali odmah objaviti svoju odluku ili rizikovati da vam ova mogućnost ispari. Isto je ako tražite novi komad namještaja. Međutim, budite oprezni, jer je Merkur sada retrogradan – pričekajte do 12. jula i ostavite nekoliko dana od tog datuma.

Vijesti o pomračenju nisu uvijek dobrodošle, pa ste, na primjer, mogli čuti da vaš stanodavac prodaje zgradu i da će se svi stanari morati preseliti. Tu mogućnost moramo uzeti u obzir. Jupiter, planeta poklona i sreće, biće u vašem kućnom sektoru i dovoljno blizu pomračenju da vam pruži srećnu priliku u zadnjem trenutku.

Promjene se događaju i na poslu, pa ćete se možda osjećati privremeno preplavljeni zahtjevima koji su vam postavljeni na poslu i kod kuće. Ovo nije prvi put da ste se tako osjećali i sada, uz više životnog iskustva, možete se nositi s onim što dolazi.

Mladi mjesec 20. jula – težak je za sve, i donijeće promjene i potrebu prilagođavanja novoj situaciji – u vašem slučaju na poslu. Mladi mjesec otvara novi put ili situaciju, a ovog puta uprava će najavljivati ​​promjene. Ako trenutno niste zaposleni, sada ćete dobiti ponudu za brzi intervju za posao. Ta će se ponuda vjerojatno pojaviti nakon mladog mjeseca, 20. jula. Bez obzira radite li sada ili ne, svaka nova uloga u koju se sada uključite doći će sa značajnom snagom i odgovornošću.

Merkur će ostati retrogradan do 12. jula (Merkur je počeo da se kreće retrogradno prošlog mjeseca 17. juna). Ne bi bilo pravo vrijeme za potpisivanje ugovora o najmu ili nekog drugog ugovora, a zasigurno nije dobro vrijeme za kupovinu kuće, jer izgleda da će vam nedostajati podaci koji vam trebaju. Svijet je u krizi, pa ako vam treba novi stan, nastavite i potpišite zakup – uvijek se možete ponovo preseliti. Kupovina kuće ili stana predstavlja ozbiljnije implikacije – u tom slučaju, ako nastavite sa kupovinom, postoje problemi koji će se vjerovatno pojaviti nakon kupovine ili kasnije nakon što uselite u kuću. Možda vam ne smeta – sve to zavisi od vaših okolnosti i planova za budućnost. Generalno, najbolje je sačekati nekoliko dana dok se završi retrogradni Merkur, 12. jula.

Saturn će biti u opoziciji sa Suncem i mladim mjesecom, 20. jula, pa pripazite na zdravlje svoje majke i oca, posebno u pogledu njihovih kostiju, zuba i brige o koljenima, koži i očima. (Svim ovim dijelovima tijela vlada Jarac, gdje je Saturn, a Saturn vlada Jarcem.) Jednom će roditelju trebati pomoć, ali biće previše sramežljiv da vas pita – odvojite vrijeme oko mladog mjeseca 20. jula, tako da možete pomoći, ako je potrebno.

Saturn nasuprot Mjesecu staviće u fokus sav vaš dosadašnji rad. Budite sigurni da se tačno predstavljete, pa će vas reference u potpunosti podržavati. Posao koji sada preuzimate ili ako ostajete sa sadašnjom kompanijom biće znatan. Na početku ćete se možda osjećati pomalo preplavljenim, ali savladaćete to.

Mars je prešao u vaš partnerski sektor, tako da ćete pored svega što vam se događa, biti prilično fokusirani na partnera. Ta osoba može biti vaš ljubavni partner, ​​ili može biti poslovna osoba s kojom dijelite ozbiljnu saradnju. U drugom slučaju ova osoba može biti vaš računovođa, pravnik, agent, menadžer, publicista, bankar, posrednik u prometu nekretninama, poslovni partner, dekorater ili druga osoba s kojom radite na nekoj osnovi.

