Trenutno čitaš
Ultra brzi recept za ukusne punjene gljive

Ultra brzi recept za ukusne punjene gljive

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Dolaze ti gosti, a nemaš ideju, ni mnogo vremena za pripremu ukusnog jela? Donosimo ti ultra brzi i jednostavan recept za ukusne punjene gljive, koje će garantovano biti hit za tvoje goste.

punjene gljive
Foto: tasteofhome.com

Sastojci:

  • 450 grama faširanog mesa
  • 30 grama sitno nasjeckanog luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 200 grama kremastog sira
  • 30 grama narendanog parmezana
  • 40 grama prezle
  • 3 kašičice bosiljka i peršuna
  • 500 grama pečurki bez stabljike
  • 45 grama istopljenog putera
punjene gljive
Foto:dinneratthezoo

Postupak:

Ugrij rernu na 200 stepeni. U velikoj tavi, zajedno pomiješaj faširano meso, crveni luk i bijeli luk na srednjoj temperaturi otprilike 10-tak minuta ili dok ne vidiš da je meso gotovo, a luk mekan. Dodaj kremasti sir i parmezan, stavi u tavu i promiješaj sve dok se sir ne rastopi. Dodaj prezlu, bosiljak i peršun.

Pročitaj
pločice od kukuruznih pahuljica

U međuvremenu, stavi gljive u nauljenu tepsiju. Premaži ih sa puterom. Pripremljenu mješavinu dodaj kašikom u gljive. Peći u rerni, 12-15 minuta ili dok gljive ne omekšaju.

Uživaj!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum