Trenutno čitaš
Veliki godišnji horoskop za 2024. godinu!

Veliki godišnji horoskop za 2024. godinu!

Dobrodošli u 2024. godinu! Ovo je vrijeme kada se sva vrata otvaraju – pod uslovom da dopustimo našim umovima i srcima da ostanu otvoreni za naše težnje i strasti.

Ako želite da 2023. godina konačno završi, nemamo zamjerki. Ova godina bila je ispunjena izazovima i nevoljama, pružajući vam priliku da se oslobodite tereta koji vam više nije potreban. Sada, horoskop za 2024. godinu za svaki astrološki znak nudi svetliju perspektivu o tome kako možete zamijeniti sve ono što ste žrtvovali da biste stigli do trenutnog položaja. Postoji dovoljno prostora za stvaranje nečega beskrajno boljeg.

Freepik

2024. se obilježava obiljem, snagom, uspehom, ali i napornim radom. Konačno, 2+0+2+4 daje 8, a u numerologiji se broj 8 smatra najtransformišućim od svih brojeva. Ove godine imate potencijal da manifestujete ono što oduvijek želite, ali to ne znači da neće zahtijevati disciplinu kako biste ostvarili svoje vizije. Srećom, strast, motivacija i inspiracija su na vašoj strani, jer će se Merkur retrogradno kretati kroz vatrene znakove tokom godine, podstičući vašu želju za uspjehom i tjerajući vas da dodatno ubrzate.

Merkur će direktno krenuti 1. januara, jasno signalizirajući da 2024. godina počinje snažno, donoseći obilje pozitivne energije. To je oštar kontrast u odnosu na 2023., koja je bila introspektivna godina puna učenja iz grešaka i otpuštanja prošlosti. Sa vatrenim Marsovim ulaskom u Jarca 4. januara, ulazite u godinu sa podignutom glavom i izoštrenom intuicijom.

Ova godina predstavlja značajnu prekretnicu za kolektiv, a razloga za to ima mnogo.

Ova godina predstavlja značajnu prekretnicu za kolektiv, a razloga za to ima mnogo. Najznačajniji je Pluton, planeta generacijskog rasta i preporoda, koji ulazi u Vodoliju 20. januara. Prošle godine smo imali dodir s Plutonom u Vodoliji, koji je počeo u martu 2023., ali ova hladna i daleka planeta se retrogradno kretala i vratila u Jarca 20. juna. Pluton će ostati u Vodoliji do 1. septembra, podržavajući nas da se borimo za vrijednosti poput humanitarizma, socijalne pravde i zajedničkih ciljeva. Pluton možda ulazi i izlazi iz Vodolije, ali nas sve priprema za velike društvene promjene. Revolucije su u toku, a kada se Pluton ponovo vrati u Vodoliju 19. novembra, moć će postepeno prelaziti iz ruku autoriteta u ruke ljudi.

Freepik

Sjeverni čvor sudbine putuje kroz strastvenog, motivisanog i nezavisnog Ovna, što će vas natjerati da se borite za svoje snove, ostavljate iza sebe neispunjene odnose i zastupate svoje vrijednosti. Sa južnim čvorom karme koji odbacuje prošlost u Vagi, ova godina je posvećena otpuštanju potrebe da kompromitujete svoje vrijednosti zarad očuvanja mira. Gospodin ili gospođa Fini više nisu na listi prioriteta!

Kada se Sjeverni čvor udruži sa Hironom u Ovnu 19. februara, proces ozdravljenja će se ubrzati, pomažući vam da prihvatite sve promjene koje su se dešavale. Nije samo da tražite više onoga što zaslužujete, već i iscjeljujete rane iz prošlosti, postajući lider i zaštitnik koji ste oduvijek bili. Prestanite čekati podršku od onih koji su vas razočarali i preuzmite ulogu sopstvenog zaštitnika. Sa pomračenjem punog mjeseca u Vagi 25. marta i potpunim pomračenjem Sunca u Ovnu 8. aprila, proljeće donosi ne samo svježe cvjetove, već i nove početke u ljubavi, životu, karijeri i finansijama.

Konjunkcija Jupitera i Urana je ključni trenutak u 2024. godini,

20. aprila se dešava nešto posebno. Jupiter, planeta sreće i proširenja, udružuje snage sa Uranom, planetom naglih promjena i inovacija, na tačno 21. stepenu Bika. Ovo poravnanje će vas lansirati ka budućnosti, podstičući vas da prihvatite neočekivane prilike koje bi vas mogle odvesti do vrhunca. Konjunkcija Jupitera i Urana je ključni trenutak u 2024. godini, donoseći neočekivane i uzbudljive događaje poput finansijskih dobitaka, napredovanja u karijeri i formiranja novih odnosa koji će oblikovati narednih 14 godina. Ulazite u cipele koje su vam suđene. Blagoslovi su na putu. Tražite ih sa punim srcem.

2024. je godina u kojoj ćete otpustiti svoja ograničavajuća uvjerenja

Jupiter će zakoračiti u Blizance 25. maja, proširujući svoja krila i donoseći promjene u društvene vještine, proširujući um, unapređujući nova prijateljstva i inspirišući ideje koje će promijeniti dinamiku. Do kraja godine, Jupiter će donositi pozitivna pojačanja obogaćena radoznalom atmosferom ovog promjenjivog znaka, čineći ga idealnim vremenom za čitanje, učestvovanje u stimulativnim razgovorima i, iznad svega, izražavanje svojih misli bez oklijevanja ili straha. 2024. je godina u kojoj ćete otpustiti svoja ograničavajuća uvjerenja, jer Blizanci su poznati po radoznalosti, otvorenosti uma i želji za učenjem. Jupiter će formirati trigon sa transformišućim Plutonom u Vodoliji 2. juna, podstičući vas da postavljate dublja pitanja koja će dovesti do korisnih odgovora. Međutim, kako se 19. avgusta susreće sa restriktivnim Saturnom u Ribama, možda ćete biti primorani da budete realniji u vezi sa svojim sposobnostima.