Ako živite sa svojim romantičnim partnerom, možda ćete otkriti da vam ne odgovara da provodite previše vremena zajedno. Potreban vam je prostor, a Mars u Ovnu bi mogao iznijeti tu potrebu, ako se zaista tako osjećate. Drugi način na koji Mars može djelovati je da otkrije dosta strasti koje imate jedno za drugo, i to bi bilo zabavno, u to nema sumnje.

Mars obično ostaje u jednom znaku šest sedmica, za planetu energičnu poput Marsa, to je više nego dovoljno vremena za stvaranje transformativnog iskustva ili, u ovom slučaju, za stvaranje novog poglavlja u vašoj vezi. Mars će ove godine, međutim, ostati u vašoj partnerskoj kući šest mjeseci, od 27. juna do 6. januara 2021. godine.

Za to vrijeme možete postati vrlo bliski sa svojim partnerom, ali naravno, Mars je ratnička planeta, pa ćete s partnerom možda doživjeti više od uobičajene količine nesuglasica. Ako se to dogodi, to bi moglo biti posljedica izolacije i potrebe za više prostora, a ne nužno zbog nekompatibilnosti. U narednim mjesecima, dopustite svom partneru malo slobode i ne reagujte brzo, što biste mogli da osjetite kod svog partnera.

Ako radite s drugim poslovnim saradnikom na uspostavljanju partnerstva, dovršite posao u prve tri sedmice avgusta, jer će Mars krenuti retrogradno od 09. septembra do 13. novembra. Nećete moći potpuno zaobići efekte retrogradnosti Marsa – otkrićete da ćete morati ispraviti pitanja koja se pojavljuju za to vrijeme, ali ako učvrstite svoju vezu u avgustu, vjerovatno ćete biti u dobrom stanju.

Ako tražite novi posao, Mars u vašoj sedmoj kući će privući konkurente. To je normalno – čini se da idete odličnim pravcem, pa je prirodno da će privući i druge. Imate odličnu kartu za dobijanje nove pozicije, zahvaljujući pomračenjima. Ponekad moramo ostaviti poziciju da bismo je poboljšali – to može biti istina za vas. Možda vam je već ponuđen zanimljiv posao, ali ako ne, nastavite da tražite – imaćete sreće.

Škorpija

Ultra magazin

Od kada je ova godina započela, čini se da ste se fokusirali na komunikacijski projekat. Možda radite na televizijskoj ili radijskoj emisiji ili seriji podcasta ili možda razvijate aplikaciju ili pišete knjigu, scenarij, poslovni plan ili tezu. Izgleda da se u julu bližite tome da svoj rad pokažete svijetu.

Prošli mjesec ste prošli kroz dva pomračenja. Prvo se 05. juna dogodilo u Strijelcu, što je možda okončalo jedan izvor vašeg prihoda i poslalo vas na put novom. Drugo pomračenje, 21. juna, možda je otvorilo prethodno zaključana vrata novoj prilici, koja uključuje medije ili onu koja uključuje saradnju sa strancima.

Sada smo došli do posljednjeg pomračenja sredinom godine, 04. i 05. jula, koje će naglasiti komunikacijsko orijentisano središte vašeg horoskopa (treća kuća). Jedan veliki projekat doći će do kraja, ali vi ćete i dalje biti izuzetno zaposleni. Jupiter, planeta dobre sreće, biće u blizini, i iako je malo udaljena od punog mjeseca (deset stepeni), ova velikodušna planeta profita će biti dovoljno blizu da vam pomogne da dobijete aplauz za dobro obavljen posao i eventualno donijeti povišicu, značajnu naknadu ili bonus. Takođe, možete čuti vijesti od sestre ili brata zbog kojih ćete malo više obratiti pažnju.

Mars, vaša vladajuća planeta, upravo je ušao u Ovna, vašu šestu kuću svakodnevnih zadataka. Vjerojatno ćete se koncentrisati na projekat koji će vas uvesti u potpuno novo carstvo. Preduzetništvo i tehnologija, osobine su koje će vas privući – zabavno je raditi na nečemu tako novom da malo ljudi ima iskustva s tim. Mars će dugo ostati u Ovnu, a ne u uobičajenoj  posjeti od šest sedmica, već šest mjeseci, do 6. januara 2021. godine. To je dugo vremena da imate visoko nabijenu planetu poput Marsa u svom radnom sektoru. Radićete dugo, naporno, ali posao će vas inspirisati, a osim toga, dobar je osjećaj biti cijenjen član tima i u poslu koji kompanija smatra ključnim za svoju budućnost. Takođe je moguće da pokrenete vlastiti posao, jer je Mars u većini preduzetničkih znakova zodijaka.

Razlog zbog kojeg će vaša vladajuća planeta Mars ostati neuobičajeno dugo na jednom mjestu vašeg horoskopa je taj što će crvena planeta biti retrogradna od 09. septembra do 13. novembra. U iščekivanju usporavanja Marsa u retrogradnosti, moraćete biti pažljivi u dovršavanju, razgovorima i zadacima. Planirajte zakazati svoje ključne akcije nakon mladog mjeseca 18. avgusta, što će biti vaš najbolji trenutak u karijeri 2020. godine.

Ne dozvolite da stvari ispare do septembra, oktobra ili do sredine novembra, i nikako ne pokrećite ništa novo tokom tih mjeseci – obavite svoje najkritičnije inicijacije u avgustu ili odložite do početka decembra.

Ne potpisujte ugovore u okviru retrogradnog Merkura (do 12. jula) niti kada Mars bude retrogradan (od 9. septembra do 13. novembra). To znači da ćete morati učiniti da avgust radi za vas, ili da odložite bilo kakvo lansiranje na decembar. Takođe, nije pametno potpisivati ​​tokom pomračenja, jer stvari uglavnom ne funkcionišu onako kako ste zamislili.

Posljednji veliki trenutak u mjesecu biće mladi mjesec, 20. jula u Raku, koji nije pomračenje, ali će uticati na vaš napredak u karijeri i ugled. Takođe ćete imati aktivnosti u svojoj devetoj kući stranih ljudi i / ili mjesta i medija (uključujući izdavanje i emitovanje), te pomoć u pravnim pitanjima. Neptun će biti lijepo orijentisan na te planete, tako da ako radite u umjetnosti ili s umjetnicima ili ako ste sami glumac ili umjetnik, ovo će vam donijeti mogućnosti koje se odnose na posao koji ste do sada radili. Iako će pomračenje i mladi mjesec zahtijevati određeno prilagođavanje događajima koji se brzo mijenjaju, planete rade u vašu korist, zato ostanite samopouzdani.

Strijelac

Ultra magazin

Čini se da prolazite kroz prelazni period, jer ste imali pomračenje prošlog mjeseca 05. juna u Strijelcu, a ako vam rođendan pada blizu 07. decembra, možda ste vidjeli promjene ili ćete to uskoro vidjeti. To je bilo pomračenje punog mjeseca, pa ste možda vidjeli da neka veza ili važan projekat dostižu vrhunac. Možda ste sretni ili niste sretni zbog vijesti, ali ako ste rođeni početkom decembra, niste bili neutralni ili apatični – bili ste uznemireni ovim događajima.

Fokusirani ste na novac, trend koji je pokrenulo pomračenje mjeseca u Raku, 21. juna. Sada, s pomračenjem punog mjeseca, 04. – 05. jula u Jarcu, još više ćete se baviti finansijama. Ako vi ili vaš partner ostajete bez posla, čini se da ste čvrsto odlučili da pronađete posao kako biste zaradili. Ako ste još uvijek u radnom odnosu, želite dobiti bolju nadoknadu za svoj trud. Razloga za vaš žestoki fokus na povećavanje prihoda može biti mnogo, ali svejedno, pronalazak izvora novog prihoda vodi vas naprijed. Pozivi koje ste primili nakon pomračenja 21. juna,  vjerovatno će biti među najboljim ponudama koje ćete dobiti.

Pomračenje može donijeti vijest o novcu koji vam je trebao biti isplaćen, ali je odgođen. Taj novac može predstavljati naknadu ili bonus, proviziju ili honorar koji ste zaradili. To takođe može predstavljati podsticaj ili osiguranje za slučaj nezaposlenosti. Jupiter, vaš vladar, štiti vas iz vaše druge kuće zarađenog prihoda, pa ako ste se prijavili za kredit ili drugi novac kako biste pokrili troškove tokom globalne zdravstvene krize, vjerovatno ćete dobiti vijest da su vam sredstva odobrena.