Freepik

Kraj ljeta donosi prvo pomračenje na osi Djevice-Ribe, jer se Sjeverni čvor priprema za prelazak u Ribe početkom 2025. godine. Pomračenje mjeseca će se odigrati 17. septembra na 25 stepeni Riba, donoseći neočekivane početke i iznenadne završetke za svaki horoskopski znak. Ovo pomračenje označava početak potpuno nove faze u vašem životu, stoga obratite pažnju na događaje koji se odvijaju na početku ove uzbudljive nove priče koju počinjete da pišete. Ipak, završava se putovanje koje ste započeli na osi Ovan-Vaga, jer se pomračenje Sunca dešava na 10 stepeni Vage 2. oktobra, ohrabrujući vas da otpustite veze koje više ne služe vašim potrebama i da prihvatite mogućnosti koje su usklađenije sa vašim konačnim putem.

2024. godina obilježena je brzim tempom, ali kraj godine donosi poziv da usporite. 6. decembra, kosmos će zastati dok se stanice Marsa retrogradiraju na 6 stepeni Lava, što će vas natjerati da se suočite sa dugotrajnim i neriješenim sukobima. Takođe će vam omogućiti da razmotrite aspekte svog ponosa i ega koji vas i dalje ograničavaju. Ova retrogradnost poziva vas da prihvatite svoje nedostatke i uspostavite zdraviji odnos sa željom za pažnjom ili potrebom da budete u središtu pažnje. Kako se Jupiter u Blizancima 24. decembra ponovo susreće sa ograničavajućim Saturnom u Ribama, postaviće se granice, otkrivajući neistine ili poluistine koje ste možda širili tokom godine. Zapamtite, izgovaranje nečega bez stvarnog uvjerenja može vam se vratiti. Ako niste postavili osnovu za svoje tvrdnje, mogli biste se suočiti sa posljedicama do kraja 2024. godine.

Pročitaj godišnji horoskop za 2024. godinu za svoj znak i/ili podznak.

Ovan

Ova godina donosi velike promjene za vas, Ovnovi. Pripremite se da napravite značajne korake prema ostvarenju svoje konačne sudbine, jer vaš horoskop u 2024. ukazuje na nivo rasta koji se može protegnuti kroz decenije, sve to u roku od jedne godine.

Ultra magazin/pinterest

Sve počinje ubrzanjem prema vašim karijernim ciljevima. Mars, vaša vladajuća planeta, ulazi u vašu desetu kuću karijere, publiciteta i autoriteta 4. januara, i inspiriše vas da idete dalje nego ikad prije. Vaše društvene veze su ključne od 20. januara do 1. septembra, kao i nakon 19. novembra, kada Pluton u Vodoliji ponovo pokreće vašu jedanaestu kuću globalnog umrežavanja i zajedničkih napora. Shvatate svoju moć da budete glas za ljude, pa se nemojte plašiti preuzeti ulogu revolucionara u svom polju djelovanja.

Tokom cijelog života tražili ste pravog mentora, ali 2024. godine shvatate da ste vi sami taj mentor kojeg ste oduvijek tražili. 19. februara, Sjeverni čvor u Ovnu udružuje snage sa Hironom, iscjeliteljem rana, što će vas podstaći da spustite gard, otvorite srce i prihvatite empatiju koja pokazuje dubinu vaše snage. Ako budete iskreni o svojim osećanjima i zauzmete se za sebe, postaćete iscjeliteljska sila koja će inspirisati sve koji vas upoznaju. Shvatate da ste ove godine i strastveni vođa i iscjelitelj otvorenog srca, sve više prepoznajete koga želite na svojoj strani i protiv koga ćete se možda boriti.

U 2024., prijatelji će dolaziti i odlaziti, ali pravi će ostati uz vas tokom cijele godine. Razmislite o ovom periodu kao o vremenu u kojem ponovno definišete svoje potrebe i želje u odnosima. Pomračenje mjeseca 25. marta u Vagi, zajedno sa pomračenjem Sunca 8. aprila u Ovnu i 2. oktobra u Vagi, uklanjaju vam “ružičaste naočale” i omogućavaju vam da sagledate ljude onakvim kakvi zaista jesu. Ovo buđenje može izazvati konfliktne emocije, jer ćete se boriti da sačuvate ta partnerstva. Srećom, Pluton u Vodoliji dovodi ljude koji se više uklapaju s vašim trenutnim uvjerenjima i koji će vas poštovati.

Ulazite u snažan tok prihoda oko 20. aprila, kada Jupiter sarađuje sa Uranom u vašoj drugoj kući novca i vrijednosti. Nemojte se iznenaditi ako iznenada dobijete veliko povećanje plate ili otkrijete nove načine zarade. Kada Mars uđe u Ovna 25. aprila, i Jupiter uđe u Blizance 25. maja, vaše riječi mogu doseći šire mase. Dok Jupiter ostaje u vašem sektoru komunikacije tokom ostatka godine, možda ćete naići na priliku da napišete nešto snažno, započnete razgovor koji će promijeniti vaš život i stvorite brojne nove veze.