Slijedi mladi mjesec 20. jula u Raku, ali biće škakljivo. Sunce i mladi mjesec ponovo će osvijetliti finansijska područja vašeg života, ali to će Sunce i mladi mjesec biti u teškom uglu sa Plutonom i Saturnom. Ovo sugeriše da postoje neke obaveze vezane uz novac koji vam se daje. Ako dobijate zajam, uslovi mogu biti loši – toliko da se možete zapitati treba li uzeti novac.  Ako vam se ponudi posao u danima koji slijede ovaj mladi mjesec 20. jula, jako ćete naporno raditi za platu, a iako će vam se prilika na površini činiti velikodušnom, problem je što nakon što preuzmete posao i vidite koliko mnogo je posla uključeno, možete požaliti što niste tražili bolji dogovor.

Prihvatite posao ako vam se sviđaju dužnosti koje biste obavljali, ali pokušajte dogovoriti veću platu. Svijet prolazi kroz teška vremena, zato nemojte biti razočarani ako vaša trenutna ili buduća kompanija ne može ispoštovati platu i naknade kojima se nadate. Imati posao je bolje nego ga nemati – svi radimo najbolje što možemo. Ako ste željni, marljivi i radite pametno i kreativno, probićete se na vrh, jer ćete biti tip osobe koju poslodavci žele da nagrade kad se za to ukaže prilika.

Život neće biti u potpunosti posvećen novcu – Mars se upravo uselio u vašu petu kuću prave ljubavi i zapravo vam može omogućiti da sretnete nekoga zanimljivog, čak i za vrijeme pandemije. Možete se upoznati preko prijatelja ili biste mogli zajedno raditi na nekom umjetničkom projektu. Ako ste u vezi, pripremite se na malo turbulentniji period sa emocijama vruće – hladno, i svašta između. Mars je seksi planeta i provešće neuobičajenih šest mjeseci u vašoj kući ljubavi, do 6. januara 2021. godine.

Razlog za to je što će Mars biti retrogradan od 09. septembra do 13. novembra. Tokom retrogradnog perioda ćete analizirati kako se osjećate i izvršiti korekcije, ako je potrebno. To je divlja vožnja u divljoj godini. Ako su vaši prijatelji govorili da je problem s osobom s kojom ste u vezi, konačno ćete progledati. Međutim, to ne mora nužno funkcionisati. Samo vi možete reći da li je vaš odnos postojan, voljen i zabavan i da li za vas postoji prava budućnost.

Ako se nadate djetetu, Mars može pozvati rodu za vas ili će bliski član vaše porodice dobiti prinovu. Mars je vatreni znak poput vašeg, pa od sada pa do 06. januara uživajte u vožnji.

Jarac

Ultra magazin

Kada ste bili mlađi, možda ste sanjali o ključnoj ulozi u vašoj kompaniji. Zadnje dvije godine spremali ste se za važnu vodeću ulogu, ličnu ili profesionalnu. Planete su vas testirale na različite načine, a pošto je većina planeta bila u Jarcu, osjećali ste te testove više nego ostali znakov. Ovaj period je privremen i uskoro će završiti.

Pored toga trenutno se nalazimo u sezoni pomračenja i zadnja pomrčenja će biti u Jarcu i vašem suprotnom znaku Raku. Pomračenja u nečijem znaku često donose velike vijesti i prosvjetljenja, ali takođe i potrebu za brzim prilagođavanjenjem novim uslovima koji imaju moć da promijene tok vaše budućnosti.

Solarno pomračenje 21. juna vam je možda donjelo priliku da obećate partneru da ćete se zakonski obavezati (brak) ili poslovnom partneru da ćete mu dati veću ulogu u poslovaju ili ste odlučili da svako krene svojim putem. Bilo da ste odlučili da se udružite ili da se rastanete, moraćete da idete polako. Merkur je prošlog mjeseca krenuo retrogradno i vjerovatno ste primjetili da pregovori nisu išli glatko, pa bi bilo mudro da ne potpisujete ništa do 12. jula.