Prema kraju godine, pripremaćete se za snažnu transformaciju. 17. septembra, pomračenje mjeseca u Ribama postavlja temelje za metamorfozu u vašoj osmoj kući intimnosti i ulaganja. Moguće je da ćete morati otpustiti nešto čega ste se dugo držali kako biste napravili prostor za nešto još važnije. Kako pomračenje Sunca u Vagi 2. oktobra sagorijeva prošlost u vašoj sedmoj kući partnerstva, možda ćete se rastati s nekim istovremeno započinjući novo poglavlje sa nekim drugim.

Najizazovniji dio 2024. može se odvijati tokom poslednjih sedmica, kada Mars, vaša vladajuća planeta, retrogradno stoji u vašoj petoj kući zabave, zadovoljstva i kreativnosti od 6. decembra. Ovo može umanjiti strast, ali će na kraju omogućiti ponovno povezivanje sa onim što pokreće vašu strast na uzbuđujući i dublji način.

Bik

U ovoj godini, vaš horoskop za 2024. obećava izuzetnu godinu, ukazujući na mogućnost izlaska u prvi plan. Iskoristite svoju sposobnost preuzimanja kontrole nad karijerom, imidžom i autoritetom kako na poslu, tako i van njega.

Ultra magazin/pinterest

S obzirom da ste rođeni u ovoj eri, sudbina vam je predodređena ne samo za uspjeh u odabranom polju, već i za njegovu potpunu transformaciju. Vaša sposobnost projekcije ličnog brenda koji odiše snagom dolazi do izražaja nakon što transformativni Pluton u Vodoliji ponovo aktivira vašu desetu kuću publiciteta od 20. januara do 1. septembra, kao i nakon 19. novembra. Ovo će vas podstaći da ostvarite svoje ambicije, bilo da se radi o dokazivanju netačnosti ili ostvarivanju sna. Prije nego što krenete praviti velike promjene, važno je da se oslobodite strahova i negativnih razmišljanja koja vas mogu sabotirati, posebno kada Sjeverni čvor sudbine udruži snage sa Hironom u vašoj 12. kući podsvjesnog, 19. februara.

U 2024. godini trebalo bi da pronađete finansijsko olakšanje koje ste čekali. Planetarna povezanost Venere i Marsa u Vodoliji 22. februara, kao i konjunkcija Jupitera i Urana 20. aprila u vašem znaku, pruža vam priliku da unaprijedite svoj profesionalni status tražeći povišicu. Ipak, to se može ostvariti tek 23. maja, kada se Venera i Jupiter povežu sa vašim sunčevim znakom. Dva dana kasnije, Jupiterov ulazak u Blizance poboljšava vaš bankovni račun. Osjećaćete talas samopouzdanja i sreće tokom Venere u Blizancima 4. juna. Očekujte možda i bonus oko tog vremena, pa se postarajte da pružite svoj najbolji rad na poslu.

Do vremena pomračenja mjeseca u Vagi, 25. marta, pripremićete plan za uspjeh, posvećujući se usavršavanju svog zanata i održavanju brige o sebi. Ovo može uključivati i dodatak novog kućnog ljubimca koji će vam biti odan saputnik u svakodnevnom životu. Potpuno pomračenje Sunca u vašoj duhovnoj 12. kući 8. aprila, donosi duboke unutrašnje promjene, aktivirajući vaše intuitivne sposobnosti i omogućavajući vam da oprostite sebi za nerealne standarde koje niste uspjeli ispuniti.

Najuzbudljiviji trenutak 2024. dolazi 20. aprila, kada Jupiter udružuje snage sa Uranom u Biku, donoseći sreću, prosperitet i inovacije u vašu prvu kuću. Ova promjena može dovesti do potpunog preobražaja ličnosti, uključujući prihvatanje promjena u izgledu i identitetu. Vaša vladajuća planeta Venera ulazi u Bika 29. aprila, pojačavajući želju za uređivanje i osećajem glamura. Jupiter ulazi u vašu drugu kuću finansija i samopouzdanja 25. maja, obećavajući obilje i jačanje bankovnog računa do kraja godine. Iskoristite ovu energiju za manifestaciju finansijskog uspjeha.

17. septembra, pomračenje mjeseca u Ribama dolazi u vašu 11. kuću zajedništva, nade i snova, što može označiti ubrzan uspon ka slavi. Upravljate ne samo uspostavljanjem pravih veza već i kreiranjem svijeta u kojem želite živjeti. Međutim, dok pomračenje Sunca u Vagi padne na vašu šestu kuću 6. oktobra, shvatićete koliko truda treba uložiti da biste postigli svoje ciljeve.

Kako godina prolazi, mogući su sukobi kod kuće tokom retrogradnog kretanja Marsa kroz vašu četvrtu kuću od 6. decembra. Ovo će vas podstaći na poboljšanje doma i porodičnih odnosa. Iskoristite ovo vrijeme za dugoročno jačanje osjećaja sigurnosti i udobnosti.

Blizanci

U ovoj godini pravite velike korake, a vaš horoskop za 2024. potvrđuje da postajete jača i bolja verzija sebe. Brzo ćete primjetiti sjajan pomak jer vaša vladajuća planeta, Merkur, prestaje biti retrogradna od 1. januara, otvarajući vam put za ostvarivanje novogodišnjih odluka.

Ultra magazin/pinterest

Istražujete šire horizonte ove godine jer Pluton, planeta stvaranja i moći, ponovno ulazi u Vodoliju od 20. januara do 1. septembra, a zatim ponovo 19. novembra. Ovo će probuditi strast u vašoj devetoj kući filozofije, avantura i znanja, podstičući vašu želju za istraživanjem novih stvari. Očekuje vas značajna promjena u perspektivi, pripremite se da vidite svijet iz potpuno novog ugla.

Ako ste osjećali pritisak da se uklopite ili pratite posljednje trendove, 2024. će biti godina kada ćete prkositi pravilima. 19. februara, Sjeverni čvor sudbine udružuje snage sa Hironom u vašoj 11. kući zajednice i globalnog uticaja, inspirišući vas da utičete na svijet na pozitivan i humanitaran način. Nakon pomračenja mjeseca u Vagi koje donosi promjene u vašoj petoj kući romantike i samoizražavanja 25. marta, imate moć da se zaljubite, bilo u ideju ili stvarnu osobu. Potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila može označiti udruživanje s novim istomišljenicima, aktivirajući vašu 11. kuću umrežavanja, čineći 2024. godinu periodom kada ćete pronaći nove saveznike.

Do 2. juna pripremite se za radikalnu promjenu u vašoj podsvijesti i načinu na koji razmatrate istine na najdubljem nivou. Jupiter udružuje snage sa Uranom u vašoj 12. kući, što može rezultirati novim načinom obrade vaših misli i emocija. Ovo vam može pomoći da oslobodite dugotrajne zamjerke i bolove.

Proteklih 12 mjeseci bilo je vrijeme za manifestaciju i isprobavanje različitih poduhvata, ali 2024. vam pruža priliku da iskoristite svoju prirodnu mudrost i radnu sposobnost kako biste postigli zasluženi uspjeh. Srećni Jupiter koji ulazi u vaš znak 25. maja označava početak novog ciklusa i putovanja. Nema “ne” i nema prepreka na putu. Po prvi put nakon nekog vremena, osjećaćete se sposobni pobijediti u svemu što radite. Kada se Venera poveže sa vašim sunčevim znakom 4. juna, koristićete svoje riječi da postignete sve što želite i ubijedite druge da se slože s vama.

Sa Jupiterom koji donosi ljubav, obilje, prosperitet i rast u vašoj prvoj kući, ovaj tranzit će pojačati vaš napredak i postaviti vas na pravo mjesto u pravo vrijeme. Očekujte spontane događaje i susrete koji će vam pomoći da ostvarite uspjeh.

Možda ćete do jeseni raditi na značajnoj promjeni u karijeri i profesionalnom statusu. 17. septembra, pomračenje mjeseca u Ribama aktiviraće vašu 10. kuću karijere i publiciteta, što može dovesti do brze promjene u načinu na koji sebe predstavljate. Bilo da prihvatate unapređenje ili mijenjate posao, ova transformacija je dio vaše sudbine. Kada pomračenje Sunca u Vagi osvijetli vašu petu kuću kreativnosti i samoizražavanja 2. oktobra, velika je šansa da ćete svoje prave strasti učiniti središtem ove promjene karijere.

Godina se završava kada Mars započne retrogradno kretanje 6. decembra. Dok se odvija u vašoj trećoj kući komunikacije i razmjene informacija, možda ćete osjetiti zamor od konstantnih obavještenja i razgovora. Ne dozvolite da druženje postane obaveza, već iskoristite ovaj retrogradni period da ponovo otkrijete strast u svakoj interakciji.

Rak

Nova godina donosi intenzivnije, dinamičnije i strastvenije odnose u vaš život, pokazuje vaš horoskop za 2024. Agresivni Mars ulazi u vašu sedmu kuću saveznika, neprijatelja i partnerstava 4. januara, naglašavajući dublje emocije prema važnim ljudima u vašem životu.

Ultra magazin/pinterest

Vaše veze i obaveze podižete na novi nivo tokom 2024. zahvaljujući prisustvu Plutona u Vodoliji, koji ponovo ulazi u vašu osmu kuću intimnosti od 20. januara do 1. septembra, a potom ponovo 19. novembra. Ovaj period označava osnažujuću promjenu u vašem pogledu na veze i njihovo funkcionisanje, čišćenje starih energija iz vašeg života. Ova godina je posebno moćna za finansijska ulaganja i rješavanje novčanih dugova.

Nakon nekoliko uspona i padova u karijeri, 2024. godina je vrijeme kada opraštate sebi za neuspjehe i stvarate prostor za nove uspjehe. Kada se Sjeverni čvor sudbine udruži sa iscjeliteljskim Hironom 19. februara, postajete lider u svom profesionalnom polju, inspirišući druge da postignu svoje ciljeve. Pomračenje mjeseca u Vagi 25. marta stvara prostor za novo razumijevanje sigurnosti i porodičnih odnosa, dok potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila označava nezaustavljiv profesionalni napredak.

Pomračenja će vas ove godine  tjerati da se fokusirate na porodične stvari i život kod kuće, oduzimajući vam pažnju s karijere. Pronalaženje ravnoteže između ova dva aspekta biće izazovno, naročito s Plutonom koji se vraća u Vodoliju 20. januara što podstiče fokus na održavanje vlastite lične moći.

Društveni doseg dostiže vrhunac oko 20. aprila kada Jupiter udruži snage sa Uranom u vašoj 11. kući zajednice i povezivanja. Ovo ne samo da donosi nova prijateljstva i inspiraciju, već može donijeti i povećanje vaše prepoznatljivosti. Međutim, ulaskom Jupitera u vašu 12. kuću duhovnosti i samoće 25. maja, ostatak godine može biti posvećen unutrašnjem razvoju na dubljem nivou.

Kroz iskustva i učenje, posebno tokom pomračenja mjeseca u Ribama 17. septembra, otvarate se za novo obrazovanje ili planiranje putovanja. Kada pomračenje Sunca u Vagi 2. oktobra prođe kroz vašu četvrtu kuću ličnih poduhvata, možete očekivati promjene u domu ili novo razumijevanje porodičnih odnosa.