Zadnje pomračenje ovog mjeseeca na osi Jarac – Rak stiže 04.-05. jula, kao pomračenje punog mjeseca u Jarcu. Ovo pomračenje će razjasniti tok budućnosti sa jednim partnerom koji ili želi da se obavežete i da stvorite čvršću vezu ili želi da prekinete vezu, jer osjećate da je došao kraj.

Ovo pomračenje ćete osjetiti snažnije ako ste rođeni oko 04. januara. Pomračenja uvijek iziskuju prilagođavanje i donose vijesti bez upozorenja.

Mladi mjesec 20. jula, će vas ponovo natjerati da razislite o ljubavnom ili odlučite partneru. Saturn i Pluton donose velike izazove uz koje će vas svemir testirati. Ovaj mladi mjesec otvara nove puteve, ali pitanje je koji od dva puta ćete izabrati? Da se zbližite ili da raskinete? Na vama je da odlučite.

U međuvremenu, Mars polazi kroz vaš sektor doma u teškom uglu sa Suncem, tako da ako raskinete, vjerovatno je da ćete se preseliti i naći novi dom.

Nikako ne donosite konačne odluke dok je Merkur, planeta intelektualnog razmišljanja, retrogradan. Ponekad, ipak moramo da djelujemo kako bi uhvatili priliku – kao na primjer da nađete novu kuću ili stan. Ako je moguće sačekajte kraj mjeseca, a ako ne, razmislite dobro o situaciji. Ako odlučite da sačekate imaćete više prilika za selidbu tokom jula i avgusta.

Vodolija

Ultra magazin

Prošli mjesec je započeo sezonu pomračenja, sa naglaskom na prijateljstva i radne projekte. Zadnje pomračenje ovog mjeseca će se dogoditi u dijelu vaše natalne karte koji vlada stvarima koje su sakrivene ili tajne, stvari koje krijete od svijeta i ono što drugi kriju od vas. Pun mjesec 04.-05. jula, biće lunarno pomračenje koja će naglasiti ovu zonu, i moguće je da će tajna izaći na vidjelo. Uran će biti dobro pozicioniran u to vrijeme, predlažući vijesti koje će vas duboko iznenaditi, ali i zaštititi u isto vrijeme. Vijesti koje izlaze na vidjelo u toku pomračena su obično važne i često znače promjenu koja dolazi. Ovo će biti pomračenje punog mjeseca, tako da će vijesti označiti početak ili kraj.

Dvanaesta kuća takođe vlada podvješću. Stručnjaci kažu da su neki ljudi prijavili živopisne i neobične snove, a čiji okidač su bile vijesti o pandemiji. Ovaj mjesec je moguće da ćete imati brojne neobične snove povezane sa onim što ste naučili za vrijeme pomračenja, tako da bi bilo zgodno da pišete dnevnik. To  može da vam pomogne da riješite simboliku snova i da vam pomogne da sagledate situaciju iz nove perspektive.

Mars trenutno osvjetljava vašu kuću komunikacije, mjesto gdje se smjestio 27. juna, i nastaviće tako narednih 6 mjeseci do 06. januara 2021. Možda ste puno putovali zbog posla, ili ste išli u posjetu članu porodice, više nego što je uobičajeno. Moguće je da ćete raditi na projektu zajedno ili razmišljate o kupovini zajedničke nekretnine.

Naglasak na trećoj kući, koji će trajati do januara, često ukazuje na potrebu za pregovorima i potpisivanjem ugovora. Merkur će biti retrogradan do 12. jula, pa učinite sve što možete kako biste započeli važne pregovore u drugoj polovini jula, ostavljajući prostor od nekoliko dana nakon 12. jula. Merkur je retrogradan u vašem polju projekata, tako da ćete vjerovatno morati da prepravite neke dijelove dok radite na njemu.