Moguće je usporavanje u stvaranju sredstava do kraja godine, s obzirom na Marsa koji se retrogradno kreće kroz vašu drugu kuću novca od 6. decembra. Ova retrogradnost pruža priliku da ponovno procjenite vrijednosti i prioritete, ono što je zaista važno u vašem životu. Uštedite novac prije nego što se to desi, a ova faza može biti korisna za dublje razumijevanje sopstvenih vrijednosti.

Lav

Vaš horoskop za 2024. otkriva da ćete imati intenzivne promjene u odnosima i karijeri. Pluton u Vodoliji, posebno od 20. januara do 1. septembra i ponovo 19. novembra, uticaće na vaše lične veze, donoseći duboke transformacije i dugoročne implikacije. Očekujte značajne promjene u odnosima i razumijevanje toga kako veze treba da funkcionišu.

Ultra magazin/pinterest

Duhovna dimenzija će takođe igrati važnu ulogu tokom 2024. godine. Udruživanje Sjevernog čvora sudbine sa iscjeljujućim Hironom 19. februara u devetoj kući mudrosti i ekspanzije označava početak procesa ličnog rasta i učenja iz gubitaka. Pomračenje mjeseca u Vagi 25. marta i potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila, naglašavaju promjene u vašem društvenom krugu i vjerovanjima.

Jedan od vrhunaca godine dolazi 20. aprila kada Jupiter udružuje snage sa Uranom u vašoj desetoj kući publiciteta i karijere. Očekujte inspiraciju i novi pristup profesionalnim ciljevima. Ovaj period može označiti prekretnicu u vašoj karijeri, bilo da je u pitanju javno istupanje, posao iz snova ili nešto slično. . Posmatrajte ovo kao priliku da proširite svoju urođenu kreativnost. Jupiter ulazi u vašu 11. kuću društvene zajednice 25. maja, otvarajući vrata za nova prijateljstva i poznanstva koja će obogatiti vaš život.

Pomračenje mjeseca u Ribama 17. septembra donosi informacije koje mogu izazvati transformaciju u vašem životu, posebno u vezi sa tajnama i povjerenjem. Potpuno pomračenje Sunca u Vagi 2. oktobra naglašava vašu treću kuću komunikacije i informacija, podstičući želju za učenjem i istraživanjem.

Prema kraju godine, Mars postaje retrogradan u Lavu od 6. decembra, izazivajući vašu želju za pobjedom i samopouzdanje. Ova faza će vas naučiti kako da prihvatite prošlost i vrednujete sebe iznad imaginarnih standarda koje ste postavili. Očekujte promjene u izražavanju i razumijevanju vašeg ega.

Djevica

Vaš horoskop za 2024. godini obećava početak godine s pozitivnim razvojem događaja. Direktan hod vaše vladajuće planete Merkura od 1. januara oslobađa prostor za slobodnije razmišljanje, govor i djelovanje. Vaša posvećenost sebi i drugima će se dodatno produbiti ove godine, posebno s tranzitom Plutona kroz vašu šestu kuću zdravlja i posla. Očekujte transformacije u svakodnevnim ritualima i efikasnosti.

Ultra magazin/pinterest

U februaru, udruživanje Sjevernog čvora sudbine i Hirona u vašoj osmoj kući intimnosti i transformacije pokreće proces suočavanja s sjenkama i dijeljenja tajni. Pomračenje mjeseca u Vagi 25. marta i potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila, naglašavaju promjene u vrijednostima, samopoštovanju i finansijama.

April donosi uzbudljivu energiju s Jupiterom koji se udružuje s Uranom u vašoj devetoj kući filozofije, putovanja i izdavaštva. Ovo može inspirisati revolucionarne ideje i pružiti priliku za učenje nečega potpuno novog. Kada Jupiter uđe u vašu desetu kuću karijere 25. maja, očekujte zamah u profesionalnim aktivnostima.

Proljeće ima potencijal da donese promjene. Ovo može dovesti do promjene statusa veze. Za Djevice u vezama, ovo je vrijeme povezivanja sa partnerom na dubljem nivou. Kvadrat između Jupitera i Saturna u Ribama 19. avgusta i 24. decembra ima za cilj srušiti zidove između vas i vašeg partnera, čak i ako Merkur krene unazad u vašem znaku od 5. avgusta, stvarajući konflikte.

Jesen donosi promjene u privatnom životu s pomračenjem mjeseca u Ribama 17. septembra u sedmoj kući partnerstva. Ova promjena može donijeti naglašene transformacije u vašim odnosima. Pomračenje Sunca u Vagi 2. oktobra doprinosi transformaciji u oblasti finansija i materijalnih dobara.

Godina se završava s retrogradnim Marsom u vašoj dvanaestoj kući samoće i podsvjesnih energija, što ukazuje na potrebu za odmorom, razmišljanjem i ponovnim povezivanjem s vašom duhovnom stranom. Odmor tokom praznika može biti koristan kako biste se regenerisali i spremili za novi ciklus.

Vaga

Vaš horoskop za 2024. obećava kreativni razvoj i naglašava potrebu za ozdravljenjem na suštinskom nivou. Pluton će ponovo ući u Vodoliju, aktivirajući vašu petu kuću ljubavi, zadovoljstva i samoizražavanja. Ovaj tranzit podstiče kreativnost i transformaciju kroz umjetničke napore, ali istovremeno može donijeti i dramatične romantične izazove.

Ultra magazin/pinterest

U februaru, udruživanje Sjevernog čvora sudbine i Hirona u vašoj sedmoj kući partnerstva može dovesti do bolnih spoznaja o vašem funkcionisanju u vezama. Ovo će, međutim, pružiti priliku za ozdravljenje emocionalnih rana i evoluciju vaših odnosa. Pomračenje mjeseca u Vagi 25. marta, nagovještava značajna samootkrića i potencijalna odvajanja od onoga što više nije u vašem najboljem interesu. Potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila, donosi promjene u sektoru partnerstva, bilo da je u pitanju prekid veze ili dublje posvećivanje.

April donosi uzbuđenje s Jupiterom koji se udružuje s Uranom u vašoj osmoj kući intimnosti i zajedničkih resursa. Ovo će vas ohrabriti da investirate u neočekivane oblasti života. Kada Jupiter uđe u Blizance 25. maja, privlačićete nova iskustva, proširivati svoje vještine i produbljivati svoje znanje.

Jesen donosi fokus na rad s pomračenjem mjeseca u Ribama 17. septembra, naglašavajući potrebu za preispitivanje dnevne rutine, zdravstvenih navika i poslovnih obaveza. Pomračenje Sunca u Vagi 2. oktobra aktivira sektor identiteta i samopoznavanja, što može rezultirati povećanom samostalnošću i samoaktualizacijom.

Godina se završava s retrogradnim Marsom u vašoj 11. kući širenja zajednice, što može dovesti do introvertnog i dislociranog osjećaja u društvenim situacijama. Ova faza je prilika za preispitivanje načina interakcije s drugima i jačanje društvenog uticaja.

Pročitaj

Škorpija

Vaš horoskop za 2024. naglašava početak značajnog poglavlja u vašem životu. Mars, vaša vladajuća planeta, ulazi u vašu treću kuću komunikacije na početku godine, pružajući vam energiju za ostvarivanje novogodišnjih odluka. Pluton će ponovo ući u Vodoliju, transformišući vašu četvrtu kuću doma i porodice do 2043. Ovaj tranzit može donijeti promjene u vezi sa selidbom, ozdravljenjem porodičnih odnosa i ponovnim povezivanjem sa porodicom na dubljem nivou.

Ultra magazin/pinterest

Vaš ljubavni život će biti nešto mirniji nego prošle godine, ali donosi uzbuđujuću mješavinu energije.

U februaru, Sjeverni čvor sudbine i Hiron u vašoj šestoj kući posla i zdravlja podstiču vas da razvijate korisne rituale i rutine, posebno u vezi sa očuvanjem zdravlja. Pomračenje mjeseca u Vagi 25. marta donosi samootkrivanje i suočavanje sa demonima iz prošlosti, dok potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila pokreće novi početak u šestoj kući, podstičući vas da stvorite zdravije i oplemenjujuće svakodnevne navike.

U proljeće, Jupiter se udružuje s Uranom u vašoj sedmoj kući partnerstva, otvarajući put za nove veze koje mogu imati značajan uticaj. Kada Jupiter uđe u Blizance 25. maja, naglasak se stavlja na osmu kuću, podstičući povjerenje, ulaganje i dublje povezivanje s drugima.

Jesen donosi promjene u petoj kući romantike i samoizražavanja, posebno sa pomračenjem mjeseca u Ribama 17. septembra. Nakon toga, potpuno pomračenje Sunca u Vagi donosi transformacije u vašoj dvanaestoj kući duhovnosti, omogućavajući vam da se oslobodite prošlosti i oprostite sebi na svim nivoima.

Kraj godine obilježava izazovan period kada Mars krene retrogradno u vašoj desetoj kući karijere i imidža u javnosti od 6. decembra. Ovo može izazvati osjećaj neuspjeha i pritisak da se dokažete. Važno je znati svoju vrijednost i ne sukobljavati se, već dati vremena drugima da cijene vaš trud. Ova faza može vam pomoći da se fokusirate na ličnu vrijednost i ne osjećate se omalovaženo zbog spoljnih faktora.

Strijelac

Vaš horoskop za 2024. naglašava da će ova godina ojačati vaše odnose i potaknuti vas da se izrazite. Pluton u Vodoliji, posebno tokom svojih tranzita u 2024. godini, naglašava vašu treću kuću komunikacije i informacija. To će vas inspirisati da istražujete dublje teme, dijaloge i saradnje koje su fascinantne na intelektualnom nivou. Očekujte da ćete privlačiti nove i uzbudljive ljude koji će vas inspirisati.

Ultra magazin/pinterest

2024. godina će vas inspirisati da preuzmete rizike. Postoji mogućnost da se odvažite i investirate u stvari koje su vam važne.

Sjeverni čvor sudbine i Hiron udružuju snage 19. februara u vašoj petoj kući, podstičući vas da izrazite svoju kreativnost i ljubav. Ova faza omogućava vam da se oslobodite suzdržanosti i istražite svoj unutrašnji kreativni svijet. Pomračenje mjeseca u Vagi 25. marta i potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila dodatno će podstaknuti vašu sposobnost izražavanja emocija i ljubavi na dublji način.

U proljeće, Jupiterova konjunkcija s Uranom 20. aprila u vašoj šestoj kući naglašava oblasti zdravlja, posla i usluga. Ovo je vrijeme kada možete ostvariti značajan napredak u efikasnosti, produktivnosti i ishrani. Nakon toga, Jupiter ulazi u Blizance 25. maja, naglašavajući vašu sedmu kuću partnerstva. To može donijeti nove prilike za poslovna partnerstva, bračne ponude i rast odnosa.

Jesen donosi promjene u vašem privatnom životu s pomračenjem mjeseca u Ribama 17. septembra i potpunim pomračenjem Sunca u Vagi 2. oktobra. Transformacija u četvrtoj kući doma i porodice može uključivati selidbu, nove članove porodice ili promjene u porodičnoj dinamici. Ova faza takođe podržava jačanje veza s društvenim grupama koje dijele vaše ideale.