Mladi mjesec 20. jula nije pomračenje, što ne znači da ima manju težinu i da nije ništa manje problematičan. Desiće se u vašem polju radnih zadataka, šestoj kući, što može da donese promjene. Moguće su vijesti od klijenta ili šefa o radikalnim promjenama koje projekat treba. Na početku, pobrinite se da razumijete šta da radite i šta se očekuje od vas kako bi izbjegli neugodne situacije.

Cijeli ovaj mjesec imaćete Veneru u Blizancima, najboljem mjestu za Veneru, za vaš znak. Venera će ostati u Blizancima, vašoj petoj kući prave ljubavi, sve do 07. avgusta.

Čak i u toku pandemije, ljubav može da cvjeta, a vi ćete možda biti sjajan primjer te istine. Iskra ljubavi može da dođe kroz upoznavanje osobe koju će vam predstaviti blizak rođak ili komšija. Ako ste u vezi, odlično ćete se provditi sa vašim partnerom. Razmislite o svim stvarima koje možete da radite zajedno, čak i jednostavne stvari kao što je kuhanje zajedno. Sa Venerom koja ide direktno, moguća je promijena izgleda, nova frizura ili boja kose.

Ribe

Ultra magazin

Na mnoge načine juni i juli će biti ključne tačke godine. Većina godina ima 4 pomračenja, ali ove godine imamo 6 pomračenja. Ona su alat koji svemir koristi da stvori dramatičnije promjene u našim životima. Donose iznenađujuće događaje i zahtjevaju momentalno prilagođavanje.

Prošli mjesec smo imali pomračenje koje je uticalo na vašu karijeru. Moguće je da ćete izgubiti jednog klijenta kako biste preuzeli drugog ili biste mogli da promijenite posao. Ovo pomarčenje u Strijelcu je bilo prosvetljujuće, otvarilo vam oči i pomoglo da rastete. Takođe, pomračenje 21. juna u Raku, možda je donijelo priliku za uživanje u ljubavi, romansi, zabavi sa djecom. Ako se nadate bebi, želja bi vam se mogla ispuniti u narednim sedmicama ili mjesecima.

Sada stiže treće pomračenje 04.-05. jula u Jarcu, fokusirajući vas na prijatelja. Ovo pomračenje će biti početak ili kraj nečega. Možda će se vama bliska osoba odseliti, udati ili imati bebu, i ako osjetite da se nalazite u različitim fazama života moguće je da ćete biti melanholični. Uran, planeta neočekivanih događaja, biće divno orijentisana prema pomračenju punog mjeseca, u ovom slučaju, prijatelj će učinit sve da vam pomogne na dirlljiv način, a vi ćete mu biti duboko zahvalni.

Ovaj mjesec neće naglašavati vašu karijeru, kao što je bio slučaj sa prošlim, ali ćete ipak raditi dosta na upravljanju novcem, ne samo sada već i narednih mjeseci. Mars je nedavno ušao u Ovna i tu će biti narednih 6 mjeseci sve do 06. januara 2021. Ako ste samozaposleni vjerovatno ćete ulagati u biznis ili ćete tražiti kredit od banke kako bi unaprijedili poslovanje.

Ako radite na lansiranju novog projekta, činjenica da je Mars u Ovnu znači da će projekat biti inovativan i potpuno orijentisan ka biznisu – moguće je da ćete ići putem kojim niko do sada nije išao. Takođe, bićete motivisani da pronađete novi izvor zarade. U tom slučaju, radićete vrijedno da smislite nove strategije i tehnike za unaprijeđenje priliva novca i da uštedite što je više moguće. Mars je retrogradan od 09. septembra do 13. novembra, tako da ako lansirate novi projekat učinite to nakon 16. jula, pa sve do kraja avgusta ili sačekajte decembar ili januar, jer su to najbolji mjeseci za ostvarivanje vaših snova.

 

Izvor: astrologyzone.com

Slični članci

Naučnici su stvorili mentol bombon koji istovremeno izbjeljuje zube i obnavlja zubnu caklinu

Ultra magazin

Spavanje na vrućini: treba da piješ ovo toplo piće prije sna

Ultra magazin

Ovaj trik za brzo zalijevanje održaće tvoje biljke u životu dok si na odmoru

Ultra magazin