Godina završava s retrogradnim Marsom u Djevici od 6. decembra. Ovaj period provjerava vaše planove za putovanja, ekspanziju i mudrost, pružajući vam priliku da se pripremite prije nego što se upustite u svoje sljedeće avanture. Ostanite fokusirani na svoje ciljeve, a pravilan plan može vam pomoći u ostvarivanju vaših želja.

Jarac

Vaš horoskop za 2024. godinu naglašava da je ova godina za vas puna potencijala i promjena. Mars koji ulazi u Jarca od samog početka godine pruža vam snagu, izdržljivost i motivaciju da krenete prema svojim ciljevima. Tranzit Plutona kroz vašu drugu kuću novca i materijalnih dobara, posebno u 2024., postavlja temelje za značajne promjene u vašem finansijskom statusu i omogućava vam da stvorite bolje navike potrošnje i zarade.

Ultra magazin/pinterest

Sjeverni čvor sudbine i Hiron udružuju snage 19. februara u vašoj četvrtoj kući doma i porodice, podstičući vas da pronađete ravnotežu između poslovnog i ličnog života. Ovo poravnanje može ojačati vaše porodične veze i omogućiti vam da radite na stvaranju doma koji odražava vaše snove. Pomračenje mjeseca u Vagi 25. marta i potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila usmjerava pažnju na vašu karijeru i sigurnost, pozivajući vas da postavite prioritete u skladu sa svojim ličnim potrebama.

Jupiterova konjunkcija s Uranom u vašoj petoj kući kreativnosti i ljubavi 20. aprila donosi novo uzbuđenje i inspiraciju. Ovo je vrijeme kada se možete zaljubiti u nešto ili nekoga što vas inspiriše za budućnost. Nakon toga, Jupiter ulazi u Blizance 25. maja, naglašavajući vašu šestu kuću posla, zdravlja i službe. Ovaj tranzit povećava vašu produktivnost i želju za unapređenjem svakodnevnih rutina.

Jesen donosi promjene u vašem pristupu komunikaciji i razmjene informacija s pomračenjem mjeseca u Ribama 17. septembra. Ovo vam može dati hrabrost da istražite teme koje su vam važne i da se angažujete u dubljim razgovorima. Potpuno pomračenje Sunca u Vagi 2. oktobra naglašava vašu desetu kuću javne slike, što može označiti značajne profesionalne promjene.

Kraj godine donosi retrogradnost Marsa u vašoj osmoj kući intimnosti i investicija od 6. decembra. Ova retrogradnost može izazvati potrebu za kontrolom situacija, ali istovremeno vas može naučiti važnosti povjerenja i otpuštanja kontrole. Ovo je prilika da se povežete s dubljim aspektima sebe i drugih, uspostavite ravnotežu između vaših želja i potreba okoline.

Vodolija

Vi ste glas svoje generacije, a vaš horoskop za 2024. pokazuje da počinjete preuzimati ulogu za koju ste rođeni. Iako je nova godina samo početak dugog i uzbudljivog putovanja, takođe otkriva teme koje će voditi ka najsmislenijim fazama vašeg života.

Ultra magazin/pinterest

Tokom 2023, vjerovatno ste započeli proces velikih koraka ka vlastitoj samoaktualizaciji i nezavisnosti, zahvaljujući privremenom prolasku Plutona kroz Vodoliju. Sada, kako Pluton ponovno ulazi u Vodoliju od 20. januara do 1. septembra, i ponovno 19. novembra, dublje se pripremate za ovo novo poglavlje. Pluton će narednih 20 godina rekonstruisati vaš brend, identitet i osećaj sopstvene vrijednosti, inspirišući vas da postavite svoju ličnu moć iznad svega. Ipak, možda ćete morati dopustiti da određene stvari završe prije nego što nešto bolje može ponovo početi. Pluton je, na kraju krajeva, planeta smrti i ponovnog rađanja.

U prošlosti ste možda osjećali da ne možete potpuno biti iskreni o svojim mislima i osjećajima, ali 2024. će to promijeniti. Kada Sjeverni čvor sudbine udruži snage sa Hironom, ranjenim isceliteljem, 19. februara, aktiviraće vaš glas kao nikada prije, hrabreći vas da govorite istinu u svojoj trećoj kući komunikacije i sa bliskim prijateljima.

Kako pomračenje mjeseca u Vagi, 19. februara, prolazi kroz vašu devetu kuću ekspanzije i filozofije, osjetićete vjetar u leđa dok usvajate otvoreniju, razumljiviju i prosvjetljeniju perspektivu stvarnosti. Sa tim dolazi i više razgovora koji mijenjaju igru, posebno kada potpuno pomračenje Sunca u Ovnu, 8. aprila, dolazi u vaš sektor komunikacije. Pripremite se za promjene u dinamici vaših odnosa, posebno sa braćom, sestrama i bliskim prijateljima, koje će se dešavati.

Da biste se osjećali dovoljno snažnim da preuzmete svijet, morate imati sveti prostor u koji ćete se vraćati na kraju dugog dana. Kako Jupiter formira konjunkciju sa Uranom u vašoj četvrtoj kući doma i porodice 20. aprila, možda ćete pronaći inspiraciju da stvorite dom kakav ste oduvijek sanjali. Mogli biste primjetiti mnoge slučajne promjene koje se dešavaju u vašem privatnom životu tokom ovog perioda, i sve će one biti uzbudljive, osvježavajuće i ohrabrujuće. Međutim, kako Jupiter ulazi u Blizance 25. maja, on će baciti sjeme ljubavi u vašu petu kuću kreativnosti i romantike, inspirišući vas da se izrazite u potpunosti tokom cijele 2024.

Promjene u finansijskom statusu mogle bi postati primjetne do jeseni. Kada pomračenje mjeseca u Ribama, 17. septembra, uzdrma vašu drugu kuću novca i samopouzdanja, možda ćete obratiti pažnju na svoj bankovni račun, lične stvari i svoje vrijednosti. Ovo bi moglo rezultirati značajnim finansijskim dobitkom ako ste dobro odigrali svoje karte. Do trenutka kada pomračenje Sunca u Vagi, 25. novembra, osvijetli vašu devetu kuću mudrosti i proširenja, vjerovatno ćete se upustiti u novu avanturu. Krajem godine, možda ćete putovati na nova mjesta i doživjeti nova iskustva koja proširuju vaše horizonte.

Međutim, kraj godine može donijeti dugotrajne izazove u vašim partnerskim odnosima. Kako Mars krene retrogradno u Lavu u vašoj sedmoj kući partnerstva od 6. decembra, može doći do napetosti u vašim najintenzivnijim vezama, otkrivajući gdje se ljutnja može bolje iskoristiti kako bi se efikasnije komuniciralo. Nemojte dozvoliti da vaš ego preuzme kontrolu.

Ribe

Ako ste se borili da se osjećate dostojnim ili ponosnim, onda imate svaki razlog da se radujete svom horoskopu za 2024. Ove godine ne samo da obnavljate svoje samopouzdanje, već učite da niste samo više nego dovoljni, već ste i beskrajni.

Ultra magazin/pinterest

Duboko ste zaronili u svoju intuitivnu sferu tokom 2023. godine, ali jedva da ste zagrebali površinu onoga što vaša intuicija može saznati. Sada, kada se Pluton ponovo vraća u Vodoliju od 20. januara do 1. septembra, pa ponovo 19. novembra, potpuno uranjate u proces refleksije, introspekcije, meditacije, opraštanja i aktivacije. Tokom narednih 20 godina, Pluton u tranzitu kroz Vodoliju će aktivirati i transformisati vašu 12. kuću duhovnosti, otvarajući vam put da postanete moćniji nego ikada prije. Vaš osjećaj unutrašnjeg saznanja će jačati kako vrijeme odmiče, ali 2024. godine možda ćete imati otvorene oči koje će vam potvrditi da ste na pravom putu.

Ako ste se borili da dovedete svoje finansije u red, tokom ove godine će se karta okrenuti u vašu korist. Naime, 19. februara, Sjeverni čvor sudbine će udružiti snage s iscjeliteljem Hironom u vašoj drugoj kući novca i samopouzdanja, što bi moglo rezultirati direktnim prilivom sredstava na vaš bankovni račun ili obezbjeđivanjem neophodnih resursa. Ipak, ovo takođe može pomoći da cijenite ono što ste oduvijek imali, posebno ako nikada niste osjećali da je dovoljno. Kada pomračenje mjeseca 25. marta zahvati vašu osmu kuću investicija i energetske razmjene, mogla bi se desiti transformacija, posebno u vezi sa emocionalnim i finansijskim povezanostima. Da li je vrijeme da se vaše žrtve konačno isplate? Potpuno pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila će uslijediti, postavljajući temelje za novi početak u vašem sektoru novca.

Imate moć da ove godine pokrenete ideju koja mijenja svijet, stoga nemojte zapostavljati svoju inteligenciju. Kako Jupiter formira konjunkciju sa Uranom u vašoj trećoj kući komunikacije 20. aprila, iskoristite bogato znanje i informacije koje vam stoje na raspolaganju kako biste postigli nešto što zaista mijenja igru. Pripremite se da postanete stručnjak u svom polju (ili jednostavno shvatite da ste mnogo pametniji nego što ste ikada mislili). Jupiter kasnije ulazi u Blizance 25. maja, gdje će ostati do kraja godine, otkrivajući potpuno novo značenje riječi “dom”. Kako Jupiter donosi sreću i njeguje vašu četvrtu kuću doma i porodice, vaši korjeni će se jačati, a srce će vam postati još veće dok ponovo uspostavljate veze s bliskim rođacima i oblikujete sveti prostor koji vam je oduvijek bio potreban.

Potresne promjene mogu se desiti tokom jeseni. Kada pomračenje mjeseca u Ribama uzdrma stvari u vašoj prvoj kući 17. septembra, možda ćete naglo osjetiti potrebu da svoju nezavisnost i osjećaj sebe stavite iznad svega. To može dovesti do promjena u vašim odnosima, posebno ako ste ugrozili vlastite potrebe radi očuvanja mira. Nemojte praviti grešku – vi upravljate svojim svijetom. Do trenutka kada pomračenje Sunca u Vagi nastupi 25. novembra, možda ćete biti uvjereni u nešto (ili nekoga). Zadržavajući se u vašoj osmoj kući intimnosti i dijeljenih resursa, ovo pomračenje će vas dodatno inspirisati da svoj novac – ili svoje srce – ulažete u nešto što ima potencijal za dugoročni rast.

Međutim, vaša produktivnost može doživjeti pad kako se godina bliži kraju. Kada Mars postane retrogradan 6. decembra u vašoj šestoj kući posla, zdravlja i službe, možda ćete imati poteškoća da održavate korak sa svojom rutinom i brinete o sebi onako kako zaslužujete. Zapamtite – niste mašina i niste stvoreni da radite pritiskom na dugme. Dozvolite da kraj 2024. godine dođe uz dovoljno odmora, jer će vam biti potrebno da se ponovno napunite.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum